Kans op zesde seizoen en film 'Community' groot

Dan Harmon wil de film koste wat het kost maken.

Jim Pedd, 28-03-2014 11:41

Even leek het erop dat Community na het vijfde seizoen niet meer terug zou keren. Nu zijn de vooruitzichten een stuk beter geworden. Volgens TV Guide wordt de kans dat een grapje uit seizoen 2 "Zes seizoenen en een film" werkelijkheid wordt steeds groter. NBC, de studio achter de serie, kan nog geen goede nieuwe comedy vinden en wil dus nog even doorgaan.
Ook die film lijkt niet eens zo onwaarschijnlijk op dit moment. Insiders bij NBC en Sony vertellen dat het laatste seizoen waarschijnlijk dertien afleveringen krijgt en dat de film een serieuze mogelijkheid is. Mocht NBC besluiten om niet verder te gaan met Community, zou Sony Pictures, dat de rechten heeft, de serie naar een ander kanaal willen brengen. Zo zou Hulu een mogelijkheid zijn, dat al de digitale rechten heeft op de serie.

Onlangs vertelde showrunner Dan Harmon al over een film. "Als deze gemaakt moet worden met klei en duct tape uit mijn kelder, dan is dat hoe de film gemaakt wordt. Want er moet afsluiting komen. De titel van het boek over de serie is niet 'Community, An Interesting Journey Into a Show No One Ever Watched' maar wel 'Six Seasons and a Movie'."

Op 10 april en 17 april zijn de laatste afleveringen van seizoen vijf te zien. Daarin probeert Subway de Greendale Community College op te kopen en er de Subway University van te maken. Lukt het de groep om dit plan tegen te houden?


Bron: TV Guide

Lees meer over: community, dan harmon, film, seizoen 6, serie, nbc, comedy, sony, hulu

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in