search
Eerste details 2e seizoen 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Eerste details 2e seizoen 'Stranger Things'

Wat gaan we zien in de volgende reeks?

Na de aankondiging van het tweede seizoen van Stranger Things, vertellen showrunners Matt en Ross Duffer tegenover Entertainment Weekly nu wat details over het seizoen dat negen afleveringen zal tellen. De afleveringen gaan zich in 1984 afspelen.


"Het wordt geen anthologie," aldus Ross Duffer. Dus de afleveringen volgen direct op wat we eerder al te zien kregen. "We hebben het wel gehad over een grotere tijdsprong, waarin de kinderen ouder zijn en de boel zich in een ander decennium afspeelt. Dat is iets waar we lang over gesproken hebben vanaf het begin. Maar er zit hier gewoon nog teveel verhaal. Zo weten we niet wat er met Eleven gebeurd is."

De volgende reeks krijgt in elk geval vier belangrijke nieuwe personages. Ook haalt men inspiratie uit films van James Cameron. "Hij is briljant. En ik denk dat een van de redenen waarom hij succesvolle vervolgen maakt, komt omdat hij ze anders laat overkomen, zonder uit het oog te verliezen wat we zo goed vonden aan het origineel," aldus Matt.

Ook gaan we nu buiten het stadje Hawkins en meer zien van het Upside Down. "Ik kan je zeggen dat we openen op een plek buiten Hawkins. We hebben het gordijn nu pas een beetje teruggetrokken, en een klein beetje onthuld van de Upside Down. Dus we willen dit zeker meer verkennen. Er is nog veel dat we niet van het Upside Down weten."

Een hint naar het verhaal van het vervolg komt van Ross: "We hebben natuurlijk een poort naar een andere dimensie geopend. Die staat nog altijd open. En er zijn nog veel vragen. Zoals, als het Monster dood is, of dat het enige monster was. En wat er nog meer is daar. We gaan er niet teveel op in totdat ze aan het einde Will zien. Dus die poort staat nog open en we hebben al lang zitten denken over wat zich daarachter bevindt."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen