search

Ons nieuws van donderdag 27 oktober 2016

Claimt Stana Katic hoofdrol in serie Absentia?
Series / Nieuws

Claimt Stana Katic hoofdrol in serie Absentia?

Ze speelt de rol van een zes jaar lang dood gewaande FBI agente.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Stana Katic, uiteraard bekend van haar rol als een detective in de serie Castle zou binnenkort zomaar eens de hoofdrol weg kunnen kapen in de nieuwe reeks Absentia. Het project van Sony Pictures Television krijgt een eerste seizoen bestaande uit 10 afleveringen welke gaat over een FBI agente die tijdens de jacht op één van de meest beruchte seriemoordenaars in Boston komt te verdwijnen.

Zes jaar nadat de FBI agente dood is verklaard wordt ze plots teruggevonden in een huisje in het bos, nauwelijks in leven en met geen enkele herinnering die kan duidelijk maken wat er de voorbije jaren is gebeurd. Op het ogenblik dat de vrouw terug huiswaarts keert komt ze er achter dat haar voormalige man opnieuw is getrouwd waardoor haar zoon is opgevoed door een andere vrouw. In geen tijd wordt de agente dan ook terug opgeslokt door haar vroegere werk en komt ze terecht in een web van nieuwe moorden.

De schrijver en executive producer van de reeks is Matt Cirulnick (bekend van South Beach). Het oorspronkelijke script waar de serie zich op zal baseren komt evenwel van de hand van Gaia Violo. Oden Ruskin zal de regie van de 10 episodes voor zijn rekening nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijf nieuwe castleden voor 'The Punisher'
Series / Nieuws

Vijf nieuwe castleden voor 'The Punisher'

Er zijn meteen details!

Marvel en Netflix hebben vijf nieuwe castleden onthuld die te zien zullen zijn in de spin-off rond Jon Bernthals The Punisher. Het gaat om acteurs Daniel Webber, Jason R. Moore, Paul Schulze, Jaime Ray Newman en Michael Nathanson, die allemaal een bijrol gaan spelen in de serie.

Daniel Webber: is gecast als Lewis Walcott, een jonge veteraan die het moeilijk vind weer te integreren in de gewone samenleving.

Jason R. Moore: voegt zich bij de cast als Curtis Hoyle, een vriend van Frank Castle en een van de weinige mensen die weet dat hij nog leeft.

Paul Schulze: is Rawlins, een belangrijk lid van de CIA, wiens operaties in Afghanistan maken dat hij het pad kruist met Castle.

Jaime Ray Newman: speelt de rol van Sarah Lieberman, de echtgenote van Micro, wiens leven extreem ingewikkeld wordt door het huwelijk.

Michael Nathansan: mag verder op komen draven als Sam Stein, een agent die uitgedaagd wordt door zijn relatie met Dinah.

In 2017 is de serie te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dwayne Johnson maakt WWE-komedieserie
Series / Nieuws

Dwayne Johnson maakt WWE-komedieserie

Ook voormalig WWE-schrijver Brian Gewirtz werkt mee.

FOX Television heeft bekendgemaakt dat ze samen met Dwayne Johnson (Ballers) een komedieserie gaan ontwikkelen gebaseerd op de ervaringen van The Rock en voormalig WWE-schrijver Brian Gewirtz. Er moet eerst een pilot verschijnen.

De komedieserie moet gaan bestaan uit afleveringen van een half uur en moet een blik geven achter de schermen bij de professionele WWE-worstelwereld in de States. De serie draait om de samenwerking tussen een type The Rock en een komedieschrijver die nieuw is in het wereldje.

The Rock kijkt er uit naar de serie: "In november zit ik 20 jaar in de professionele worstelwereld. Toen ik 24 jaar was en hard moest werken, verdiende ik 40 dollar per wedstrijd en ik wist niet wat op me afkwam met allerlei personen en gebeurtenissen achter de schermen waarvan je niet zou verwachten dat het is gebeurd," aldus Johnson. "De dingen die het publiek ziet staan in de schaduw van de dingen die zich backstage afspelen."

Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Fuller stopt als showrunner van 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Bryan Fuller stopt als showrunner van 'Star Trek: Discovery'

Wellicht heeft hij het te druk.

En we waren zo hoopvol. Fans van de Star Trek-franchise die hoopvol waren na de aankondiging dat Bryan Fuller de serie zou maken als showrunner, zullen teleurgesteld zijn. Fuller heeft besloten de serie te verlaten. Waarom precies is niet bekend, maar mogelijk heeft het te maken met het feit dat hij niet genoeg tijd kon vrijmaken. Fuller werkt ook als showrunner aan Starz-serie American Gods.

Er is nog geen nieuwe showrunner gevonden, maar voorlopig nemen Akiva Goldsman en uitvoerend producenten Aaron Harberts en Gretchen Berg het stokje over. Dat moet in elk geval ervoor zorgen dat de productie zoals gepland volgende maand van start kan gaan. De serie blijft volgens CBS ook gewoon de visie van Fuller volgen, en de showrunner blijft zich bezighouden met het uitwerken van de verhalen.

De opnames van Star Trek: Discovery vinden in Toronto plaats. Er moeten dertien afleveringen gemaakt worden en het geheel speelt zich tien jaar voor de originele serie af. De hoofdpersoon is een niet-kapitein en een vrouw. Centraal staat verder de nasleep van een gebeurtenis in de oorspronkelijke serie, waarnaar verwezen wordt, maar die nooit verkend is.

In de loop van mei gaat de serie van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Justin Lin maakt 'Knight Rider'-reboot
Series / Nieuws

Justin Lin maakt 'Knight Rider'-reboot

Dan keert KITT dus snel weer terug!

Er was enige tijd geleden al een Knight Rider-reboot, maar die wist het grote publiek niet aan te spreken. Toch lijkt het erop dat we snel weer naar KITT kunnen gaan luisteren, want Machinima heeft onthuld dat Justin Lin een reboot mag maken.

Het gaat om een digitale serie, die dus enkel voor het internet gemaakt wordt en in de loop van 2017 moet debuteren. De serie zou in de stijl van Halo's Forward Unto Dawn, Mortal Kombat en Street Fighter gemaakt worden.

"Knight Rider is een iconische franchise wiens concepten van KI en autonome voertuigen science fiction waren in de jaren 1980en nu feit zijn. Justin is een van de grootste verhalenvertellers van zijn generatie en we zijn dolblij met hem samen te kunnen werken aan een nieuwe versie van Knight Rider, voor een nieuwe generatie fans" lezen we in de aankondiging van Machinima.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jason Momoa's 'Frontier' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Jason Momoa's 'Frontier' krijgt tweede seizoen

Netflix heeft het alvast besteld.

Netflix lijkt erg blij te zijn met de serie Frontier van acteur Jason Momoa. De show krijgt van Netflix en Discovery Canada een tweede seizoen. Dat terwijl de eerste reeks nog in première moet gaan. In de VS zal dat op 6 november zijn en Netflix mag de afleveringen dan als compleet seizoen in de loop van 2017 online zetten.

Frontier is geregisseerd door San Andreas-regisseur Brad Peyton en bedacht door Rob en Peter Blackie. Centraal staat de chaotische en gewelddadige machtsstrijd in de Noord-Amerikaanse handel in bont. De serie heeft uiteraard ook een synopsis, die luidt als volgt:

"Het drama wordt vanuit meerdere perspectieven verteld en speelt zich af in een wereld waarin zakelijke onderhandelingen gewoonlijk opgelost worden met gevechten. Frontier verkent de delicate relaties tussen inheemse stammen Europeanen die tot bloederige conflicten leidden."

Jason Momoa speelt hierin de rol van Declan Harp, een "ambitieuze, zelfverzekerde, charismatische en ongetemde man met de reputatie van een meedogenloos handelaar, gedreven door lust en wraakgevoelens." Er zijn ook rollen voor Alun Armstrong, Landon Liboiron en Zoe Boyle.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.