Tv-serie op Blu-Ray: Orange is the New Black (Seizoen 3)

Blu-Ray Review: Orange is the New Black S3

Het vierde seizoen is gestart; het derde is er nu ook voor in de kast.

Bram de Groot, 8 juli 2016 16:45

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Jason Biggs (Larry Bloom), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Netflix
Netflix heeft alweer het vierde seizoen van Orange Is The New Black (IMDb = 8,3) geïntroduceerd en het is daarom niet vreemd dat het derde ondertussen op schijf verkrijgbaar is. Opvallend genoeg wordt er op de hoes ook nu weer geen enkele verwijzing gedaan naar Netflix, ondanks dat dit toch wel de zender is die de serie groot heeft gemaakt.

In het derde seizoen (RT = 96%) leren we met name de komische kant van Pennsatucky kennen. Ruimte voor drama is er natuurlijk ook volop. Serieuze stukken wisselen af met hilarische momenten. Vooral Alex heeft het moeilijk om weer terug te zijn in Litchfield, maar ook de zwangere Daya gaat door een moeilijke periode. Eigenlijk kennen alle gevangenen wel zwakke momenten. Joe Caputo heeft zo zijn eigen zorgen, terwijl het met Red het allerminst voor de wind gaat. Ze kunnen niet met elkaar, maar toch ook zeker niet zonder elkaar.


Serie: Orange is the New Black - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045242336 | Release: mei 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een stevige kartonnen sleeve. In de hoes staat aangegeven welke afleveringen (met titel) op welke schijf staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave is uitstekend. Het beeld binnen de vrouwengevangenis doet zeer filmisch aan. De kleuren zijn iets wat verzadigd en bevat een mooie laag filmische ruis. Dit is vooral goed te zien in de delen van het beeld waarop niet is ingezoomd. Beelden van buiten de gevangenis doen hier overigens niet aan onder. Ook deze tonen filmisch. Eigenlijk ziet het geheel er simpelweg keurig uit.

De dialoog en muzikale ondersteuning komt uit de speakers via een standaard DTS-HD track. De oplettende luisteraar hoort ongetwijfeld enige surround effects zoals achtergrondgeluiden vanuit de bajes, maar het mag duidelijk zijn dat deze serie zich vooral focust op de nodige dialoog.

Helaas nul extra's
Net als bij de uitgaven van seizoen 1 en 2 heeft Entertainment One ervoor gekozen om alleen de afzonderlijke afleveringen op de schijven te prakken. Dit houdt andermaal in: géén bonusmateriaal. Dit terwijl er één en ander online te vinden is. Wel zijn er trailers te zien van de films The Choice, Rokjesdag en The BFG. Hieronder de snelle online video 'Season 3 Bloopers:'


Vierde seizoen al te bekijken!
Afgelopen maand verscheen het vierde seizoen van Orange is the New Black online op Netflix. Opnieuw bestaat het seizoen uit 13 afleveringen. Begin dit jaar werd duidelijk dat Netflix nog minimaal drie seizoenen gaat laten verschijnen van één van hun grootste titels. Hieronder de trailer voor seizoen 4:


Lees meer over: blu ray, review, recensie, orange is the new black, netflix, seizoen 4, juni, seizoen 3, Laura Prepon, Jenji Kohan, Piper Kerman

Informatie over de serie: Orange Is the New Black

Populair nieuws