search
Blu-ray recensie: 'From Darkness' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'From Darkness' seizoen 1

Een wat tegenvallende misdaadserie van de BBC.

Cast: Anne-Marie Duff (Claire Church), Richard Rankin (Norrie Duncan), Johnny Harris (DCI John Hind), Caroline Lee-Johnson (Superintendent Lola Keir) e.a. | Jaren: 2015 - heden | Zender: BBC

BBC en misdaadseries, gewoonlijk is het een goede combinatie. Een kleiner succes is de serie From Darkness, die door veel critici afgekraakt werd en ook flink inleverde als het aankomt op kijkcijfers. De eerste aflevering van de show trok net iets meer dan zes miljoen kijkers, en dat aantal daalde naar 4 miljoen tegen het einde van het seizoen. De serie is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

Eind jaren '90 was Claire Church een jonge inspecteur bij de politie van Manchester. Ze was de enige vrouw in haar team en benaderde haar werk met veel meer warmte en gevoel dan haar collega's. Maar dat had ook een keerzijde: het geweld waarmee ze elke dag werd geconfronteerd, raakte haar steeds dieper. Toen ze ook nog merkte dat ze in haar relatie met haar getrouwde baas altijd op de tweede plaats kwam, nam ze ontslag.

Nu leidt ze met partner en dochter een rustig leven op een Schots eiland. Maar als er in Manchester lijken worden gevonden op een bouwplaats, voelt Claire zich moreel verplicht om terug te gaan en gerechtigheid te zoeken voor de slachtoffers die ze destijds in de steek heeft gelaten. Het onderzoek wordt geleid door hoofdinspecteur John Hind, Claire's vroegere mentor en minnaar. John voelt zich opgesloten in zijn huwelijk en is gefrustreerd door de bureaucratie op zijn werk. Hij is vastbesloten weer iets te beginnen met Claire. Intussen gaat het moorden door en laat de dader morbide berichtjes achter die voor Claire bestemd zijn...



Blu-ray: From Darkness seizoen 1 | Duur: 4 x 50 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital Surround 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-717344-759410 | Met dank aan: Just Entertainment

Aangezien er maar vier afleveringen zijn in dit eerste seizoen, heeft Just Entertainment voor een kleine uitgave gekozen. From Darkness bestaat uit een standaard Blu-ray keepcase met daarin een enkele Blu-ray schijf. Voorop zien we verder de hoofdpersonen en achterop een uitgebreide synopsis.

Video en audio
Zoals we gewend zijn van zowel de BBC als Just Entertainment is dit een mooie Blu-ray uitgave geworden. De beelden zijn mooi en sfeervol om naar te kijken. Details zijn voldoende scherp, en kleuren zien er vaak realistisch uit. Ook de audio is mooi om naar te luisteren en dialoog krijgt meer dan voldoende nadruk om goed te volgen te zijn.

Toekomst
Ondanks dat er heel duidelijk Season 1 aangegeven staat op de cover, lijkt de kans op een vervolg relatief klein. Dat komt door de toch voor de BBC tegenvallende kijkcijfers en de kritische reacties op de show.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen