Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie

Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie

Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix zal het project overzien.

Zilko Tarici, 13 juli 2016 14:38

Fox heeft plannen voor de eerder voorgestelde X-Men spinoff-serie Hellfire gestaakt en nu zijn zinnen gezet op een compleet nieuwe serie in de wereld van de X-mannen en -vrouwen. Fox en Marvel kondigden vandaag gezamenlijk aan dat er een pilot-aflevering gemaakt zal worden voor de actie-/avonturen-serie door Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix.
Nix zal het script schrijven van de pilot en dienst doen als uitvoerend producent van de serie, die gaat over twee 'normale' ouders die ontdekken dat hun kinderen mutantenkrachten bezitten. Door deze ontdekking worden ze nu op de hielen gezeten door een snode organisatie van de regering en voegen ze zich bij een ondergronds netwerk van mutanten om te kunnen overleven.

20th Century Fox Television en Marvel Television zullen het project samen produceren. Oudgedienden Bryan Singer, Simon Kinberg en Lauren Schuler Donner (die allen meerdere X-films produceerden en/of regisseerden) zijn ingehuurd als uitvoerend producenten van de vooralsnog titelloze serie. Jim Chory, uitvoerend producent van alle Marvel-series op Netflix, zal ook hier dezelfde functie vervullen.

Bron: Fox

Lees meer over: XMen, Matt Nix, Burn Notice, Bryan Singer, Simon Kinberg, Lauren Schuler Donner

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws