'The Simpsons' krijgt twee nieuwe seizoenen

'The Simpsons' krijgt twee nieuwe seizoenen

En wordt daarmee de langst lopende 'scripted series'.

Jim Pedd, 7 november 2016 om 08:00

Zelfs na 28 seizoenen verwachtte niemand dat Fox-serie The Simpsons tot een einde zou komen. Vooral niet nu de grootste records in de geschiedenis van de televisie op de horizon te zien zijn. Met twee nieuwe seizoenen heeft Fox ervoor gezorgd dat de serie in 2019 de langst lopende scripted series wordt.
Dan zijn er namelijk 669 afleveringen verteld over de levens van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. The Simpsons verbreekt daarmee het vorige record van de serie Gunsmoke, die na 635 afleveringen stopte. Homer aan het woord: “Jullie hebben een race verloren, waarvan jullie niet eens wisten dat jullie hem aan het lopen waren.”

En Fox iets correcter: “Dit is nog een record voor wat werkelijk een baanbrekende serie is. The Simpsons heeft zoveel betekend voor het netwerk, de studio en iedereen bij Fox en zijn voortdurende culturele impact op de hele wereld is een bewijs van de genialiteit van Matt, Jim en Al. Gefeliciteerd aan iedereen die aan deze baanbrekende serie meewerkt – van de stemmencast en producenten tot de schrijvers en de producenten – jullie vormen samen een van de grootste verzamelingen van creatieve talenten in de geschiedenis van het medium. En voor de miljoenen Simpson-fans van de wereld, bedankt dat jullie al deze jaren al kijken. We zijn blij je te vertellen dat er nog veel meer komt.”

Dit jaar al doorbreekt de serie de grens van 600 afleveringen.

Lees meer over: The Simpsons, Record, Fox, Vernieuwing, Verlenging, Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie

Informatie over de serie: The Simpsons

Populair nieuws