search
'A Series of Unfortunate Events' uitzonderlijk duister
Series / Nieuws

'A Series of Unfortunate Events' uitzonderlijk duister

Neil Patrick Harris vindt het geweldig.

Volgend jaar januari brengt Netflix ons het langverwachte Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. De verfilming is de tweede poging om de populaire kinderboeken, een dertiendelige reeks, naar de filmwereld te brengen. Ditmaal zijn Mark Hudis en Barry Sonnenfeld verantwoordelijk voor de serie en daarin speelt Neil Patrick Harris de hoofdrol van Count Olaf.


Volgens Harris wordt het een uitzonderlijk duistere serie. "Het is bijzonder trouw aan de boeken. Ik denk dat het soms schokkend duister wordt. Ik heb gehoord dat Netflix bang was dat volwassenen de serie niet zouden waarderen omdat het enigszins neigt naar een jonger publiek. Maar ik denk dat, nu het af is, ze ervoor willen zorgen dat kinderen het nog leuk vinden en dat het niet teveel op Stranger Things gaat lijken. Ik wilde dat Olaf echt kwaadaardig zou worden. Een slecht mens zou zijn."

Het eerste seizoen van de serie krijgt in totaal acht afleveringen en zal de eerste vier boeken behandelen. De serie moet maximaal drie seizoenen krijgen, en elk boek in de reeks van Daniel Handler wordt in twee afleveringen naar het kleine scherm gebracht. Of dat plan ook doorgaat is nog niet zeker.

Harris weet namelijk niet zeker of de serie al groen licht heeft voor een tweede seizoen. "Maar als we het geluk mogen hebben" ziet hij het wel zitten. De trend bij Netflix is in elk geval wel in hun voordeel; tot nu toe is op Marco Polo na geen enkele serie geannuleerd voor het derde seizoen op Netflix. Vanaf 13 januari is het eerste seizoen geheel te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen