search
Blu-ray recensie: '11.22.63'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: '11.22.63'

Geweldige nieuwe Stephen King-serie nu te koop op mooie Blu-ray uitgave.

Bedacht door: Stephen King | Cast: James Franco (Jake Epping), Sarah Gado (Sadie Dunhill), George MacKay (Bill Turcotte), Chris Cooper (Al Templeton) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: Hulu

Stephen King is een van de meest productieve schrijvers die er zijn. Elk jaar brengt hij minstens een boek uit, maar vaak wel meer. De afgelopen jaren zijn verfilmingen van zijn vele werken ook populair, waaronder de serie 11.22.63, gebaseerd op het gelijknamige boek. Streamingkanaal Hulu maakte deze serie, met acht afleveringen, en brengt deze nu op Blu-ray uit in Nederland.

Centraal staat de onlangs gescheiden leraar Jake Epping. Hij krijgt van zijn beste vriend Al Templeton de kans om terug te reizen in de tijd, waarop hij besluit op het aanbod in te gaan. Aangemoedigd door Al, probeert Jake de moord op John F. Kennedy te voorkomen, door de mysteries rond de vermeende moordenaar Lee Harvey Oswald te ontrafelen. Maar Oswald is niet de enige bedreiging, ook een mooie dame die Jake leert kennen, en het verleden zelf, blijken grote uitdagingen te vormen.

11.22.63 is goed ontvangen door critici, al vinden sommigen dat de show wat houterig gespeeld is, vooral door hoofdrolspeler Franco. Wat de kijkcijfers zijn is niet bekend, aangezien het een Hulu-serie is.



Blu-ray: 11.22.63 seizoen 1 | Duur: 8 x 50 minuten | Release: november 2016 | Video: 16x9 | Audio: DTS-HD MA: Engels 5.1 / Dolby Digital: Frans 2.0, Italiaans 2.0, Duits 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-051888-224496 | Met dank aan: Warner Bros.

De serie wordt aangeleverd in een nette Blu-ray keepcase. Daar omheen zit een slicpover, met voorop een foto van een gebarsten ruit, met een beeld van James Franco op de achtergrond. Maak je de hoes open, tref je de twee schijven aan, met binnen in de hoes verder nog omschrijvingen van de individuele afleveringen.

Beeld & Audio
De serie ziet er goed uit, met zeer scherpe beelden. 11.22.63 is met digitale camera's opgenomen en heeft daarom mooie kleuren en scherpe lijnen. Het geheel ziet er goed uit, met name de kleding en stijl van de jaren zestig.

Ook met de audio is alles in orde, waarbij de Engelse versie voorzien is van een Dolby 5.1 score. Die komt fijn uit de luidsprekers, met vooral goed verstaanbaar dialoog. Iets minder zijn de geluidseffecten die je bang moeten maken, maar verder is er weinig op aan te merken.

De extra's
Er zit maar één featurette op de uitgave, namelijk een 15 minuten durend filmpje die When the Future Fights Back is gedoopt. Hierin spreken onder meer Stephen King over het maken van de serie en de problemen dien kwamen kijken bij het verfilmen van een boek.

Toekomst
In principe is het verhaal van Stephen King nu verteld, maar de schrijver ziet een vervolg of spin-off wel zitten. Tegenover Indiewire vertelde hij: "Ik zou Jake en Sadie dolgraag opnieuw willen bezoeken, en het konijnenhol dat mensen in het verleden dumpt opnieuw willen bezoeken, maar soms is het beter dat niet te doen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen