Wagner Moura speelt Pablo Escobar in Netflix-serie 'Narcos'

De beroemdste filmster uit Brazilië speelt de hoofdrol in de serie.

Zilko Tarici, 02-04-2014 14:10

Wagner Moura (Elysium, de grootste filmster uit Brazilië zal de rol van de charismatische drugsdealer en politicus Pablo Escobar spelen in de nieuwe Netflix-serie Narcos. José Padilha (RoboCop), met wie Moura eerder samenwerkte aan de twee bejubelde Elite Squad-films, zal de serie produceren en naar alle waarschijnlijkheid ook een aantal afleveringen regisseren. Narcos vertelt het ongelooflijke verhaal van het Medellin kartel, ooit een van de meest ambitieuze en gewelddadige drugsorganisaties ter wereld.
''Jose en Wagner maakten met de Elite Squad-films een paar van de meest indrukwekkende en ijzingwekkende misdaadfilms ooit'', aldus Netflix Chief Content Editor Ted Sarandos. ''Hun versie van de Escobar-saga zal iets worden wat we nog niet eerder op tv hebben gezien.''

Padilha voegt hieraan toe: Wij willen het waargebeurde verhaal vertellen over hoe cocaïne zo'n enorm probleem werd in de Verenigde Staten en Europa, en hoe dit allemaal begon in Medellin.'' De regisseur bereidt de opnames van Narcos momenteel voor in Colombia.

Naast Padilha, produceren ook Eric Newman (Children of Men), Doug Miro, Carlos Bernard en Chris Brancato het tiendelige eerste seizoen van Narcos. De opnames gaan binnenkort van start in Colombia en de serie zal begin 2015 worden uitgezonden in alle landen waar kijkers over Netflix beschikken.


Bron: Netflix

Lees meer over: wagner moura, narcos, jose padilha, netflix, elysium, elite squad

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in