'Jack Ryan' krijgt filmbudget

'Jack Ryan' krijgt filmbudget

En IS wordt het eerste onderwerp.

Jim Pedd, 26 augustus 2016 10:11

Nu Amazons Jack Ryan-serie officieel groen licht heeft gekregen, kunnen we na gaan denken over wat de serie ons brengt. John Krasinski, die de titelrol gaat spelen in deze verfilming van de beroemde boeken van Tom Clancy, onthulde alvast een paar details. Hij stelt dat de serie een gigantisch budget krijgt en dat men actuele onderwerpen gaat behandelen in de tien afleveringen.
”We maken tien afleveringen en het interessantste is dat de grens tussen film en tv zoveel kleiner is geworden, dat deze serie volgens mij daaruit ontstaan is. Ik denk dat ze het niet eens zien als een TV-serie, maar juist als een film die verspreid over tien delen verteld wordt,” aldus Krasinski.

”Het hele plan van [showrunner] Carlton Cuse is om het geheel met het budget van een film op te nemen. We gaan dezelfde stunts uitvoeren als in films en je krijgt elke week het gevoel naar een film te kijken. Het hele idee van Cuse is, dat twee uur niet genoeg is om een Jack Ryan-verhaal te vertellen. Dat komt omdat de boeken van Tom Clancy zo gedetailleerd zijn en rijk, en dat het personage van Jack Ryan zo uitgebreid is.”

Om die reden gaat men dit eerste seizoen bijvoorbeeld iets doen met de opkomst van terreurgroep IS. ”Elk jaar wordt het onderwerp anders.” Daar is in elk geval genoeg ruimte voor, want de serie speelt zich af op het moment dat Ryan een patroon ontdekt in communicatie tussen terroristen en dat hem midden in de actie gooit.

Bron: Collider

Lees meer over: Jack Ryan, Amazon, Serie, Tom Clancy, John Krasinski

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws