Promo 'Sherlock'-finale

10-01-2017 08:00 | BronJim PeddHierboven kan je de promo bekijken voor wat alweer de finale van BBC-serie Sherlock is. Het vierde seizoen wordt afgerond met The Final Problem, een aflevering waarin het duo Sherlock (Benedict Cumberbatch) en Dr. John Watson (Martin Freeman) voor hun grootste uitdaging ooit zouden staan.

“In de laatste aflevering van deze nieuwe reeks, geschreven door Mark Gatiss en Steven Moffat, halen lang verborgen geheimen het Baker Street-duo eindelijk in. Iemand heeft al lang een spel met hen gespeeld en Sherlock en John Watson staan voor hun grootste uitdaging tot nu toe. Is het spel dan eindelijk voorbij?”

De titel is een verwijzing naar het gelijknamige verhaal The Final Problem van Sir Arthur Conan Doyle, die het tot een van zijn Sherlock-verhalen bestempelde. Hierin neemt Sherlock Holmes het op tegen Moriarty en lijkt hij naar zijn dood te vallen in de Reichenbach Falls. Later kwam Doyle hierop terug en bleek Sherlock de val overleefd te hebben.

Komende zondag is The Final Problem op de BBC te zien.

Tags: Sherlock | Benedict Cumberbatch | BBC | Martin Freeman | Serie | Franchise

Reactie op 10-01-2017 11:26

Ik krijg de indruk dat die hele uitleg over hoe mensen stoppen met kijken als ze er drie hebben nog wel zou kunnen terugkomen zondag...

Reactie op 10-01-2017 11:57

@Benjamin dat lees ik online wel meer, maar dat is volgens mij meer hoop dan werkelijkheid. Al zou je kunnen zeggen dat we er dit seizoen al 3 hebben gehad (The Abominabke Bride, The Six Thatcher en The Lying Detective) en dat The Final Problem nummer 4 is...