search
Tv-serie op Dvd: Flikken Maastricht
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Flikken Maastricht

De Nederlandse successerie!

Bedenkers: Reinout Oerlemans | Cast: Victor Reinier (Floris Wolfs), Angela Schijf (Eva van Dongen), Oda Spelbos (Marion Dreesen), Sergio IJssel (Romeo Sanders), Jamie Grant (Esmee van Rooy), Ellis Flammand (Will van Kralingen), Frieda Mechels (Ria Eimers) e.a. | Uitzending serie: 2007 - heden | Tv-zenders: AVROTROS

Na 10 seizoen mag de serie zich nog steeds een enorm succes noemen. Toen de serie Flikken Maastricht, bedacht door Reinout Oerlemans en gebaseerd op het Belgische Flikken, in 2007 debuteerde keken er gemiddeld per aflevering 1,3 miljoen mensen naar de politie-/misdaadserie met onder meer Victor Reinier en Angela Schijf. Het in 2015 afgeronde tiende seizoen wist zelfs voorbij te gaan aan gemiddeld 2 miljoen kijkers.

De succesvolle serie van AVROTROS speelt zich af in de Limburgse hoofdstad Maastricht. Iedere aflevering worden verschillende zaken behandeld door een team van rechercheurs, politieagenten en een hoofdinspecteur. Rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen gaan achter grotere, levensgevaarlijke zaken aan en hun collega's in uniform Marion Dreesen en Romeo Sanders lossen de kleinmenselijke zaken op.

Onlangs verscheen een verzamelbox van de reeds verschenen seizoenen.Uitgave: Flikken Maastricht - seizoen 1 t/m 10 | Aantal discs 31 x Dvd | Afleveringen: 105 x gem. 44 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | EAN: 8712626063223 | Release: oktober 2016 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De tien dvd-keepcases van deze Dvd-verzamelbox van de eerste tien seizoenen van Flikken Maastricht zitten in een grote insteekhoes gestoken. De afzonderlijke cases bevatten drie (seizoen 1-9) of vier schijven (seizoen 10). De vormgeving van de hoes en de schijven is nagenoeg identiek, al verschillen de details zoals de foto's.

Om een oordeel te kunnen geven hebben we gekeken naar het eerste en laatste seizoen. Het beeld van de afleveringen van het eerste seizoen is breedbeeld en beeldvullend. Heel overtuigend mag de kwaliteit niet genoemd worden, ook niet voor een Dvd-uitgave. Er vindt vaak ghosting plaats en er ligt een dikke korrel over het beeld. De scherpte blijft nog best oké en de kleuren ogen modern en redelijk natuurlijk. Het tiende en tot op heden laatste seizoen laat ten opzichte van het eerste seizoen een beter beeld zien. De scherpte is mooier en de kleuren ogen voller. Toch is er nog wat ghosting aanwezig en is er een standaard Dvd-korrel waarneembaar. Al met al is het verschil enigszins te verklaren, er zit immers tien jaar tussen, en mag het beeld erg gemiddeld genoemd worden.

Bij alle seizoenen zit een stereogeluidstrack; gelukkig nog niet geen mono. Dit is uiteraard jammer, maar van muziekexperimenten en geluidseffecten moet deze productie het sowieso niet hebben.

Kale schijven
Ondanks dat de set compleet aandoet en stevig is verpakt, zijn er geen extra's terug te vinden op de 31 schijven. En dat is natuurlijk erg jammer, aangezien een dergelijke uitgave gerust een schijf had mogen bevatten met een 'making of' of iets dergelijks. Misschien leuk voor een volgende editie 'zullen we maar zeggen...'

Flikken Rotterdam én Seizoen 11 en 12 onderweg
In 2015 startte AVROTROS met de opnames van de spin-off Flikken Rotterdam. Begin 2016 verscheen de nieuwe Flikken op televisie. De serie heeft rollen van onder meer Mark van Eeuwen, Maartje van de Wetering, Huub Stapel en Cees Geel en trapte af met 1,7 miljoen kijkers. In het najaar van 2017 volgt het reeds aangekondigde tweede seizoen. Hieronder de trailer:De hoofdserie Flikken Maastricht gaat ook verder. Ondanks dat het elfde seizoen werd aangekondigd voor augustus 2016 werd deze uitgesteld naar december. Ook seizoen 12 is al bevestigd. Bekijk hieronder een video:

[video_embed]1833[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen