Blu-ray recensie: The Leftovers seizoen 2

Bluray recensie: The Leftovers seizoen 2

Weer een mooie HBO-uitgave.

Jim Pedd, 06-07-2016 18:20

Bedenkers: Damon Lindelof, Tom Perrotta | Cast: Liv Tyler (Meg Abbott), Justin Theroux (Kevin Garvey), Amy Brenneman (Laurie Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison), Chris Zylka (Tom Garvey) | Zender: HBO | Jaren: 2014-heden
HBO's mysterieuze serie The Leftovers is alweer toe aan zijn derde en laatste seizoen, maar de zender moest het tweede hier in Nederland nog uitbrengen. Dat is nu gebeurt, want de Blu-ray van deze Damon Lindelof-serie is in Nederland verkrijgbaar.

Meer dan drie jaar zijn er verstreken sinds 2% van de wereldbevolking plotseling spoorloos verdween. De hele wereld werd geraakt door de verdwijningen, behalve het dorpje Miracle. Daar speelt het verhaal van de families Garvey en Murphy. Maar ook in Miracle kan niemand uiteindelijk ontsnappen aan het verleden"

Het is dat spannende uitgangspunt dat dit tweede seizoen volgens RottenTomatoes zo goed maakt. Gemiddeld krijgt dit seizoen volgens die site een 8,6 van recensenten. De reden? "Het blijft een onvoorspelbaar en provocerend tweede seizoen, met deze nieuwe locatie", al kunnen "onverklaarbare omstandigheden" de kijker wat frustreren.

Dat die kijker enigszins gefrustreerd te zijn daardoor, want het aantal kijkers is ongeveer gehalveerd. Naar het eerste seizoen keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen, maar het tweede seizoen trok er nog maar 700.000. Dat is voor een peperdure serie als deze niet zoveel, al kennen we de internationale kijkcijfers dan weer niet.


Blu-ray: The Leftovers seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen / 59 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: DTS HD-Master Audio: Engels 5.1; Dolby Digital: Frans, Duits .1, Spaans 2.0, Italiaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-051888-221259 | Met dank aan: Warner Bros.

Dit seizoen wordt net als het vorige aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Voorop zien we twee hoofdpersonen (op een mooie poster) en achterop een uitgebreide synopsis. Verder is in de hoes een mooie synopsis van elke aflevering te vinden, gek genoeg wel in het Engels en dus niet in het Nederlands. De uitgave ziet er mooi uit en past goed bij het eerste seizoen.

Ook ditmaal zien de beelden er prachtig uit. Close-ups zijn erg scherp, en kleuren over het algemeen erg mooi en natuurlijk. De serie ziet er dus goed uit, en is net als vorig seizoen een genot om naar te kijken. Ook met de audio zit het goed: dialoog is erg goed te horen en de omgevingsgeluiden zijn ook helder. Verder is de balans tussen muziek en dialoog goed, dialoog krijgt altijd voorrang, precies zoals we dat het liefst zien.

Toekomst
HBO geeft The Leftovers nog 1 seizoen, een laatste om de boel netjes af te kunnen ronden. Dat terwijl de kijkcijfers zwaar tegenvielen, dus de keuze van HBO kwam enigszins uit de lucht vallen. Het is een mooie, goede keuze, want zo komt deze prachtige serie tot een goed einde.

Lees meer over: bluray, dvd, blu ray, recensie, review, the leftovers, damon lindelof, tom perrotta, liv tyler, justin theroux, amy brenneman, christopher eccleston, chris zylka, hbo

Informatie over de serie: The Leftovers

Populair nieuws