Tv-serie 'The Departed' wordt geen remake

Tv-serie 'The Departed' wordt geen remake

Producent Graham King legt uit hoe de serie zal afwijken van Martin Scorsese's film uit 2006.

Zilko Tarici, 24 november 2016 om 08:00

Eerder dit jaar wisten we al te melden dat Amazon een tv-serie zal maken die gebaseerd is op Martin Scorsese's misdaadfilm The Departed uit 2006, die op zijn eigen beurt een remake was van de geroemde Aziatische actie-thriller Infernal Affairs. Op dat moment leek het erop dat de serie wederom een remake betrof, waarin de maffia en de politie elkaar infiltreren door het plaatsen van een mol. Deze week liet producent Graham King echter weten aan HeyUGuys dat de serie echter niet zomaar een remake zal worden, maar eerder een voortzetting van de gebeurtenissen van de film, maar dan in tv-vorm. De setting van Boston wordt daarbij ingeruild voor Chicago. King zei er het volgende over:
"We beginnen opnieuw, maar voegen ook iets toe aan de film. Het verhaal speelt zich nu af in Chicago, maar we bevinden ons nog in een vroege fase van ontwikkeling. We spelen momenteel nog met de personages en het script. Warner Bros. vindt ons idee in elk geval fantastisch. Tv doet het momenteel beter dan film... en sommige onderwerpen lenen zich beter voor een langere speelduur. Mensen willen geen film van vier uur in de bioscoop zien. Als je veel te vertellen hebt en veel verschillende personages hebt, kun je het publiek een adempauze geven en iedereen veel aandacht schenken. The Departed leent zich daar perfect voor."

Jason Richman schrijft momenteel het script, dat zich zal richten op een politieagent die moet infiltreren in een Latino-bende, terwijl een bendelid zich ongemerkt omhoog werkt binnen de politiemacht van Chicago. Scorsese zal overigens niet betrokken zijn bij de serie.

Bron: HeyUGuys

Lees meer over: The Departed, Martin Scorsese, Graham King, Matt Damon, Mark Wahlberg

Populair nieuws