search
Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie
Series / Nieuws

Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie

Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix zal het project overzien.

Fox heeft plannen voor de eerder voorgestelde X-Men spinoff-serie Hellfire gestaakt en nu zijn zinnen gezet op een compleet nieuwe serie in de wereld van de X-mannen en -vrouwen. Fox en Marvel kondigden vandaag gezamenlijk aan dat er een pilot-aflevering gemaakt zal worden voor de actie-/avonturen-serie door Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix.


Nix zal het script schrijven van de pilot en dienst doen als uitvoerend producent van de serie, die gaat over twee 'normale' ouders die ontdekken dat hun kinderen mutantenkrachten bezitten. Door deze ontdekking worden ze nu op de hielen gezeten door een snode organisatie van de regering en voegen ze zich bij een ondergronds netwerk van mutanten om te kunnen overleven.

20th Century Fox Television en Marvel Television zullen het project samen produceren. Oudgedienden Bryan Singer, Simon Kinberg en Lauren Schuler Donner (die allen meerdere X-films produceerden en/of regisseerden) zijn ingehuurd als uitvoerend producenten van de vooralsnog titelloze serie. Jim Chory, uitvoerend producent van alle Marvel-series op Netflix, zal ook hier dezelfde functie vervullen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen