search
Cory Michael Smith is de Riddler in 'Gotham'
Series / Nieuws

Cory Michael Smith is de Riddler in 'Gotham'

Het begint met een gastrol in de pilot, maar het is goed mogelijk dat hij later een vaste waarde wordt in de serie.

De nieuwe tv-serie Gotham, een Batman-prequel, laat ons de begindagen zien van de toekomstige politiecommissaris James Gordon. Ook kijken we mee met de ontwikkeling van enkele schurken die uiteindelijk zullen uitgroeien tot het gespuis waar Batman later zijn handen vol aan heeft. Inmiddels is de cast zo goed als compleet, maar er is toch nog een kleine toevoeging gedaan.


Cory Michael Smith (Camp X-Ray, 2014) gaat Edward Nygma, oftewel de Riddler, spelen in de eerste aflevering van Gotham. Deadline meldt dat het personage later alsnog een vaste waarde zou kunnen worden. Nygma wordt in dit geval omschreven als een briljante, maar sociaal ongemakkelijke forensisch onderzoeker. Hij is excentriek, extravert en doet er alles aan om aardig gevonden te worden.

Verder rollen voor Ben McKenzie (Jim Gordon), Donal Logue (Harvey Bullock), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), Sean Pertwee (Alfred Pennyworth), Camren Bicondova (Selina Kyle) en Robin Lord Taylor (The Penguin). Er is nog geen premièredatum vastgesteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen