search
Kevin Smith niet langer verbonden aan tv-versie 'Buckaroo Banzai'
Series / Nieuws

Kevin Smith niet langer verbonden aan tv-versie 'Buckaroo Banzai'

Wegens juridische conflicten met de makers van de oorspronkelijke film, laat de regisseur het project vallen.

Een paar maanden geleden werd nog aangekondigd dat regisseur Kevin Smith een tv-serie ontwikkelde gebaseerd op de excentrieke sci-fi film The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension uit 1984. Smith had zijn idee voor twee seizoenen van de serie al helemaal uitgevogeld.


Vandaag komt hier echter een eind aan, nu Smith het project heeft verlaten vanwege een rechtszaak die studio MGM is begonnen tegen Earl Mac Rauch en W.D. Richter, respectievelijk de scenarist en regisseur van de oorspronkelijke film. Smith liet via Facebook het volgende weten over zijn vertrek:

"Het komt erop neer dat ik niet betrokken wil zijn bij een rechtszaak. Ik hou van de mensen bij MGM, ze hebben me ontzettend goed behandeld tijdens het ontwikkelen van deze serie, en dat geldt ook voor Amazon. Maar je moet onthouden dat er nog geen script is, en er is nog niks gefilmd. Ik heb ook nog geen cent betaald gekregen, dus er is niks aan de hand. Dit juridische gedoe komt uit het niks. Ik belde mijn agent en liet hem weten dat ik niet meer betrokken wil zijn bij het project. Ik wens alle betrokken partijen het beste en hoop dat ze tot een overeenkomst kunnen komen. Als alles goed afloopt en ze willen me nog steeds als regisseur, dan mogen ze me altijd benaderen. Of ze dat doen is een tweede."

Zal MGM de serie nog steeds willen maken, nu Smith het project heeft verlaten? Het lijkt erop dat we toch echt de afloop van de betreffende rechtszaak zullen moeten afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen