search

Ons nieuws van vrijdag 8 juli 2016

MMA-dramaserie 'Kingdom' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

MMA-dramaserie 'Kingdom' krijgt derde seizoen

Frank Grillo (Captain America: Civil War) speelt de hoofdrol in de serie.

AT&T Audience Network heeft bekendgemaakt dat de kritisch bejubelde martial arts-dramaserie Kingdom een derde seizoen krijgt.

Frank Grillo speelt de hoofdrol van een voormalige MMA-vechter, die zijn sportschool draaiende probeert te houden. Naast Grillo zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor acteurs zoals Kiele Sanchez, Nick Jonas, Matt Lauria, Jonathan Tucker, Joanna Going en Natalie Martinez.

Momenteel wordt de tweede helft van het tweede seizoen van Kingdom uitgezonden door AT&T. De serie beleefde zijn première eind 2014. Bedenker, scenarist en showrunner Byron Balasco zal dienst doen als uitvoerend producent van het derde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Orange is the New Black (Seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Orange is the New Black (Seizoen 3)

Het vierde seizoen is gestart; het derde is er nu ook voor in de kast.

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Jason Biggs (Larry Bloom), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Netflix

Netflix heeft alweer het vierde seizoen van Orange Is The New Black (IMDb = 8,3) geïntroduceerd en het is daarom niet vreemd dat het derde ondertussen op schijf verkrijgbaar is. Opvallend genoeg wordt er op de hoes ook nu weer geen enkele verwijzing gedaan naar Netflix, ondanks dat dit toch wel de zender is die de serie groot heeft gemaakt.

In het derde seizoen (RT = 96%) leren we met name de komische kant van Pennsatucky kennen. Ruimte voor drama is er natuurlijk ook volop. Serieuze stukken wisselen af met hilarische momenten. Vooral Alex heeft het moeilijk om weer terug te zijn in Litchfield, maar ook de zwangere Daya gaat door een moeilijke periode. Eigenlijk kennen alle gevangenen wel zwakke momenten. Joe Caputo heeft zo zijn eigen zorgen, terwijl het met Red het allerminst voor de wind gaat. Ze kunnen niet met elkaar, maar toch ook zeker niet zonder elkaar.



Serie: Orange is the New Black - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045242336 | Release: mei 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een stevige kartonnen sleeve. In de hoes staat aangegeven welke afleveringen (met titel) op welke schijf staan.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave is uitstekend. Het beeld binnen de vrouwengevangenis doet zeer filmisch aan. De kleuren zijn iets wat verzadigd en bevat een mooie laag filmische ruis. Dit is vooral goed te zien in de delen van het beeld waarop niet is ingezoomd. Beelden van buiten de gevangenis doen hier overigens niet aan onder. Ook deze tonen filmisch. Eigenlijk ziet het geheel er simpelweg keurig uit.

De dialoog en muzikale ondersteuning komt uit de speakers via een standaard DTS-HD track. De oplettende luisteraar hoort ongetwijfeld enige surround effects zoals achtergrondgeluiden vanuit de bajes, maar het mag duidelijk zijn dat deze serie zich vooral focust op de nodige dialoog.

Helaas nul extra's
Net als bij de uitgaven van seizoen 1 en 2 heeft Entertainment One ervoor gekozen om alleen de afzonderlijke afleveringen op de schijven te prakken. Dit houdt andermaal in: géén bonusmateriaal. Dit terwijl er één en ander online te vinden is. Wel zijn er trailers te zien van de films The Choice, Rokjesdag en The BFG. Hieronder de snelle online video 'Season 3 Bloopers:'



Vierde seizoen al te bekijken!
Afgelopen maand verscheen het vierde seizoen van Orange is the New Black online op Netflix. Opnieuw bestaat het seizoen uit 13 afleveringen. Begin dit jaar werd duidelijk dat Netflix nog minimaal drie seizoenen gaat laten verschijnen van één van hun grootste titels. Hieronder de trailer voor seizoen 4:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster SyFy-serie 'Van Helsing'
Series / Posters

Nieuwe poster SyFy-serie 'Van Helsing'

Deze keer over een vrouwelijke vampierjager genaamd Vanessa Van Helsing...

Over een paar jaar is het de bedoeling dat we een nieuwe filmversie van Van Helsing krijgen, maar later dit jaar krijgen we door SyFy al een serie over de vampierjager uit Bram Stokers Dracula voorgeschoteld. Kelly Overton speelt in de serie de rol van Vanessa Van Helsing, die uit de dood herrijst in een wereld die stikt van de vampiers.

Vandaag hebben we een nieuwe poster van de serie voor jullie, die je uiteraard hieronder kunt bekijken. Naast Overton zijn er in Van Helsing ook rollen weggelegd voor o.a. Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl, Paul Johansson, David Cubitt en Tim Guinee. Neil Labute produceert de serie, die dit najaar door SyFy zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Springvloed
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Springvloed

Een nieuw hoofdstuk in de Lumière Crime Series.

Bedenker: Rolf en Cilla Börjlind | Cast: Julia Ragnarsson (Olivia Rönning), Kjell Bergqvist (Tom Stilton), Anna Wallander (Vera Larsson), Björn Andrésen (Benseman), e.a. | Jaar: 2016 - heden | Tv-release: SVT1 | Film1

Eerder dit jaar verschenen op meerdere Europese zenders de Zweedse serie Springvloed, gebaseerd op het gelijknamige boek van Cilla en Rolf Börjlind. In Nederland pakte Film1 de tiendelige misdaadserie op. Onlangs verscheen de Blu-ray uitgave van de pakkende serie met Julia Ragnarsson en Kjell Bergqvist in de belangrijkste rollen. De serie wist in Zweden regelmatig 1,5 miljoen kijkers te trekken.

In het debuutseizoen van Springfloden (IMDb = 7,1) - zoals de Zweedse titel luidt - is het 1990 en wordt er een sadistische moord gepleegd op het Zweedse eiland Nordkoster. 25 jaar later is de zaak nog steeds onopgelost. Olivia Rönning, politieagente in opleiding, krijgt de zaak toegewezen. Al snel realiseert ze zich dat ze op zoek moet naar hoofdcommissaris Tom Stilton, die destijds het onderzoek leidde. Er is alleen één probleem "“ hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Stilton blijkt dakloos te zijn geworden en wil niet herinnerd worden aan zijn oude leven of een oude, onopgeloste zaak. Toch ontstaat een eigenaardige vriendschap tussen de twee.



Serie: Springvloed - Seizoen 1 | Afleveringen: 10 x 45 min. | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Release: juni 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Zweeds 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 5407003480252 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De drie discs van deze Blu-ray uitgave van het eerste seizoen van Springvloed zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase. Ondanks dat er in de hoes voldoende ruimte beschikbaar is wordt er helaas geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Helaas bevat de uitgave geen bonusmateriaal, op de trailers van Follow the Money, Modus en Trapped na.

De beeldkwaliteit is zoals we doorgaans van Lumière kunnen verwachten: goed. De kleuren zijn erg natuurlijk en ogen soms iets wat flets vooral in scènes waarin het daglicht of onnatuurlijke licht erg sterk is. Het beeld doet verder prima scherp aan en de donkere scènes snoepen helaas wel wat details op, al wordt dit doorgaans niet heel storend. Het beeld ziet er eigenlijk nog het sterkst uit als het niet te licht of te donker is. Ruis is gelijk amper aanwezig, al lijkt het beeld soms wat oneigenlijk te bewegen. Het geluid komt via een standaard DTS-HD geluidsspoor en laat de Zweedse dialoog prima horen. Gelukkig is er Nederlandse ondertiteling aanwezig.

Tweede seizoen ondertussen aangekondigd
Zender SVT heeft in mei aangekondigd dat er een tweede seizoen van Springvloed gaat verschijnen. Veel is er nog niet duidelijk en dat is niet raar. Het debuutseizoen is net uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen Jack Bauer in '24: Legacy'
Series / Nieuws

Voorlopig geen Jack Bauer in '24: Legacy'

We kunnen dat afschrijven als wensdenken.

Korte tijd geleden kregen we te horen dat acteur Kiefer Sutherland mogelijk een cameo zou maken als Jack Bauer in 24: Legacy, de reboot van de franchise waarin hij altijd de hoofdrol speelde. Producent Howard Gordon vertelde dat dit nu vooral nog niet zeker is.

"Laat ik duidelijk zijn, er zijn op dit moment geen plannen; ik denk dat het nu gewoon een mogelijkheid is," aldus Gordon. "Het was gewoon iets waar ik over dacht en ik denk niet dat het onmogelijk is, maar er zijn ook nog geen plannen voor. We hebben het erover gehad, maar hij werkt nu aan Designated Survivor. Er is geen specifieke timing en ik denk dat als het ooit zal gebeuren, dat een behoorlijk eind onderweg zal zijn."

De reden daartoe is volgens Gordon ook helder. "Het gaat erom een nieuw verhaal te lanceren en iedereen kennis te laten maken met Corey Hawkins en Jimmy Smits en Miranda Otto en met ons nieuwe verhaal, dat verschilt van het oude 24. En, om die reden, denk ik dat andere personages uit het 24-universum te zien zullen zijn voordat Kiefer dat doet."

Vinden jullie het nieuws jammer?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zevende seizoen 'Workaholics' waarschijnlijk laatste
Series / Nieuws

Zevende seizoen 'Workaholics' waarschijnlijk laatste

Maar zeker is het niet.

Het zevende seizoen van Comedy Centrals Workaholics wordt waarschijnlijk het laatste. Dit vertelden hoofdrolspelers Adam Devine en Blake Anderson tegenover Entertainment Weekly. Daarnaast ging hij kort in op de productie van het nieuwe seizoen.

"Dit is denken we het laatste," aldus Devine. "We hebben het er als groep over gehad en denken dat dit een goed moment is om het af te ronden." Verder vertelde Anderson dat de productie van het zevende seizoen pas net onderweg is. "We zijn nog maar net twee weken bezig met schrijven."

"We hebben nog een compleet jaar over om ons verdrietig te voelen. Laatst keken we naar de IMDb-pagina van de serie, om te zien met wie we allemaal gewerkt hebben. We hebben een grote wereld gemaakt, iets heel bijzonders. […] Voorlopig noemen we dit het laatste seizoen."

De show was voor het eerst in 2011 te zien. Verwacht wordt dat de nieuwe reeks in januari te zien is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.