search
Trailer Paolo Sorrentino's 'The Young Pope'

Trailer Paolo Sorrentino's 'The Young Pope'

De miniserie is goed ontvangen in Venetië.

Jim Pedd


In oktober brengt regisseur Paolo Sorrentino ons in samenwerking met onder meer HBO een ambitieuze miniserie, met hoofdrollen voor Jude Law en Diane Keaton. De tien afleveringen tellende show, The Young Pope, genaamd, heeft nu een trailer gekregen, die je hierboven kan bekijken.

Tijdens het Filmfestival van Venetië ging The Young Pope in première, waar deze met lovende kritieken werd ontvangen. De hoofdpersoon is de eerste Amerikaanse en jongste paus in de geschiedenis, Pius XIII, een rol voor Jude Law. Hij wordt verkozen na een moeizame verkiezing, waarbij hij meteen de nodige vijanden maakt. Volgens critici is de serie precies wat we gewend zijn van de Italiaanse regisseur Sorrentino. Prachtig gefilmd, vol mooie beelden en de nodige extravagantie.

Een officiële synopsis is er uiteraard ook al:
Lenny Balardo, aka Pius XIII, is de eerste Amerikaanse paus in de geschiedenis. Jong en charmant, lijkt zijn verkiezing wellicht het resultaat van een simpele maar effectieve mediastrategie van de Kardinalen. Maar zoals we weten, kan uiterlijk bedriegen. Vooral op de plaats en tussen de mensen die het grote mysterie van God als de leidraad in hun bestaan gekozen hebben. Die plaats is het Vaticaan en de mensen zijn de leiders van de Katholieke Kerk. En de meest mysterieuze en tegenstrijdige figuur van allemaal blijkt Pius XIII te zijn. Scherpzinnig en naïef, ouderwets en modern, twijfelachtig en vastberaden, ironisch, pijnlijk en meedogenloos. Pius XIII probeert de lange weg van menselijke eenzaamheid te bewandelen po zoek naar een god voor de mensheid. En voor hemzelf.

Aanbevolen artikelen