search
Blu-ray recensie: 'Bates Motel' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Bates Motel' seizoen 4

Mooie uitgave van de op een na laatste reeks in deze prequel serie op Psycho.

Bedenker: Anthony Cipriano | Cast: Vera Farmiga (Norma Bates), Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett), Olivia Cooke (Emma Decody), Nicola Peltz (Bradley Martin) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: A&E, BNN

Met vijf seizoenen achter de rug, zal Bates Motel volgend jaar tot een einde komen. Dan leidt de film richting het verhaal van de film Psycho, die Alfred Hitchcock ons in 1960 bracht. Het verhaal boeit de kijker al sinds 2013, toen het door zender A&E direct tot serie gemaakt werd (dus hoefde er niet eerst een pilot gemaakt te worden). Nu is het vierde seizoen in Nederland op Blu-ray te koop.

Terwijl Norman (Freddie Highmore) steeds verder ontspoort, voelt Norma (Vera Farmiga) zich nog meer verplicht om haar zoon te helpen. Norma wordt steeds banger voor haar zoon en doet er alles aan om voor hem de professionele hulp te vinden die hij nodig heeft. Hun blinde vertrouwen in elkaar komt onder druk te staan wanneer Norman de grip op de realiteit dreigt te verliezen. Sheriff Romero (Nestor Carbonell) komt weer terug in hun leven, maar hoe ver durft hij te gaan om Norma te beschermen?

Het seizoen trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers in de Verenigde Staten en werd daarmee prima bekeken. Ook de ontvangst is goed, op websites als RottenTomatoes wordt door critici over het algemeen positief over de serie gesproken.Blu-ray: Bates Motel seizoen 4 | Duur: 6,5 uur | Release: oktober 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-HD Master Audio 5.1, Frans DTS DS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noords, Zweeds | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-053083-084653 | Met dank aan: Universal

Het nieuwe seizoen wordt in eenzelfde hoes aangeleverd als eerdere reeksen, dus het gaat om een vrij standaard formaat Blu-ray keepcase met daarin de twee schijven. Er zijn verder weinig bijzonderheden te melden met betrekking tot het design van de hoes, waarvan je bovenaan dit bericht een foto kunt vinden.

Net als voorgaande seizoenen ziet ook deze vierde reeks er mooi uit op televisie. Er zijn scherpe beelden, met over het algemeen mooie kleuren. Het geheel is gedetailleerd en zwart ziet er redelijk diep uit. Het meest in het oog springend zijn de scènes die zich in het huis van de Bates afspelen, die echt ontzettend sfeervol zijn. Ook de audio is goed, met een 5.1 soundtrack. Die zorgt voor goede en soms erg indrukwekkende effecten. Vooral de omgevingsgeluiden vallen daarbij op, evenals het geluid bij dialoog.

Deze uitgave is niet van bijzonder veel extra's voorzien. Er is enkel een klein aantal verwijderde scènes bijgevoegd, die wat leuke extra beelden leveren aan de echte fan. Net als meestal bij dit soort extra's, valt op dat ze prima verwijderd hadden kunnen blijven.

Toekomst
Er komt nog maar 1 nieuw seizoen van Bates Motel. De vijfde reeks werd tegelijk met de vierde besteld en zal het verhaal van Norma en Norman afronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen