search

Ons nieuws van woensdag 6 juli 2016

Bloederige eerste teaser 'Ash vs. Evil Dead' seizoen 2
Series / Trailer

Bloederige eerste teaser 'Ash vs. Evil Dead' seizoen 2

Bruce Campbell keert in oktober terug als Ash, en hoe!



Na de eerste castfoto van Ash vs. Evil Dead die we afgelopen week voor jullie hadden, is er nu ook de eerste officiële teaser van het tweede seizoen van de serie online geplaatst door Starz. In de bloederige preview zien we Ash (Bruce Campbell) en zijn team van 'Ghostbeaters', die het in tweede seizoen weer allen zwaar te verduren krijgen.

In het nieuwe seizoen keert demonenslachter Ash terug naar zijn woonplaats Elk Grove, om Ruby (Lucy Lawless) te confronteren. De voormalige vijanden moeten nu hun krachten bundelen om Elk Grove te beschermen tegen het kwaad.

Het tweede seizoen van Ash vs. Evil Dead, dat zal bestaan uit tien afleveringen, zal in oktober 2016 worden uitgezonden door Starz.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: The Leftovers seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: The Leftovers seizoen 2

Weer een mooie HBO-uitgave.

Bedenkers: Damon Lindelof, Tom Perrotta | Cast: Liv Tyler (Meg Abbott), Justin Theroux (Kevin Garvey), Amy Brenneman (Laurie Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison), Chris Zylka (Tom Garvey) | Zender: HBO | Jaren: 2014-heden

HBO's mysterieuze serie The Leftovers is alweer toe aan zijn derde en laatste seizoen, maar de zender moest het tweede hier in Nederland nog uitbrengen. Dat is nu gebeurt, want de Blu-ray van deze Damon Lindelof-serie is in Nederland verkrijgbaar.

Meer dan drie jaar zijn er verstreken sinds 2% van de wereldbevolking plotseling spoorloos verdween. De hele wereld werd geraakt door de verdwijningen, behalve het dorpje Miracle. Daar speelt het verhaal van de families Garvey en Murphy. Maar ook in Miracle kan niemand uiteindelijk ontsnappen aan het verleden…

Het is dat spannende uitgangspunt dat dit tweede seizoen volgens RottenTomatoes zo goed maakt. Gemiddeld krijgt dit seizoen volgens die site een 8,6 van recensenten. De reden? "Het blijft een onvoorspelbaar en provocerend tweede seizoen, met deze nieuwe locatie", al kunnen "onverklaarbare omstandigheden" de kijker wat frustreren.

Dat die kijker enigszins gefrustreerd te zijn daardoor, want het aantal kijkers is ongeveer gehalveerd. Naar het eerste seizoen keken gemiddeld 1,5 miljoen mensen, maar het tweede seizoen trok er nog maar 700.000. Dat is voor een peperdure serie als deze niet zoveel, al kennen we de internationale kijkcijfers dan weer niet.



Blu-ray: The Leftovers seizoen 2 | Duur: 10 afleveringen / 59 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: DTS HD-Master Audio: Engels 5.1; Dolby Digital: Frans, Duits .1, Spaans 2.0, Italiaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-051888-221259 | Met dank aan: Warner Bros.

Dit seizoen wordt net als het vorige aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Voorop zien we twee hoofdpersonen (op een mooie poster) en achterop een uitgebreide synopsis. Verder is in de hoes een mooie synopsis van elke aflevering te vinden, gek genoeg wel in het Engels en dus niet in het Nederlands. De uitgave ziet er mooi uit en past goed bij het eerste seizoen.

Ook ditmaal zien de beelden er prachtig uit. Close-ups zijn erg scherp, en kleuren over het algemeen erg mooi en natuurlijk. De serie ziet er dus goed uit, en is net als vorig seizoen een genot om naar te kijken. Ook met de audio zit het goed: dialoog is erg goed te horen en de omgevingsgeluiden zijn ook helder. Verder is de balans tussen muziek en dialoog goed, dialoog krijgt altijd voorrang, precies zoals we dat het liefst zien.

Toekomst
HBO geeft The Leftovers nog 1 seizoen, een laatste om de boel netjes af te kunnen ronden. Dat terwijl de kijkcijfers zwaar tegenvielen, dus de keuze van HBO kwam enigszins uit de lucht vallen. Het is een mooie, goede keuze, want zo komt deze prachtige serie tot een goed einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 6 van American Horror Story komt sneller dan verwacht
Series / Nieuws

Seizoen 6 van American Horror Story komt sneller dan verwacht

FX stapt af van première in oktober!

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het mag dan nog niet bekend zijn waar het zesde seizoen van American Horror Story zich precies zal afspelen, maar we weten ten minste wel al wanneer we het zullen kunnen bekijken.

FX heeft namelijk bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen van American Horror Story in première zal gaan op 14 september van dit jaar! Dit is opvallend, want doorgaans wordt een nieuw seizoen van American Horror Story pas in de maand oktober voor het eerst uitgezonden. We hebben echter zo'n vermoeden dat de fans van de reeks hier niet meteen iets op tegen zullen hebben!

In het nieuwe seizoen duiken zoals eerder reeds aangegeven opnieuw verschillende bekende gezichten op. Denk hierbij aan Angela Bassett, maar ook aan Lady Gaga en Cheyenne Jackson.

Kijk jij al uit naar het zesde seizoen van American Horror Story en ben je benieuwd naar de nieuwe rollen die enkele van de bekende AHS gezichten op zich zullen nemen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rob Lowe krijgt vaste rol in 'Code Black'
Series / Nieuws

Rob Lowe krijgt vaste rol in 'Code Black'

'The West Wing'- acteur gaat een militaire arts spelen in de ziekenhuisserie.

Rob Lowe gaat een vaste rol krijgen in de ziekenhuisserie Code Black. De acteur zal erin te zien zijn als een militaire arts, die de andere doktoren van Angels Memorial gaat leren hoe je gewonde soldaten behandeld.

De serie speelt zich af op een spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Dat is niet zomaar een ziekenhuis, maar eentje met de drukste en meest beruchte ER van Amerika: namelijk die van LA County Hospital.

Centraal staat de briljante arts Leanne Royer, die deze chaos in goede banen probeert te leiden. De heldhaftige artsen en verpleegkundigen van de ER werken met enorme snelheid om de grote aantallen patiënten te behandelen, die er slechts voor 1 reden zijn: een levensreddend wonder.

De serie ondergaat ingrijpende veranderingen na het eerste seizoen, waarbij een aantal vaste castleden plaats moeten maken voor nieuwe. Rob Lowe zal een van vier nieuwe gezichten zijn in het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Shannara Chronicles' komt naar Net5
Series / Nieuws

'The Shannara Chronicles' komt naar Net5

de fantasyserie zal vanaf 31 augustus worden uitgezonden.

Vanaf woensdag 31 augustus is The Shannara Chronicles te zien op Net5. Deze spannende fantasyserie is gebaseerd op de bestsellers van auteur Terry Brooks en is geproduceerd door Jon Favreau, bekend van Avengers en de nieuwe Jungle Book.

De serie speelt zich duizenden jaren na het einde van de wereld zoals we die nu kennen af. Er woont een compleet nieuwe bevolking op onze aarde. Het is een mix van rassen waaronder elfen, dwergen, trollen, kabouters en mensen. Magie heeft de technologie vervangen als belangrijkste krachtbron en de bewoners leven al tijden vredig met elkaar.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de elvenboom Ellcrys, die iedereen beschermt tegen Demonen. Totdat de boom stervende is en er duistere figuren ontsnappen uit hun jarenlange gevangenschap. Zij maken samen plannen om de wereld over te nemen. De enigen die het kwaad kunnen stoppen, zijn de jonge elfenprinses Amberle, het jongste lid van de Shannara familie Wil en de menselijke rover Eretria. De hoofdrollen worden gespeeld door Poppy Drayton, Austin Butler en Ivana Baquero.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de serie wordt verlengd met een tweede seizoen. Kijken jullie uit naar deze serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.