search

Ons nieuws van woensdag 31 augustus 2016

Nu ook een 'Let the Right One In' tv-serie
Series / Nieuws

Nu ook een 'Let the Right One In' tv-serie

Na de twee films volgt er nu een pilot voor het kleine scherm.

TNT heeft volgens Deadline een tv-pilot besteld voor een serie gebaseerd op het boek 'Let the Right One In' van John Ajvide Lindqvist. Het vampierverhaal werd al eerder verfilmd.

In 2008 verscheen het Zweedse Låt den rätte komma in van Tomas Alfredson. De Amerikaanse versie Let Me In van regisseur Matt Reeves en met namen als Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz en Richard Jenkins kwam twee jaar later uit.

De serie is omarmd door Jeff Davis, bekend van Teen Wolf en Criminal Minds, en gaat over een jongetje die getreiterd wordt door zijn klasgenootjes. Hij sluit een vriendschap met een vampier die de gedaante heeft van een meisje van zijn leeftijd. Uiteraard kan ze niet zonder bloed en na haar komst gebeuren er mysterieuze zaken in het stadje in Vermont.

Ook de producenten van de serie Aquarius zijn betrokken bij de Let the Right One In-serie. Zij luisteren naar de namen Marty Adelstein en Becky Clements.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Killjoys' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Killjoys' seizoen 1

Nette uitgave van een amusante sci-fi serie.

Bedacht door: Michelle Lovretta | Cast: Hannah John-Kamen (Dutch), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke Macfarlane (D'avin Jacopis), Tamsen McDonough (Lucy) e.a. | Jaren: 2015 "“ heden | Zender: Space

Het Canadese Space pikte in de loop van 2013 de serie Killjoysop voor een compleet eerste seizoen. De serie werd een co-productie tussen Canada en de Verenigde Staten, want ook het Amerikaanse Syfy werkte eraan mee. Ondanks dat critici de serie weinig vernieuwend vonden, noemen ze hem wel erg amusant.

Killjoys volgt drie premiejagers, Dutch, John en D'avin. Ze werken voor de Reclamation Apprehension Coalition (RAC), die in een zonnestelsel met vier planeten actief is. RAC Agenten krijgen toestemming van de autoriteiten om opdrachten uit te voeren en moeten neutraal zijn in conflicten tussen regeringen en stelsels. Maar als zich een duister geheim onthult, zou dat wel eens kunnen veranderen.

Op RottenTomatoes scoort Killjoys een prima score. De serie heeft gemiddeld een 6,7 en volgens de site is de consensus als volgt: "Vlot en amusant. Killjoy gebruikt zijn narratieve momentum om de kijker af te leiden van een conventionele ruimteactie opzet."



Dvd: Killjoys seizoen 1 | Duur: 6,5 uur | Video: 1.78:1 | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Fins, Deens, Noors, Zweeds | Schijven: 2x Blu-ray | EAN: 5-053983-080143 | Met dank aan: Universal

Killjoys wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we de drie helden van de serie en hun ruimteschip. Achterop staan verder een synopsis, wat sfeervolle foto's en de gebruikelijke technische details.

Video en audio
De boel mag dan wel niet met de beste camera's van de wereld opgenomen zijn, toch ziet de serie er mooi uit. Killjoys heeft namelijk genoeg detail om de kleinste imperfecties op gezichten van personages te onthullen. Verder is er een mooi contrast: de makers kiezen per locatie een kernkleur en stemmen de rest daarop af.

De audio is verder een standaard Dolby Digital 5.1 score, die het prima doet. Muziek is goed op de achtergrond te horen en voegt zo nu en dan lekkere energie toe. Dialoog krijgt uiteraard de nadruk en komt centraal uit de luidsprekers. Verkeerd is het allemaal niet, al zijn sommige details, zoals wanneer er grote hoeveelheden mensen zijn of actiescènes spelen, wat minder sterk.



Toekomst
Twee weken na het einde van de eerste reeks, kondigde Syfy aan dat er nog een seizoen gemaakt zou worden. "Met spannende ruimte-actie, diepgaande werelden en een geweldige cast, heeft Killjoys een zenuw geraakt bij het publiek en bij critici," vertelde Syfy's Bill McGoldrick toen."We kunnen niet wachten waar de avonturen van Michelle Lovretta en Temple Street Dutch, John en D'avin in het tweede seizoen naartoe brengen." Dat tweede seizoen komt komende vrijdag tot een einde. Het is voor de fan nu nog wachten op een eventueel derde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' krijgt in 2017 een nieuw seizoen
Series / Nieuws

'Stranger Things' krijgt in 2017 een nieuw seizoen

Eindelijk bevestigt Netflix het.



Eindelijk is het officieel! Netflix komt in 2017 met een tweede seizoen van Stranger Things. Dat krijgt in totaal negen afleveringen, waar het eerste seizoen er acht kreeg. Schrijvers en bedenkers Matt en Ross Duffer zullen allebei meewerken aan het maken van deze nieuwe reeks.

Stranger Things was een groot succes. De serie is een liefdesbrief aan de bovennatuurlijke klassiekers uit de jaren tachtig en vertelt het verhaal van een jongetje die zomaar verdwijnt. Terwijl vrienden, familie en de lokale politie zoeken naar antwoorden, krijgen ze te maken met een buitengewoon mysterie waar de regering iets mee te maken blijkt te hebben, zijn er bovennatuurlijke krachten en een vreemd klein meisje.

In bovenstaande video zijn ook meteen de titels van de afleveringen onthuld: "Madmax", "The Boy Who Came Back To Life", "The Pumpkin Patch", "The Palace", "The Storm", "The Pollywog", "The Secret Cabin", "The Brain" en "The Lost Brother".

Rollen waren er voor Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Cara Buono, Charlie Heaton en Matthew Modine.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: Zevende seizoen laatste voor Pretty Little Liars
Series / Nieuws

Officieel: Zevende seizoen laatste voor Pretty Little Liars

Het einde van de serie wordt wel nog een knaller!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Slecht nieuws voor de fans van de serie Pretty Little Liars. Via een Facebook live aankondiging werd onder meer door showrunner I. Marlene King en verschillende sterren uit de reeks zoals Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell en Sasha Pieterse aangegeven dat het zevende seizoen meteen ook het laatste zal zijn.

Seizoen 7 bestaat in totaal uit 20 afleveringen, maar inmiddels zijn we reeds halfweg. Het tweede deel van het zevende seizoen mogen we terug op de buis verwachten op 4 april van volgend jaar. Dan start de laatste reeks van 10 afleveringen van de succesvolle Freecom serie.

De voorbije weken raakte wel nog bekend dat er in het tweede deel van het zevende seizoen een groot aantal bekende gezichten (terug) hun opwachting zullen maken. Kijkers van de reeks krijgen dan ook ongetwijfeld nog een mooie reünie voorgeschoteld en er zou zelfs nog een huwelijk op de planning staan. De finale van de reeks wordt tot slot uiteraard extra lang, zomaar even 2 uur.

Ga jij Pretty Little Liars missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Miley Cyrus op nieuwe foto's Woody Allens 'Crisis in Six Scenes'
Series / Foto's

Miley Cyrus op nieuwe foto's Woody Allens 'Crisis in Six Scenes'

De zesdelige serie van Allen wordt op 3 september a.s. beschikbaar gesteld door Amazon.

Woody Allens langverwachte miniserie Crisis in Six Scenes wordt vanaf 3 september beschikbaar gesteld door Amazon Studios, en met nog maar een paar dagen te gaan hebben we vandaag een aantal foto's voor jullie, waarop we zowel regisseur/scenarist/acteur Allen (Café Society, Midnight in Paris, Blue Jasmine) als hoofdrolspeelster Miley Cyrus (The Night Before, Hannah Montana: The Movie) zien. Je kunt deze foto's hieronder bekijken!

Crisis in Six Scenes is een comedy-serie die zich afspeelt in de turbulente jaren '60. We zien hoe een gezin uit de Amerikaanse middenklasse wordt bezocht door een onverwachte gast, die het hele huishouden op de kop zet. Allen speelt een personage genaamd Sidney Muntzinger.

Naast Allen en Cyrus bestaat de cast van de serie uit namen zoals Elaine May, John Magaro, Rachel Brosnahan, Becky Ann Baker, Michael Rapaport, Margaret Ladd, Joy Behar, Rebecca Schull, David Harbour en Christine Ebersole.

Wat vinden jullie ervan dat Miley Cyrus de hoofdrol speelt in een project van Woody Allen? Laat je mening hieronder horen!











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster 2e seizoen 'Supergirl'
Series / Posters

Eerste poster 2e seizoen 'Supergirl'

Met een strijdlustige Supergirl en een enorme cape.

The CW heeft een mooie eerste poster vrijgegeven voor het tweede seizoen van superheldenserie Supergirl. Op de poster zien we dat Kara (Melissa Benoist) helemaal klaar is voor de strijd. En haar cape lijkt wel drie keer zo lang als eerst. Zonder verder omhaal hieronder de eerste poster voor deze nieuwe reeks, die op dit moment opgenomen wordt.



In dit tweede seizoen krijgt Supergirl hulp van haar beroemde neefje, Superman (Tyler Hoechlin) bij het bestrijden van de misdaad. Verder heeft ze net haar werk als assistent van Cat Grant naast zich neergelegd, om te zoeken naar haar ware lotsbestemming.

Naar verluidt bouwt dit seizoen vrij snel op naar een verhaallijn waarbij het universum waarin de avonturen van Kara zich afspelen, samengevoegd wordt met dat van Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Supergirl gaat op 10 oktober weer van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zesde wordt laatste seizoen 'Grimm'
Series / Nieuws

Zesde wordt laatste seizoen 'Grimm'

Het wordt Nick vs. Capt. Sean Renard!

Na zes seizoenen brengt zender NBC de serie Grimm tot een einde. Het seizoen krijgt dertien afleveringen en brengen het verhaal van Nick (David Giuntoli) tot een einde. Het laatste hoofdstuk gaat van start met de strijd waar fans al tijden op hopen.

Ditmaal neemt Nick het namelijk op tegen de schurkachtige Capt. Sean Renard (Sasha Roiz). Die is nu verkozen als burgemeester van Portland en wil zijn eigen interpretatie van wettelijkheid naar de stad brengen. En dus staat Nick tegen hem op, om de stad en zijn geliefden te beschermen, waaronder zijn liefje Adalind (Claire Coffee) en het kindje dat hij met haar heeft.

De serie is bedacht door David Greenwalt, Jim Kouf en Stephen Carpenter. De uitzending van de nieuwe reeks gaat op 6 januari 2017 van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.