search

Ons nieuws van vrijdag 16 december 2016

Pierce Brosnan op eerste foto AMC-serie 'The Son'
Series / Nieuws

Pierce Brosnan op eerste foto AMC-serie 'The Son'

De voormalige Bond-acteur speelt in de serie een olietycoon die over lijken gaat.

AMC heeft de eerste foto vrijgegeven van de nog te verschijnen serie The Son. Op de foto zien we Pierce Brosnan (GoldenEye, Dante's Peak), die de rol speelt van de ruwe olietycoon Eli McCullough.

The Son is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philipp Meyer. Het verhaal speelt gaat over meerdere generaties van de McCulloughs, een Texaanse familie die ten tijde van Amerika's opkomst als wereldmacht hun enorme bedrijf opzetten.

Auteur Meyer zal dienst doen als scenarist en uitvoerend producent van de serie. De laatste grote rol die Brosnan speelde in een tv-serie betrof de NBC-serie Remington Steele uit de jaren '80.

Het eerste seizoen van The Son, dat bestaat uit tien afleveringen, zal ergens in 2017 door AMC worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen vervolg meer voor serie 'Salem'
Series / Nieuws

Geen vervolg meer voor serie 'Salem'

Het doek over de reeks valt dus met het derde seizoen.

WGN America heeft bekend gemaakt dat er geen vervolg meer komt voor de serie Salem. Het derde seizoen wordt daarmee meteen het laatste.

Salem, dat in productie was bij Fox 21 Television Studios bestaat uit een cast met onder meer Janet Montgomery, Shane West en Seth Gabel. Op moment van schrijven zit het derde seizoen over de helft. De seizoensfinale zal dan ook te zien zijn op 18 januari 2017.

"Salem is een fantastische reeks die een bijzonder mooie bijdrage heeft geleverd aan ons originele programma. We danken Brannon en Adam net als de bijzonder talentvolle cast evenals onze partners bij Fox 21 om ons de mogelijkheid te bieden om onze kijkers drie seizoenen lang mee te nemen in de mysterieuze wereld van Salem. Bovendien danken we uiteraard ook de fans voor hun loyaliteit", aldus Matt Cherniss van WGN America.

Salem is al de tweede reeks dit jaar bij WGN America die vrij onverwacht wordt gecancelled. In februari dit jaar raakte bijvoorbeeld ook bekend dat het drama Manhattan na twee seizoenen geen vervolg meer zou krijgen.

Was jij ook een fan van de serie Salem en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Facebook gaat eigen content lanceren
Series / Nieuws

Facebook gaat eigen content lanceren

Want waarom ook niet?

TV bestaat niet meer in de traditionele zin van het woord. Waar tv-zenders ooit de belangrijkste spelers op de markt waren, verandert de balans nu. Internetbedrijven maken steeds met eigen content en worden alsmaar belangrijker. Zo ook Facebook, dat volgens The Hollywood Reporter in gesprek is met producenten om series te maken.

Ricky van Veen, Facebooks hoofd van wereldwijde creatieve strategie aan het woord: "Eerder dit jaar zijn we begonnen met de uitrol van de videotab, een plek voor video's op Facebook. Ons doel is een ecosysteem te lanceren waarin partnerinhoud geplaatst wordt onder die tab, dus verkennen we de mogelijkheid om videocontent, waaronder originele inhoud, te plaatsen. Dat kan gebruik maken van de mobiele en sociale interactie die zo uniek is aan Facebook."

Welke bedrijven zich mede bemoeien met de plannen is niet bekend, evenmin met wie het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg in gesprek is. Het initiatief lijkt in elk geval wel op YouTube, dat nu eigen content maakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe spin-off 'HIMYM' in de maak
Series / Nieuws

Nieuwe spin-off 'HIMYM' in de maak

Gaat CBS dan toch verder met de franchise?

Twee jaar geleden besloot CBS niet verder te gaan met How I Met Your Mother spin-off How I Met Your Dad. Er was wel een pilot gemaakt, maar de zender was niet overtuigd van de kwaliteit. Nu is er een nieuwe spin-off in ontwikkeling, How I Met Your Father genaamd. Het concept is hetzelfde als dat van HIMYM, maar wordt verteld vanuit het perspectief van een vrouwelijke hoofdpersoon.

Deze nieuwe versie komt van producenten Isaac Aptaker en Elizabeth Berger en bedenkers van HIMYM Carter Bays en Craig Thomas zullen de serie helpen maken. Het script wordt nog geschreven bij 20th Century Fox Television.

Dat houdt in dat CBS niet perse de zender hoeft te zijn die de serie maakt. De zender heeft wel de rechten in handen op de personages uit HIMYM, maar niet op spin-offs.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeelster 'Star Trek: Discovery' gevonden!
Series / Nieuws

Hoofdrolspeelster 'Star Trek: Discovery' gevonden!

Sonequa Martin-Green is onze nieuwe heldin.

Eindelijk is ze dan gevonden, de hoofdrolspeelster van Star Trek: Discovery. Actrice Sonequa Martin-Green heft getekend om de hoofdrol te spelen. Op dit moment is ze ook te zien in AMC's The Walking Dead en volgens Entertainent Weekly is het de bedoeling dat ze dat gewoon blit doen.

De 31-jarige actrice is de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die een hoofdrol speelt in een Trek-ensemble. Dat vervult meteen een doel van de oorspronkelijke showrunner van de serie, Bryan Fuller. Hij was altijd zeer uitgesproken over zijn intentie een diverse cast te vinden voor de serie en die te laten leiden door een vrouw van niet-blanke afkomst.

Discovery is ook een serie die eens niet een kapitein volgt, maar de luitenant onder de kapitein van een schip. Dat zou een heel ander perspectief moeten geven op de serie. Naast Martin-Green zijn er al veel andere acteurs gevonden voor de serie, die begin volgend jaar opgenomen moet worden.

Zo zijn er drie Klingons, in de vorm van Chris Obi (T'Kuvma), Shazad Latif (Kol) en Mary Chieffo (L'Rell). Verder speelt Michelle Yeoh, de rol van Captain Georgiou, baas van het schip de Shenzhou; Doug Jones is Lt. Saru (een Starfleet Science Officer) en Anthony Rapp is Lt. Stames. Vanaf mei te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: '11.22.63'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: '11.22.63'

Geweldige nieuwe Stephen King-serie nu te koop op mooie Blu-ray uitgave.

Bedacht door: Stephen King | Cast: James Franco (Jake Epping), Sarah Gado (Sadie Dunhill), George MacKay (Bill Turcotte), Chris Cooper (Al Templeton) e.a. | Jaar: 2016 - heden | Zender: Hulu

Stephen King is een van de meest productieve schrijvers die er zijn. Elk jaar brengt hij minstens een boek uit, maar vaak wel meer. De afgelopen jaren zijn verfilmingen van zijn vele werken ook populair, waaronder de serie 11.22.63, gebaseerd op het gelijknamige boek. Streamingkanaal Hulu maakte deze serie, met acht afleveringen, en brengt deze nu op Blu-ray uit in Nederland.

Centraal staat de onlangs gescheiden leraar Jake Epping. Hij krijgt van zijn beste vriend Al Templeton de kans om terug te reizen in de tijd, waarop hij besluit op het aanbod in te gaan. Aangemoedigd door Al, probeert Jake de moord op John F. Kennedy te voorkomen, door de mysteries rond de vermeende moordenaar Lee Harvey Oswald te ontrafelen. Maar Oswald is niet de enige bedreiging, ook een mooie dame die Jake leert kennen, en het verleden zelf, blijken grote uitdagingen te vormen.

11.22.63 is goed ontvangen door critici, al vinden sommigen dat de show wat houterig gespeeld is, vooral door hoofdrolspeler Franco. Wat de kijkcijfers zijn is niet bekend, aangezien het een Hulu-serie is.



Blu-ray: 11.22.63 seizoen 1 | Duur: 8 x 50 minuten | Release: november 2016 | Video: 16x9 | Audio: DTS-HD MA: Engels 5.1 / Dolby Digital: Frans 2.0, Italiaans 2.0, Duits 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-051888-224496 | Met dank aan: Warner Bros.

De serie wordt aangeleverd in een nette Blu-ray keepcase. Daar omheen zit een slicpover, met voorop een foto van een gebarsten ruit, met een beeld van James Franco op de achtergrond. Maak je de hoes open, tref je de twee schijven aan, met binnen in de hoes verder nog omschrijvingen van de individuele afleveringen.

Beeld & Audio
De serie ziet er goed uit, met zeer scherpe beelden. 11.22.63 is met digitale camera's opgenomen en heeft daarom mooie kleuren en scherpe lijnen. Het geheel ziet er goed uit, met name de kleding en stijl van de jaren zestig.

Ook met de audio is alles in orde, waarbij de Engelse versie voorzien is van een Dolby 5.1 score. Die komt fijn uit de luidsprekers, met vooral goed verstaanbaar dialoog. Iets minder zijn de geluidseffecten die je bang moeten maken, maar verder is er weinig op aan te merken.

De extra's
Er zit maar één featurette op de uitgave, namelijk een 15 minuten durend filmpje die When the Future Fights Back is gedoopt. Hierin spreken onder meer Stephen King over het maken van de serie en de problemen dien kwamen kijken bij het verfilmen van een boek.

Toekomst
In principe is het verhaal van Stephen King nu verteld, maar de schrijver ziet een vervolg of spin-off wel zitten. Tegenover Indiewire vertelde hij: "Ik zou Jake en Sadie dolgraag opnieuw willen bezoeken, en het konijnenhol dat mensen in het verleden dumpt opnieuw willen bezoeken, maar soms is het beter dat niet te doen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.