DVD-recensie: 2 Broke Girls seizoen 2

DVD recensie - 2 Broke Girls seizoen 2

Een prima uitgave van een grappige comedyserie.

Jim Pedd, 2 april 2014 12:35

Bedenker: Michael Patrick King, Whitney Cummings | Cast: Kat Dennings (Max Black), Beth Behrs (Caroline Channing), Garrett Morris (Earl), Jonathan Kite (Oleg), Matthew Moy (Han Lee), Jennifer Coolidge (Sophie Kachinsky) | Jaren: 2011 – heden | TV-release: CBS, Veronica, Net5
In 2011 boekte de Amerikaanse zender CBS eindelijk weer een nieuw succes op het comedygebied: 2 Broke Girls. De serie trekt sindsdien een prima aantal kijkers. Het eerste seizoen werd gemiddeld door 11,29 miljoen mensen bekeken en het tweede door 10,63 miljoen kijkers. Dat tweede seizoen is nu in Nederland op DVD verkrijgbaar.

2 Broke Girls werd in Nederland begin 2012 door Net 5 uitgezonden. Na zeven afleveringen besloot de zender er wegens tegenvallende kijkcijfers mee te stoppen. Vervolgens gingen de rechten later dat jaar over op zusterzender Veronica. Dit jaar zijn er echter geen nieuwe uitzendingen geweest, waardoor de serie in Nederland als weinig succesvol gezien moet worden.

Het tweede seizoen pakt de draad direct na de laatste aflevering van het eerste seizoen op. Terwijl boezemvriendinnen Max (Dennings) en Caroline (Behrs) aan de slag blijven als serveerster, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor hun pas opgestart bedrijfje. Er is een geweldige beoordeling van een beroemde tv-ster, een gelukkige doorbraak in vastgoed, geld dat onverwacht komt binnenstromen, en dat leidt allemaal tot de grootse opening van Max’s Homemade Cupcakes! Maar ze krijgen het succes niet in de schoot geworpen. Er moet met heel wat problemen afgerekend worden. En dan zijn er nog de ex-vriendjes en een nieuwe vlam. Om nog maar te zwijgen van de lange nachten doorwerken! En van dat uitzettingsbevel. Maar geweldige vrienden in het restaurant, een flinke portie humor en hopen sarcasme helpen om de hindernissen op de weg naar rijkdom weg te werken in alle 24 hilarische afleveringen van seizoen twee van de topserie 2 Broke Girls. Kassa kassa!


DVD: 2 Broke Girls seizoen 2 | Duur: 20 min. / 24 afleveringen | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels 5.1, Frans 2.0, Spaans 2.0 | Discs: 3x DVD| EAN: 5051888154649 | Met dank aan: Warner Bros.

In deze vrij standaard uitgave treffen we drie discs van 2 Broke Girls aan. In de sleeve zit een gewone DVD-hoes, met daarin drie discs. Eindelijk hebben we ook een uitgave te pakken waarin de hoes goed vormgegeven is. OK, er zit geen boekje in met informatie over de afleveringen en extra’s, maar aan de binnenkant zijn de synopsissen gedrukt.

Voor elke disc vind je binnen in de hoes informatie vinden over de afleveringen die erop staan. En waar nodig is ook aangegeven of de betreffende aflevering verwijderde scènes heeft. Dat is bij een beperkt aantal afleveringen ook daadwerkelijk het geval. Deze serie is dus een mooie uitgave.

Extra’s
Ook wat extra’s betreft is deze uitgave rijkelijk gevuld. De leukste extra is 2 Broke Girls at PaleyFest 2013, een 28-minuten durende discussie tussen Michael Patrick King en de cast. Die discussie (vol grappen) is verder weinig inhoudelijk, maar wel leuk om te kijken. Verder geven de extra's Max’s Homemade Cupcapes: Go Big or Go Broke en 2 Broke Girrllss! With Sophie Kachinski leuke achtergrondinformatie.


Toekomst
In de Verenigde Staten is het derde seizoen van 2 Broke Girls nog altijd bezig. Er moeten nog twee afleveringen uitgezonden worden. Het gemiddelde aantal kijkers is wel wat gedaald ten opzichte van vorig seizoen. Gemiddeld worden afleveringen nu door 8 miljoen mensen bekeken. Toch biedt dat genoeg reden voor zender CBS om groen licht te geven aan een vierde seizoen.

Lees meer over: dvd, recensie, bluray, 2 broke girls, seizoen 2, kat dennings, beth behrs

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws