search

Ons nieuws van woensdag 2 november 2016

Extra afleveringen voor Timeless
Series / Nieuws

Extra afleveringen voor Timeless

Ze brengen het totaal van seizoen 1 op een mooie 16 uur.

Het eerste seizoen van de veelbelovende NBC reeks Timeless zal extra afleveringen krijgen. Dit zorgt er voor dat het eerste deel van de reeks meteen goed is voor een mooie 16 uur aan televisie.

In de Verenigde Staten wordt Timeless ook vast geprogrammeerd op maandagavond. Deze avond is voor NBC altijd al erg belangrijk geweest en dat blijkt eens temeer uit de andere programma's die op dezelfde avond gevolgd kunnen worden. Met The Voice en Taken is Timeless alvast bijzonder goed vergezeld.

Dat de lat hoog ligt voor Timeless blijkt eveneens uit het interview dat werd gegeven door Jennifer Salke, president van NBC Entertainment. Zij wist het volgende over het gloednieuwe NBC project te zeggen;

"Timeless wordt een fantastische nieuwe show die ons publiek alvast één keer per week op emotioneel vlak kennis laat maken met een compleet nieuwe wereld. We zijn bijzonder enthousiast om nieuwe afleveringen aan te kondigen en willen Eric Kripke en Shawn Ryan bedanken voor het maken van één van de meest ambitieuze nieuwe series van het jaar 2016".

Kijk jij al uit naar wat Timeless allemaal in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Bates Motel' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Bates Motel' seizoen 4

Mooie uitgave van de op een na laatste reeks in deze prequel serie op Psycho.

Bedenker: Anthony Cipriano | Cast: Vera Farmiga (Norma Bates), Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett), Olivia Cooke (Emma Decody), Nicola Peltz (Bradley Martin) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: A&E, BNN

Met vijf seizoenen achter de rug, zal Bates Motel volgend jaar tot een einde komen. Dan leidt de film richting het verhaal van de film Psycho, die Alfred Hitchcock ons in 1960 bracht. Het verhaal boeit de kijker al sinds 2013, toen het door zender A&E direct tot serie gemaakt werd (dus hoefde er niet eerst een pilot gemaakt te worden). Nu is het vierde seizoen in Nederland op Blu-ray te koop.

Terwijl Norman (Freddie Highmore) steeds verder ontspoort, voelt Norma (Vera Farmiga) zich nog meer verplicht om haar zoon te helpen. Norma wordt steeds banger voor haar zoon en doet er alles aan om voor hem de professionele hulp te vinden die hij nodig heeft. Hun blinde vertrouwen in elkaar komt onder druk te staan wanneer Norman de grip op de realiteit dreigt te verliezen. Sheriff Romero (Nestor Carbonell) komt weer terug in hun leven, maar hoe ver durft hij te gaan om Norma te beschermen?

Het seizoen trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers in de Verenigde Staten en werd daarmee prima bekeken. Ook de ontvangst is goed, op websites als RottenTomatoes wordt door critici over het algemeen positief over de serie gesproken.



Blu-ray: Bates Motel seizoen 4 | Duur: 6,5 uur | Release: oktober 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels DTS-HD Master Audio 5.1, Frans DTS DS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noords, Zweeds | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-053083-084653 | Met dank aan: Universal

Het nieuwe seizoen wordt in eenzelfde hoes aangeleverd als eerdere reeksen, dus het gaat om een vrij standaard formaat Blu-ray keepcase met daarin de twee schijven. Er zijn verder weinig bijzonderheden te melden met betrekking tot het design van de hoes, waarvan je bovenaan dit bericht een foto kunt vinden.

Net als voorgaande seizoenen ziet ook deze vierde reeks er mooi uit op televisie. Er zijn scherpe beelden, met over het algemeen mooie kleuren. Het geheel is gedetailleerd en zwart ziet er redelijk diep uit. Het meest in het oog springend zijn de scènes die zich in het huis van de Bates afspelen, die echt ontzettend sfeervol zijn. Ook de audio is goed, met een 5.1 soundtrack. Die zorgt voor goede en soms erg indrukwekkende effecten. Vooral de omgevingsgeluiden vallen daarbij op, evenals het geluid bij dialoog.

Deze uitgave is niet van bijzonder veel extra's voorzien. Er is enkel een klein aantal verwijderde scènes bijgevoegd, die wat leuke extra beelden leveren aan de echte fan. Net als meestal bij dit soort extra's, valt op dat ze prima verwijderd hadden kunnen blijven.

Toekomst
Er komt nog maar 1 nieuw seizoen van Bates Motel. De vijfde reeks werd tegelijk met de vierde besteld en zal het verhaal van Norma en Norman afronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'From Dusk Till Dawn' in zicht
Series / Nieuws

Einde 'From Dusk Till Dawn' in zicht

El Rey gaat mogelijk stoppen met de serie.

El Rey's From Dusk Till Dawn-serie houdt het bijzonder genoeg al drie jaar vol, maar het lijkt erop dat er geen vierde seizoen komt. Naar het schijnt staan de castleden niet langer onder contract en weet men niet zeker of er nog verder gegaan wordt. De opties op de castleden zouden precies wegens het uitblijven van een beslissing van de kant van El Rey verlopen zijn.

De serie was een verfilming van de film From Dusk Till Dawn van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino, die in 1996 uitgebracht werd. Rodriguez, baas van het El Rey netwerk, zou het op dit moment te druk hebben met het maken van de film Alita: Battle Angel, om op dit moment een definitieve beslissing te maken.

Deadline stelt dat er nog gekeken is naar de optie om een miniserie te maken, om het verhaal van de Gecko broers af te ronden. Dat "zou de beslissing om de opties op de acteurs te laten verlopen verklaren". Tegelijk is men "van plan om, mocht er een nieuw seizoen komen, dat met de oorspronkelijke cast te doen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cruel Intentions'-serie krijgt geen groen licht
Series / Nieuws

'Cruel Intentions'-serie krijgt geen groen licht

NBC heeft besloten de serie toch niet te maken.

Nog niet zo heel lang geleden keek NBC naar de mogelijkheid om een televisieserie te baseren op de film Cruel Intentions uit 1999. Daarin zou actrice Sarah Michelle Gellar haar personage, Kathryn Valmont, opnieuw spelen en zelfs regisseur Roger Kumble tekende om te regisseren en de pilot te schrijven. Maar nu blijkt dat de serie niet langer in de maak is.

Als de serie te zien was geweest, had het de avonturen van Bash Casey (Taylor John Smith) gevolgd, het kind van Stephen Valmont (Ryan Phillipe) en Annette Hargrove (Reese Witherspoone) uit de originele film. Witherspoone zou de rol niet opnieuw spelen, maar werd vervangen door Kate Levering.

De reden ligt volgens TVLine, dat als eerste met het nieuws kwam, het feit dat NBC teveel andere series in de maak heeft. De pilot werd namelijk wel goed ontvangen, maar de serie kon niet meer ingepast worden op een manier die te rechtvaardigen viel.

Mogelijk kijkt NBC nog naar de mogelijkheid om de show naar andere zenders of kanalen te brengen, waarbij Netflix en Hulu belangrijke kandidaten zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: november 2016
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: november 2016

Met o.a. The Flash, 12 Monkeys, Peaky Blinders, Game of Thrones, The Big Bang Theory, Better Call Saul en Vikings.

Deze november een groot aantal grote titels op de releaselijst met Blu-ray en Dvd-uitgaven. En nu ook flink wat boxen, aangezien 5 december en kerst er weer aankomen.

Welke tv-serie(s) mag jouw collectie verwelkomen?

Hieronder de lijst met Dvd en Blu-ray releases in november:

2 november: South Park (Seizoen 19)
2 november: The Flash (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
2 november: Star Trek: The Animated Series Ook op Blu-ray
9 november: 12 Monkeys (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
9 november: The Vampire Diaries (Seizoen 7) Ook op Blu-ray
9 november: Bones (Seizoen 11)
9 november: Peaky Blinders (Seizoen 3)
9 november: The Affair (Seizoen 1)
9 november: Grimm (Seizoen 5)
9 november: (Seizoen 17)
9 november: Motive (Seizoen 2)

14 november: Game of Thrones (Seizoen 6) Ook op Blu-ray
14 november: 11.22.63 (Miniserie) Ook op Blu-ray
14 november: The Big Bang Theory (Seizoen 9)
15 november: Broadchurch (Seizoen 1 & 2)
15 november: Van God Los (Seizoen 1)
15 november: Van God Los (Seizoen 2)
15 november: Van God Los (Seizoen 3)
15 november: Inspector Banks (Seizoen 5)
15 november: (Seizoen 5)
15 november: Vlucht HS13 (Seizoen 1)
15 november: Rake (Seizoen 3)
16 november: Better Call Saul (Seizoen 2) Ook op Blu-ray
16 november: Dicte (Seizoen 3)
18 november: Medici (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
18 november: Nachtwacht (Seizoen 1)

23 november: Vikings (Seizoen 4.1) Ook op Blu-ray
23 november: Looking (Seizoen 1 & 2)
25 november: Zwarte Tulp (Seizoen 2)

Box sets:

3 november: Wycliffe (Complete serie)
3 november: Upstairs Downstairs (Complete serie)
3 november: Sherlock Holmes (ITV, Complete serie)

9 november: 24 (Complete Collection)
9 november: Sanctuary (Complete Collection)
9 november: Ally McBeal (Ultimate Collection Seizoen 1-5)
9 november: Angel (Ultimate Collection Seizoen 1-5)
9 november: My Name Is Earl (Ultimate Collection Seizoen 1-4)
9 november: Stargate Atlantis (Ultimate Collection Seizoen 1-5)
9 november: Buffy (Ultimate Collection Seizoen 1-7)
9 november: Lie to Me (Ultimate Collection Seizoen 1-3)
9 november: Stargate Universe (Complete Collection Seizoen 1-2)

14 november: Game of Thrones (Seizoen 1-6) Ook op Blu-ray
15 november: Toren C (Seizoen 1-5)
15 november: Unit One (Complete Collection)
15 november: Father Brown (Complete serie)
15 november: Prime Suspect (Complete Collection)
24 november: Dr Quinn, Medicine Woman (Complete serie)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teasers onthullen nieuwe namen 'The Defenders'
Series / Nieuws

Teasers onthullen nieuwe namen 'The Defenders'

Vijf bekende gezichten keren terug.

Van onder meer Charlie Cox (Matt Murdock/Daredevil), Krysten Ritter (Jessica Jones), Mike Colter (Luke Cage) en Finn Jones (Danny Rand) was al bekend dat ze een rol zouden hebben in de team-up Marvel-serie The Defenders. Marvel Television en Netflix hebben nu een aantal belangrijke bijrollen onthuld.

Deborah Ann Woll en Simone Missick keren terug als respectievelijk Karen Page (Daredevil) en Misty Knight (Luke Cage). Onderstaande video onthulde hun aanwezigheid:



Niet veel later hebben de makers bekendgemaakt dat ook Foggy Nelson, Jeri Hogarth en Malcolm "Powder" Ducasse te zien zullen zijn. Deze rollen worden gespeeld door Elden Henson, Carrie-Anne Moss en Eka Darville. De laatste twee waren te zien in Jessica Jones. De eerste was te zien in Daredevil.



De slechterik wordt overigens gespeeld door Sigourney Weaver. Zij heeft een nog onbekende rol. Over haar aantreden zei Daredevil-acteur Charlie Cox: "Ik denk niet dat het beter wordt dan Sigourney Weaver. We mogen gelukkig zijn dat ze meedoet. Het is een bewijs van de shows als Daredevil, Luke Cage en Jessica Jones. De kwaliteit van die shows heeft iemand van haar kaliber aangetrokken. Dat vinden wij geweldig. Ik kan niet wachten totdat ik een scènes lees waarin ik met haar speel. Het zal één van die momenten zijn die ik de rest van mijn carrière zal herinneren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.