Geen terroristische aanslag in 'Homeland' s6

Geen terroristische aanslag in Homeland s6

Het nieuwe seizoen zal draaien om radicalisering.

Jim Pedd, 23 december 2016 om 12:13

Showtime’s Homeland liet in het vijfde seizoen zien hoe in Berlijn een terroristische aanslag voorbereid werd. Het zesde seizoen speelt zich weer in de Verenigde Staten af en gaat ditmaal een andere invalshoek hanteren. Er wordt niet meer gekeken naar grote terreurcellen, maar naar de lone wolves, die zelf radicaliseren.
Showrunner Alex Gansa vertelde tegenover Entertainment Weekly over het seizoen. “Het afgelopen seizoen haalden gebeurtenissen in de echte wereld het verhaal dat we vertelden bij. We wisten dat we naar New York zouden gaan en terug naar de Verenigde Staten. En we wilden geen echte bedreigingen in de VS – en specifiek in New York – dramatiseren. Dus dat principe hebben we gehanteerd. We gaan dus geen grote ISIS of Al Qaeda terreurcellen laten zien, zoals we in Europa gedaan hebben, want volgens onze veiligheidsdiensten zijn die er niet in Amerika.”

Daarom kijkt men naar een hele andere dreiging: “zelf geradicaliseerde individuen – en die vormen een hele andere bedreiging van 9/11 bijvoorbeeld. Dus hebben we de bewust keuze gemaakt om geen ‘New York wordt door een kernbom bedreigd’ verhaal te vertellen. We gaan dat gewoon niet doen. De thriller wordt ditmaal op een psychologischere manier verteld en we zijn benieuwd hoe mensen hierop gaan reageren.”

Vanaf 15 januari weer te zien.

Bron: EW

Lees meer over: Homeland, Seizoen 6, Showtime, Alex Gansa, Claire Danes

Informatie over de serie: Homeland

Populair nieuws