search

Ons nieuws van woensdag 7 september 2016

'Doctor Who' in april verder
Series / Nieuws

'Doctor Who' in april verder

Na de Christmas Special uiteraard.

Kerst 2015 was de vorige keer dat we konden genieten van BBC's Doctor Who. Sindsdien is het relatief stil geweest rond de serie, vooral toen bekend werd dat showrunner Steven Moffat zou vertrekken en vervangen werd door Chris Chibnall. Nu weten we eindelijk wanneer het tiende seizoen te zien zal zijn.

Volgens acteur Peter Capaldi is het seizoen vermoedelijk in de loop van april te zien. Voor die tijd krijgen we enkel een Christmas special voorgeschoteld. Een officiële bevestiging is het overigens niet helemaal, Capaldi zei het tijdens een pauze op de set, toen hij met een paar fans aan het praten was.

Het is overigens nog altijd niet zeker of Capaldi blijft voor het elfde seizoen. Naar verluidt heeft de BBC hem wel gevraagd te blijven om de overgang naar een nieuwe showrunner soepeler te laten verlopen. Zeker is wel dat er een nieuwe companion is: actrice Pearl Mackie speelt Bill.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Hemlock Grove' s1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Hemlock Grove' s1

Mooie uitgave van de Netflix-serie.

Bedacht door: Brian McGreevy, Lee Shipman | Cast: Famke Janssen (Olivia Godfrey), Bill SKarsgard (Roman Godfrey), Landon Liboiron (Peter Rumancek), Joel de la Fuente (Dr. Johann Pryce) e.a. Jaren: 2013 "“ 2015 | Zender: Netflix

In april 2013 kwam Netflix met zijn eerste horrorserie, Hemlock Grove, onder meer geproduceerd door horrorberoemdheid Eli Roth. De show heeft ondertussen drie seizoenen, maar in Nederland is het eerste nu pas op Blu-ray verkrijgbaar. Dat terwijl overigens de serie wel al tot een einde gekomen is.

De serie begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en bewoners hebben zo hun eigen verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit White Toer, een biotechnologisch onderzoekscentrum, gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. En dan is er nog Roman Godfrey, een arrogante en sociopathische erfgenaam wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze zelf de dader moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en gaan dus samenwerken.

Als eerste in de geschiedenis won Netflix voor deze serie een nominatie voor een Primetime Emmy Award. De show is desondanks redelijk gemengd ontvangen. De ene criticus vindt het een heerlijke serie, de andere vindt het wat rommelig.



Blu-ray: Hemlock Grove seizoen 1 | Duur: 13x 45 minuten | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Schijven: 3x Blu-ray | EAN: 8-717344-759045 | Met dank aan: Just Entertainment

Just Entertainment heeft voor deze uitgave voor een mooie verpakking gekozen. Niet alleen is er een standaard slipcover, maar daarin zit een uitklapbare hoes, waar de drie schijven allemaal afzonderlijk gepresenteerd worden. Helaas zijn er geen afzonderlijke synopsissen van de afleveringen, maar het geheel ziet er alsnog goed uit.

Video en audio
Hemlock Grove ziet er goed uit. De beelden zijn gedetailleerd en scherp, hoewel de kleuren soms allesbehalve natuurlijk zijn. Dat is een bewuste keuze van de makers, die er een voorkeur aan geven om geelgroene beelden te tonen. Het geeft het geheel een mooie eigen look, met veel detail. Niet alleen de beelden zijn mooi, de audio is ook van hoog niveau. Het geheel geeft vooral nadruk op dialoog, maar heeft ook genoeg mooie geluidseffecten die van alle kanten kunnen komen.

Toekomst
Netflix gaf Hemlock Grove in totaal drie seizoenen. In juli 2014 werd het tweede seizoen (met tien, in plaats van dertien) afleveringen uitgezonden op Netflix en in september besloot men de serie een derde en laatste seizoen te geven. Dat seizoen was in oktober 2015 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe castleden Steven Soderberghs Netflix-serie 'Godless'
Series / Nieuws

Nieuwe castleden Steven Soderberghs Netflix-serie 'Godless'

Jeff Daniels en Jack O'Connell werden eerder aangekondigd als hoofdrolspelers van de miniserie.

De opnames van Godless, de zesdelige western-miniserie van Netflix, is officieel van start gegaan in de Amerikaanse stad Santa Fe. Het betreft een project van regisseurs/scenaristen Steven Soderbergh en Scott Frank.

Jeff Daniels speelt in de serie een bandiet genaamd Frank Griffin die het Wilde Westen terroriseert terwijl hij ene Roy Goode (Jack O'Connell) opjaagt. Goode is de voormalige partner van Griffin, maar door omstandigheden nu zijn aartsvijand. Roy verschuilt zich op de ranch van Alice Fletcher (Michelle Dockery) in La Belle Mexico. Deze plek, waar alleen vrouwen wonen, wordt al snel opgeschrikt door de aankomst van Frank.

Naast de eerder genoemde acteurs, is nu bekendgemaakt dat Scoot McNairy (Argo, Killing Them Softly) de rol zal spelen van sheriff Bill McNue. Sam Waterston zal op zijn beurt de rol spelen van Marshal John Cook, Kim Coates speelt zakenman Ed Logan, Audrey Moore speelt Sarah Doule, Christiane Seidel is de mysterieuze Duitse vrouw Martha, Randy Oglesby een apotheker genaamd Asa Leopald en Christopher Fitzgerald is mijnexploitant J.J. Valentine.

Soderbergh, Frank en Casey Silver doen dienst als uitvoerend producenten van de serie. Netflix zal Godless ergens in 2017 beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Picnic At Hanging Rock' wordt tv-serie
Series / Nieuws

'Picnic At Hanging Rock' wordt tv-serie

Truman Show-regisseur verfilmde het boek van Joan Lindsay al eens in 1985.

FremantleMedia Australia ontwikkelt momenteel de zesdelige miniserie Picnic At Hanging Rock voor Australisch netwerk Foxtel. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joan Lindsay uit 1967 en de verfilming van Peter Weir uit 1975, waarin rollen waren weggelegd voor een jonge Jacki Weaver en John Jarratt. Het verhaal gaat over de verdwijning van drie schoolmeisjes en hun lerares in het jaar 1900.

Beatrix Christian (Jindabyne) en Alice Addison (The Devil's Playground) hebben getekend om het scenario van de serie te schrijven. Antonia Barnard (Tracks, A Few Best Men) produceert.

Fremantle heeft besloten om de serie te maken na het succes van de theaterversie van Picnic At Hanging Rock, die in februari zijn première beleefde in Melbourne. De serie moet in 2017 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw castlid voor 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuw castlid voor 'Game of Thrones'

Grootheid Angela Lansbury zou zich bij de cast voegen.

Nadat Jim Broadbent zich al bij de cast van HBO's Game of Thrones voegde, is actrice Angela Lansbury naar het schijnt de volgende die zich naar Westeros begeeft. Ze zou gecast zijn in het zevende seizoen van de serie en in twee afleveringen verschijnen. Dit meldt de Duitse krant Bild, die stelt dat de 90-jarige dame vier dagen aanwezig zal zijn op de set.

Welke rol ze precies gaat spelen is niet bekend. Wel kunnen we zeggen dat HBO met Lansbury een echte grootheid uit de acteerwereld gecast heeft. Ze won in haar carrière, die terug gaat tot 1943 maar liefst vijf Tony Awards, zes Golden Globes en een ere-Oscar. Haar beroemdste filmrol is zonder twijfel die van Eleanor Iselin in The Manchurian Candidate (1962) en op televisie was ze twaalf jaar lang in de hoofdrol te zien in Murder She Wrote.

De serie keert in de zomer van 2017 terug op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Narcos' krijgt derde en vierde seizoen!
Series / Nieuws

'Narcos' krijgt derde en vierde seizoen!

Netflix gunt ons nog meer verhalen over de georganiseerde misdaad.



Netflix heeft vandaag bevestigd dat er nog eens twee seizoenen komen van Narcos. José Padilha en Eric Newman blijven uitvoerend producenten van de serie. De boel wordt geproduceerd door Gaumont International Television en specifiek voor Netflix gemaakt. De eerste twee seizoenen zijn voor leden van Netflix te streamen.

Centraal staan de verhalen van drugsbaronnen eind jaren tachtig en de pogingen van de wettelijke machten om de zorgvuldig opgebouwde imperiums van die drugsbaronnen te ontmantelen. Het zijn bloederige verhalen, waarbij zowel de politieke, wetgevende als militaire machten botsen met de georganiseerde misdaad.

In de eerste twee seizoenen zijn er hoofdrollen voor onder meer Wagner Moura als Pablo Escobar en Boyd Holbrook en Pedro Pascal als DEA-agenten Steve Murphy en Javier Pena die jacht op hem maken. Het lijkt er op dat zij terugkeren voor de volgende reeks, want in de promo die je hierboven kan zien wordt Escobar vervangen door een andere drugsbaron van het Cali kartel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.