Tv-serie op Dvd: Poldark (seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: Poldark (seizoen 1)

De BBC-'remake'.

Bram de Groot, 17 juni 2016 om 16:50

Bedenker: Debbie Horsfield | Cast: Aidan Turner (Captain Ross Poldark), Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark), Heida Reed (Elizabeth Poldark), Jack Farthing (George Warleggan), Kyle Soller (Francis Poldark), Warren Clarke (Charles Poldark), e.a. | Jaar:: 2015 - heden | Tv-uitzending: BBC One
Ook de BBC heeft de recycle-molen ontdekt. Afgelopen jaar verscheen de serie Poldark (IMDb = 8,4), gebaseerd op de twee eerste boeken uit de gelijknamige boekenreeks van schrijver Winston Graham. Van 1975 tot en met 1977 zond de BBC ook al een Poldark serie uit. Deze behandelde destijds de eerste vier boeken.

In het eerste seizoen van Poldark (RT = 87%) keren we terug naar 1783 en zien we de Engelse kuststreek Cornwall. Terwijl het hele land in crisis is door dalende lonen en stijgende prijzen, keert de charmante avonturier Ross Poldark terug van een oorlog in verre oorden. Zijn wereld is tijdens zijn afwezigheid drastisch veranderd. Het landgoed van de familie ligt er vervallen bij, zijn vader is overleden en zijn geliefde is verloofd met een ander. De verleiding is groot om ervandoor te gaan en ergens anders helemaal opnieuw te beginnen. Maar daar is Poldark te trots voor. Hij verzamelt een bont groepje van vrienden en personeel om zich heen, vastbesloten om te heroveren wat hem toekomt. Maar al snel blijkt dat hij het zal moeten opnemen tegen machtige vijanden.


Dvd: Poldark - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Release: mei 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344759007 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van het debuutseizoen van Poldark zitten verpakt in een Stackpack, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke afleveringen. De schijven bevatten helaas geen extra's.

Van de acht afleveringen staan er op ieder van de eerste twee schijven drie. Op schijf drie staan twee episodes. Ondanks de nodige extra ruimte heeft Just geen extra's toegevoegd. Als we kijken naar de beeldkwaliteit dan is er een dubbel gevoel. De serie ziet er visueel erg netjes uit en deze Dvd-uitgave laat een mooie kleurweergave zien. Ondanks dat de scherpte redelijk goed is, had dit via een High Def uitgave uiteraard beter gekund.

Ook is er de standaard Dvd-ruis aanwezig en dat maakt het geheel toch wat matig. Maar voor een Dvd-uitgave is het beeld ruim voldoende. Het geluid wordt aangeleverd met een surround Dolby Digital geluidstrack en de focus ligt zoals vaker bij series vooral op de dialoog. Toch klinkt de muzikale ondersteuning vol en zijn er - zij het in beperkte mate - surround effects waarneembaar.

Twee seizoen in 2016
BBC heeft al in 2015 aangekondigd dat er een tweede seizoen van Poldark gaat verschijnen. De productie werd echter wat vertraagd, maar moet naar verluidt grootser worden dan het debuutseizoen. De afleveringen van seizoen 2 moeten in de herfst van 2016 debuteren op BCC One.

In onderstaande 'The One to Watch in 2016'-trailer zijn de eerste beelden te zien:


Lees meer over: Review, dvd, recensie, Poldark, seizoen 1, Debbie Horsfield, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson

Populair nieuws