search

Ons nieuws van dinsdag 14 juni 2016

Geen synopsissen laatste afleveringen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Geen synopsissen laatste afleveringen 'Game of Thrones'

HBO doet er alles aan om zoveel mogelijk verrassingen te bewaren.

HBO heeft vandaag laten weten dat de laatste twee afleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones geen synopsis krijgen. In een ultieme poging alles zo geheim mogelijk te houden, laat de zender dus helemaal niets meer weten over de volgende twee afleveringen. Enkel de titels, scenaristen en regisseur zijn onthuld.

De eerstvolgende aflevering heet Battle of the Bastards en zal "“ kijkende naar de gisteren vrijgegeven teaser "“ de veldslag tussen de legers van Jon Snow (Kit Harington) en Ramsay Bolton (Iwan Rheon) laten zien. De finale van dit seizoen heeft de titel The Winds of Winter.

Beide afleveringen hebben een scenario geschreven door showrunners David Benioff en D.B. Weiss. Miguel Sapochnik is verantwoordelijk van de regie van beide afleveringen. Hij maakte vorig seizoen het goed ontvangen Hardhome.

HBO doet er dit jaar erg veel aan om zoveel mogelijk ontwikkelingen in de serie geheim te houden. Zo zijn er geen screeners voor recensenten en komen synopsissen pas twee weken van te voren online te staan. Nu komen er dus ook geen synopsissen voor de laatste twee afleveringen.

Mocht je hem gemist hebben, kan je hier de promo voor Battle of the Bastards terugkijken en vind je in dit bericht onze recap van aflevering No One.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt komische animatieserie 'Big Mouth'
Series / Nieuws

Netflix maakt komische animatieserie 'Big Mouth'

Nick Kroll en Andrew Goldberg bedachten de serie, die gaat over avontuurlijke pubers.

Netflix heeft het groene licht gegeven aan Big Mouth, een tiendelige, per aflevering half uur durende komische animatieserie van beste vrienden Nick Kroll (Kroll Show) en Andrew Goldberg (Family Guy). De serie gaat over de avonturen van een groep pubers.

De stemmencast van Big Mouth zal bestaan uit talent zoals komiek John Mulaney, Maya Rudolph, Jason Mantzoukas, Jordan Peele, Fred Armisen, Jenny Slate, Jessi Klein en Kroll zelf. Kroll, Goldberg en scenaristen/regisseurs Mark Levin en Jennifer Flackett bedachten samen de serie en zullen allen dienst doen als uitvoerend producent. Big Mouth is een directe productie van Netflix.

Netflix zal de animatieserie ergens in 2017 wereldwijd beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult premièredatum tweede seizoen 'Narcos'
Series / Nieuws

Netflix onthult premièredatum tweede seizoen 'Narcos'

De show gaat op 2 september verder.

Netflix heeft middels een teaser de premièredatum voor het tweede seizoen van Narcos onthuld. De promo toont nog geen beelden van het seizoen zelf, maar wel drie belangrijke data. Allereerst is er uiteraard de datum waarop de serie weer te zien is: 2 september 2016. Die datum zien we terwijl op de achtergrond beelden van Wagner Moura's Pablo Escobar getoond worden.

De andere data die we te zien krijgen zijn eenvoudig te verklaren. De eerste is 12.01.49, de geboortedag van Escobar. Ook toont men de datum 12.02.93, de sterfdag van de beruchte Colombiaanse drugsbaron. De show krijgt nog eens tien afleveringen, waarin vermoedelijk de val van Escobar breed uitgemeten zal worden.

Voor dit tweede seizoen verloor de show Adam Fierro als showrunner. De rest van cast en crew zijn wel aangebleven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO geeft trailer 'The Night Of' vrij
Series / Trailer

HBO geeft trailer 'The Night Of' vrij

Intrigerende trailer voor wat een intelligente misdaadserie belooft te worden.



HBO heeft een intrigerende trailer vrijgegeven voor de miniserie The Night Of. De première daarvan vindt in de Verenigde Staten plaats op zondag 10 juli. Hoofdrollen zijn er voor John Turturro en Riz Ahmed. De show is geregisseerd door Steven Zaillian en James Marsh, die zich baseerden op de door henzelf geschreven scenario's.

Centraal in de serie staat een complexe moordzaak in New York City, met politieke en culturele ondertonen. Het verhaal bekijkt naar het politieonderzoek, de rechtszaak, het rechtssysteem en de federale gevangenis van Rikers Island. Oorspronkelijk zou acteur James Gandolfini de serie maken.

De eerste aflevering duurt 90 minuten. Zeven daarop volgende afleveringen duren elk een uur en zullen elke week op zondag op televisie te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Flikken Rotterdam' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Flikken Rotterdam' seizoen 1

Een prima uitgave, maar niet hoogstaand.

Cast: Mark van Eeuwen (Dries van Weelden), Maartje van Wetering (Esther Wegereef), Huub Stapel (Hein Berg), Cees Geel (Stan Vroom), Maryam Hassouni (Lieve Jansons) | Jaren: 2016 "“ heden | Zender: AVROTROS

Het succes van Flikken Maastricht moest onderhand wel leiden tot een spin-off, de serie die zich afspeelt rond de politiemacht in Limburg doet het immers zo goed… Dit jaar kwam de verwachting van velen eindelijk uit en ging Flikken Rotterdam in première.

Hein Berg is de strenge en veeleisende officier van justitie. In Rotterdam krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen, nadat hij in Amsterdam een kroongetuigezaak heeft opgeblazen. Het rechercheteam waar hij in de Maasstad mee te maken krijgt bestaat uit Dries van Weelden, Esther Wegereef, Lieve Jansons en Stan Vroom. Dries is een charmante ex-marinier met een losbandig leven. Zijn partner Esther heeft een heel andere achtergrond. Zij is een slimme, stoere vrouw. Getrouwd met haar jeugdliefde en opgevoed in een strenggelovig gezin. Stan is een politieagent van de oude stempel. In zijn werk blinkt hij uit, maar met de bijkomende emoties kan hij minder goed omgaan. Zijn nieuwe partner Lieve weet toch een gevoelige snaar te raken. Zij is voor niets en niemand bang en staat haar mannetje. Het team krijgt het zwaar te verduren als hun collega Ben Slachter in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Ben ziet het geweld tegen hem keren als hij een crimineel doodschiet bij een gijzeling. De rijksrecherche doet het onderzoek, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Stan gaat op zoek naar de waarheid en dat brengt hem en de rest van het team in een lastige positie.

De show werd ondanks forse kritiek op de accenten van sommige castleden erg goed bekeken. Naar de seizoensfinale keken maar liefst 1,4 miljoen mensen "“ een mooi getal dat erop wijst dat de serie het erg behoorlijk heeft gedaan.



Dvd: Flikken Rotterdam seizoen 1 | Duur: c.a. 450 minuten | Release: mei 2016 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-718274-546835 | Met dank aan: Warner Bros.

De Dvd-uitgave is erg mooi. Warner levert een uitvouwbare hoes aan, waarop de drie schijven netjes gepresenteerd worden. Daar zit een slipcover omheen met hetzelfde ontwerp als de hoes. Kijk je op de achterkant van de uitvouwbare hoes, tref je synopsissen van de afzonderlijke afleveringen aan. Kortom: een uitgave die er erg goed uit ziet.

Video en audio
De beelden zijn niet perse van de hoogste kwaliteit, maar zien er nog altijd prima uit, net als moederserie Flikken Maastricht. Vooral sfeerbeelden van Rotterdam zijn erg mooi om naar te kijken en geven een goede indruk van hoe de stad eruit ziet. De geluiden klinken ook goed uit de boxen, met nadruk op dialoog. In sommige stukken, bijvoorbeeld als de sirenes aangaan, klinkt het geheel niet heel mooi gebalanceerd, dan komt het iets aan de harde kant uit de boxen.

Toekomst
Het is nog altijd niet zeker of er een tweede reeks komt van Flikken Rotterdam. Acteur Victor Reinier vertelde dat de netmanager van NPO1 nog toestemming moet geven, maar dat de AVROTROS al overstag is. Dat komt natuurlijk door de goede kijkcijfers "“ uiteindelijk lijkt het erop dat we alleen hoeven te wachten op de uitslag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.