search

Ons nieuws van woensdag 13 juli 2016

Eerste officiële foto s7 'The Walking Dead'
Series / Foto's

Eerste officiële foto s7 'The Walking Dead'

We zien Negan met knuppel Lucille.

Entertainment Weekly heeft de eerste officiële foto vrijgegeven van het zevende seizoen van AMCs The Walking Dead. De foto die hierboven te zien is toont een wel heel bekend moment: Negan (Jeffrey Dean Morgan die extreem blij lijkt te zijn. Vermoedelijk komt dat omdat hij net iemand heeft doodgeknuppeld en dat zijn ding is. Het zou ook, gezien 't feit dat er geen bloed op knuppel Lucille te zien is, het moment zich vlak daarvoor afspeelt, als Negan nog een slachtoffer aan het kiezen is.

Uiteindelijk is niet bekend wie het slachtoffer is geworden van Negan. In oktober gaan we ontdekken wie zich aan het verkeerde einde van Lucille bevindt. Een tijd geleden organiseerden we nog een poll over de identiteit van de dode. Toen bleek dat jullie vooral denken dat ofwel Glenn Rhee, ofwel Sgt. Abraham Ford gaat sneuvelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Hell on Wheels' seizoen 5.1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Hell on Wheels' seizoen 5.1

Eerste helft van het laatste seizoen.

Bedenkers: Joe Gayton, Tony Gayton | Cast: Anson Mount (Cullen Bohannan), Colm Meaney (Thomas Durant), Common (Elam Ferguson), Christopher Heyerdahl (The Swede), Dominique McElligott (Lily Bell), Robin McLeavy (Eva) | Jaren: 2011 "“ 2016 | TV-release: AMC

Nog pak 'm beet twee weken en dan wordt in de VS de laatste aflevering van de serie Hell on Wheels uitgezonden. In Nederland moeten we nog even wachten voordat we dat deel van de show op Blu-ray en Dvds kunnen kopen, maar nu is alvast het eerste deel (cq: de eerste 7 afleveringen) van het seizoen uitgebracht.

Verspreid over twee schijven treffen we de eerste helft van het vijfde seizoen aan. In dit seizoen voelt Cullen (Ason Mount) zich een vreemdeling in een vreemd land. Hij is nu in een ruw bergstadje, waar Chinese arbeiders werken. Zij spreken een andere taal en houden er andere tradities op na. Buiten de grote inspanningen die nodig zin om de arbeiders te verenigen, is het ok nog bijzonder zwaar om de tunneldoor de bergen te bouwen…

Waar de serie in het begin nog tussen de 4 en 2 miljoen kijkers trok, is dat dit vijfde seizoen gedaald naar 1,5 tot 2 miljoen. Toch lijkt men wel redelijk positief over dit vijfde seizoen. Op Metacritic zien we een score van 7,5. "Hoeveel je hiervan geniet is afhankelijk van hoeveel geduld je hebt met spoorwegwerkzaamheden. Maar de boel lijkt wel eindelijk onderweg."Blu-ray: Hell on Wheels seizoen 4 | Duur: 13 x 41 min. | Release: juli 2015 | Video: 1080p (16:9) | Audio: Engels, Frans DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-713045-245474 | Met dank aan: eOne Benelux

De serie wordt aangeleverd in een standaard keepcase met daar omheen een slipcover. In plaats van voor het gebruikelijke Blu-ray blauw heeft men voor de bovenrand gekozen voor een bruine kleur. Dat past goed bij voorgaande Hell on Wheels-uitgaven. Voorop zien we verder de spoorweg, enkele Chinese medewerkers en uiteraard hoofdpersoon Cullen. Maak je de hoes open, zie je schijven met hetzelfde ontwerp.

Beeld en geluid
Net als andere seizoenen, zien de beelden er weer prachtig uit. De serie is uitzonderlijk sfeervol om naar te kijken, van de wijde landschappen tot de nauwe gangen waarin soms gewerkt wordt. Details zijn weer volop scherp en helder om naar te kijken en de kleuren soms wat onnatuurlijk, maar dat is altijd weer een bewuste keus van de makers.

Met de audio zit het verder uiteraard ook weer goed. Vooral de omgevingsgeluiden vallen in positieve zin op: zo hoor je om je heen op sommige momenten de geluiden van stoom die uit een trein ontsnapt en hoor je de werkers druk aan het spoor bouwen. Dat soort dingen zijn mooi om naar te luisteren en voegen veel toe aan de mooie beelden. Ook dialoog krijgt genoeg nadruk om goed te volgen te zijn

Extra's
Er zitten een paar featurettes op de Blu-ray. Zo is er een speciale blik op enkele afleveringen, een mooie mini-docu met wat leuke details van achter de schermen. Ook is er een erg interessante featurette meegeleverd die kijkt naar de rol van Chinese werkers bij het aanleggen van de Amerikaanse spoorwegen.

Toekomst
De serie komt op 23 juli tot een einde. Dan is de laatste aflevering op TV te zien, Done getiteld. Een zesde seizoen komt er dus niet "“ en het is even wachten op de uitgave daarvan. Wanneer die precies naar Nederland komt is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wally West krijgt nieuw kostuum in 'The Flash'
Series / Nieuws

Wally West krijgt nieuw kostuum in 'The Flash'

Het bevestigt de Kid Flash toekomst van Wally.

In seizoen twee leerden we niet zoveel over de toekomst van Wally West in The Flash, maar de eerste foto van hem in zijn nieuwe kostuum, dat je hierboven kunt bekijken, voor seizoen 3 brengt daar verandering in. Want daarmee wordt zijn toekomst als Kid Flash bevestigd.

In het derde seizoen ontwaakt Barry in een andere tijdlijn, waar hij geen superkrachten heeft en de wereld gevuld is met de gemene tegenhangers van DC-helden. Dat ontstond allemaal omdat Barry terug in de tijd reisde om zijn moeder te redden.

Tom Cavanagh keert terug in de nieuwe afleveringen, alleen is nog niet bekend als wat. Verder is bekend gemaakt dat Tom Felton een vaste rol zal gaan spelen. Misschien dat er meer bekend wordt gemaakt over de serie tijdens Comic-Con, want dat komt er nu heel snel aan.

Wat hopen jullie dat er in het nieuwe seizoen zal gebeuren?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie
Series / Nieuws

Fox maakt nieuwe 'X-Men' spinoff-serie

Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix zal het project overzien.

Fox heeft plannen voor de eerder voorgestelde X-Men spinoff-serie Hellfire gestaakt en nu zijn zinnen gezet op een compleet nieuwe serie in de wereld van de X-mannen en -vrouwen. Fox en Marvel kondigden vandaag gezamenlijk aan dat er een pilot-aflevering gemaakt zal worden voor de actie-/avonturen-serie door Burn Notice-bedenker en -showrunner Matt Nix.

Nix zal het script schrijven van de pilot en dienst doen als uitvoerend producent van de serie, die gaat over twee 'normale' ouders die ontdekken dat hun kinderen mutantenkrachten bezitten. Door deze ontdekking worden ze nu op de hielen gezeten door een snode organisatie van de regering en voegen ze zich bij een ondergronds netwerk van mutanten om te kunnen overleven.

20th Century Fox Television en Marvel Television zullen het project samen produceren. Oudgedienden Bryan Singer, Simon Kinberg en Lauren Schuler Donner (die allen meerdere X-films produceerden en/of regisseerden) zijn ingehuurd als uitvoerend producenten van de vooralsnog titelloze serie. Jim Chory, uitvoerend producent van alle Marvel-series op Netflix, zal ook hier dezelfde functie vervullen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe gezichten in 'Dokter Tinus'
Series / Nieuws

Nieuwe gezichten in 'Dokter Tinus'

Het volgende seizoen gaat 29 augustus van start op SBS6.

Het vijfde seizoen van Dokter Tinus gaat op 29 augustus weer van start op SBS6. Daarbij zijn oude vertrouwde gezichten te zien en een aantal nieuwe. Sjaan Duinhoven en Johanna Hagen krijgen een allebei een vaste bijrol in het komende seizoen.

Dokter Tinus gaat over een gelijknamige vaatchirurg, die te maken krijgt met een bloedfobie. Hij besluit om de stad achter zich te laten en als huisarts in een klein dorpje te beginnen. Dat blijkt echter moeilijker dan gedacht, want het verschil tussen stad en land is enorm.

In het nieuwe seizoen besluit de wereldvreemde plattelandsdokter aan zichzelf te werken en in therapie te gaan. Dat doet hij samen met zijn echtgenote Lisa bij een therapeute, die zal worden gespeeld door Sjaan Duinhoven. Johanna Hagen zal een oppas gaan spelen.

Kijken jullie uit naar het nieuwe seizoen van deze serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.