search
Blu-ray recensie: 'Killjoys' seizoen 1

Blu-ray recensie: 'Killjoys' seizoen 1

Nette uitgave van een amusante sci-fi serie.

Jim Pedd
Bedacht door: Michelle Lovretta | Cast: Hannah John-Kamen (Dutch), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke Macfarlane (D'avin Jacopis), Tamsen McDonough (Lucy) e.a. | Jaren: 2015 "“ heden | Zender: Space

Het Canadese Space pikte in de loop van 2013 de serie Killjoysop voor een compleet eerste seizoen. De serie werd een co-productie tussen Canada en de Verenigde Staten, want ook het Amerikaanse Syfy werkte eraan mee. Ondanks dat critici de serie weinig vernieuwend vonden, noemen ze hem wel erg amusant.

Killjoys volgt drie premiejagers, Dutch, John en D'avin. Ze werken voor de Reclamation Apprehension Coalition (RAC), die in een zonnestelsel met vier planeten actief is. RAC Agenten krijgen toestemming van de autoriteiten om opdrachten uit te voeren en moeten neutraal zijn in conflicten tussen regeringen en stelsels. Maar als zich een duister geheim onthult, zou dat wel eens kunnen veranderen.

Op RottenTomatoes scoort Killjoys een prima score. De serie heeft gemiddeld een 6,7 en volgens de site is de consensus als volgt: "Vlot en amusant. Killjoy gebruikt zijn narratieve momentum om de kijker af te leiden van een conventionele ruimteactie opzet."Dvd: Killjoys seizoen 1 | Duur: 6,5 uur | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Fins, Deens, Noors, Zweeds | Schijven: 2x Blu-ray | EAN: 5-053983-080143 | Met dank aan: Universal

Killjoys wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we de drie helden van de serie en hun ruimteschip. Achterop staan verder een synopsis, wat sfeervolle foto's en de gebruikelijke technische details.

Video en audio
De boel mag dan wel niet met de beste camera's van de wereld opgenomen zijn, toch ziet de serie er mooi uit. Killjoys heeft namelijk genoeg detail om de kleinste imperfecties op gezichten van personages te onthullen. Verder is er een mooi contrast: de makers kiezen per locatie een kernkleur en stemmen de rest daarop af.

De audio is verder een standaard Dolby Digital 5.1 score, die het prima doet. Muziek is goed op de achtergrond te horen en voegt zo nu en dan lekkere energie toe. Dialoog krijgt uiteraard de nadruk en komt centraal uit de luidsprekers. Verkeerd is het allemaal niet, al zijn sommige details, zoals wanneer er grote hoeveelheden mensen zijn of actiescènes spelen, wat minder sterk.Toekomst
Twee weken na het einde van de eerste reeks, kondigde Syfy aan dat er nog een seizoen gemaakt zou worden. "Met spannende ruimte-actie, diepgaande werelden en een geweldige cast, heeft Killjoys een zenuw geraakt bij het publiek en bij critici," vertelde Syfy's Bill McGoldrick toen."We kunnen niet wachten waar de avonturen van Michelle Lovretta en Temple Street Dutch, John en D'avin in het tweede seizoen naartoe brengen." Dat tweede seizoen komt komende vrijdag tot een einde. Het is voor de fan nu nog wachten op een eventueel derde seizoen.

Aanbevolen artikelen