search
Na drie films ook een 'The Purge' tv-serie
Series / Nieuws

Na drie films ook een 'The Purge' tv-serie

Dit kan nog best leuk worden.

Na het onverwachte succes van The Purge (2013) volgde een jaar later The Purge: Anarchy en dit jaar werd er voor een derde keer gepurged in The Purge: Election Year. Nu blijkt dat de filmreeks zich ook gaat vertalen naar het kleine scherm.


In gesprek met CinemaBlend liet schrijver/regisseur James DeMonaco weten dat er wordt gesproken over een tv-versie. Het zou een eenmalige serie moeten worden welke zich "real time" afspeelt met flash back-elementen, zoals in de serie Lost.

"Mijn idee is om zes of zeven verhaallijnen te introduceren, met flash-backs. Het mooie van een serie die zo'n 10 uur duurt is dat je veel dieper in kunt gaan op de verschrikkelijke beslissingen die mensen nemen om tijdens deze nacht over te gaan tot een brute daad. Met flash backs kan er verder onderbouwd worden hoe de situatie was voor de avond die in beeld wordt gebracht."

Een vierde film, waarvan DeMonaco denkt dat hij deze niet regisseert, is nog niet aangekondigd. Wel is hij bereid om de film te schrijven en te produceren. Het liefst zou hij een prequel zien.

Met een totaal productiebudget van $22 miljoen is er $316,5 miljoen opgehaald aan de bioscoopkassa. Dit is nog exclusief de Dvd/Vod-opbrengst. Met deze cijfers en bovenstaande onderbouwing lijkt een tv-versie zeker gerechtvaardigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen