search
'Mr. Robot'-bedenker Sam Esmail maakt miniserie 'Metropolis'
Series / Nieuws

'Mr. Robot'-bedenker Sam Esmail maakt miniserie 'Metropolis'

Gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van Fritz Lang uit 1927.

Mr. Robot-bedenker Sam Esmail werkt momenteel aan een miniserie gebaseerd op Fritz Langs iconische scifi-film Metropolis uit 1927 voor Universal Cable Productions. De productie zal echter niet goedkoop zijn; Universal wil zo'n 10 miljoen dollar per aflevering besteden.


Metropolis is in de vroegste fase van ontwikkeling en zal pas over twee a drie jaar worden uitgezonden. Waarschijnlijk dus pas na de vier of vijf seizoenen die Esmail gepland heeft voor Mr. Robot (momenteel wordt er hard gewerkt aan het derde seizoen). Het is nog onduidelijk welke rol Esmail precies zal hebben achter de schermen, maar naar verwachting zal hij nauw betrokken zijn bij alle aspecten van de serie.

De tv-versie van Metropolis zal zich afspelen in een toekomstige samenleving waarin rijke industrialisten een enorme stad regeren vanuit gigantische torens. Dit terwijl de lagere klasse het moet met een minder aantrekkelijke omgeving onder de grond, waar zij zich letterlijk kapot werken. De serie richt zich op twee geliefden, die zich aan beide kanten van het spectrum bevinden en samen een manier moeten verzinnen om het corrupte systeem plat te leggen.

Grote namen zouden al interesse hebben getoond om rollen te spelen in de miniserie. In 2017 zal het project worden aangeboden aan verschillende netwerken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen