Bryan Fuller stopt als showrunner van 'Star Trek: Discovery'

Bryan Fuller stopt bij Star Trek Discovery

Wellicht heeft hij het te druk.

Jim Pedd, 27 oktober 2016 om 11:33

En we waren zo hoopvol. Fans van de Star Trek-franchise die hoopvol waren na de aankondiging dat Bryan Fuller de serie zou maken als showrunner, zullen teleurgesteld zijn. Fuller heeft besloten de serie te verlaten. Waarom precies is niet bekend, maar mogelijk heeft het te maken met het feit dat hij niet genoeg tijd kon vrijmaken. Fuller werkt ook als showrunner aan Starz-serie American Gods.
Er is nog geen nieuwe showrunner gevonden, maar voorlopig nemen Akiva Goldsman en uitvoerend producenten Aaron Harberts en Gretchen Berg het stokje over. Dat moet in elk geval ervoor zorgen dat de productie zoals gepland volgende maand van start kan gaan. De serie blijft volgens CBS ook gewoon de visie van Fuller volgen, en de showrunner blijft zich bezighouden met het uitwerken van de verhalen.

De opnames van Star Trek: Discovery vinden in Toronto plaats. Er moeten dertien afleveringen gemaakt worden en het geheel speelt zich tien jaar voor de originele serie af. De hoofdpersoon is een niet-kapitein en een vrouw. Centraal staat verder de nasleep van een gebeurtenis in de oorspronkelijke serie, waarnaar verwezen wordt, maar die nooit verkend is.

In de loop van mei gaat de serie van start.

Bron: Variety

Lees meer over: Star Trek Discovery, Bryan Fuller, CBS, Akiva Goldsman, Aaron Harberts, Gretchen Berg

Populair nieuws