Blu-ray recensie: 'Hemlock Grove' s1

Blu-ray recensie: Hemlock Grove s1

Mooie uitgave van de Netflix-serie.

Jim Pedd, 7 september 2016 om 16:38

Bedacht door: Brian McGreevy, Lee Shipman | Cast: Famke Janssen (Olivia Godfrey), Bill SKarsgard (Roman Godfrey), Landon Liboiron (Peter Rumancek), Joel de la Fuente (Dr. Johann Pryce) e.a. Jaren: 2013 – 2015 | Zender: Netflix
In april 2013 kwam Netflix met zijn eerste horrorserie, Hemlock Grove, onder meer geproduceerd door horrorberoemdheid Eli Roth. De show heeft ondertussen drie seizoenen, maar in Nederland is het eerste nu pas op Blu-ray verkrijgbaar. Dat terwijl overigens de serie wel al tot een einde gekomen is.

De serie begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en bewoners hebben zo hun eigen verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit White Toer, een biotechnologisch onderzoekscentrum, gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. En dan is er nog Roman Godfrey, een arrogante en sociopathische erfgenaam wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze zelf de dader moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en gaan dus samenwerken.

Als eerste in de geschiedenis won Netflix voor deze serie een nominatie voor een Primetime Emmy Award. De show is desondanks redelijk gemengd ontvangen. De ene criticus vindt het een heerlijke serie, de andere vindt het wat rommelig.


Blu-ray: Hemlock Grove seizoen 1 | Duur: 13x 45 minuten | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Schijven: 3x Blu-ray | EAN: 8-717344-759045 | Met dank aan: Just Entertainment

Just Entertainment heeft voor deze uitgave voor een mooie verpakking gekozen. Niet alleen is er een standaard slipcover, maar daarin zit een uitklapbare hoes, waar de drie schijven allemaal afzonderlijk gepresenteerd worden. Helaas zijn er geen afzonderlijke synopsissen van de afleveringen, maar het geheel ziet er alsnog goed uit.

Video en audio
Hemlock Grove ziet er goed uit. De beelden zijn gedetailleerd en scherp, hoewel de kleuren soms allesbehalve natuurlijk zijn. Dat is een bewuste keuze van de makers, die er een voorkeur aan geven om geelgroene beelden te tonen. Het geeft het geheel een mooie eigen look, met veel detail. Niet alleen de beelden zijn mooi, de audio is ook van hoog niveau. Het geheel geeft vooral nadruk op dialoog, maar heeft ook genoeg mooie geluidseffecten die van alle kanten kunnen komen.

Toekomst
Netflix gaf Hemlock Grove in totaal drie seizoenen. In juli 2014 werd het tweede seizoen (met tien, in plaats van dertien) afleveringen uitgezonden op Netflix en in september besloot men de serie een derde en laatste seizoen te geven. Dat seizoen was in oktober 2015 te zien.

Lees meer over: Dvd, Bluray, Review, Recensie, Hemlock Grove, Seizoen 1, Brian McGreevy, Lee Shipman, Netflix, Famke Jansen

Informatie over de serie: Hemlock Grove

Populair nieuws