Dvd-recensie: 'Thicker Than Water' seizoen 2

Dvd-recensie: Thicker Than Water seizoen 2

Het sterke drama gaat verder!

Jim Pedd, 13 januari 2017 om 14:49

Bedenker: Henrik Jansson-Schweizer | Cast: Joel Spira (Oskar Waldemar), Björn Bengtsson (Lasse Waldemar), Aliette Opheim (Jonna Waldemar), Jessica Grabowsky (Liv Waldemar), Saga Sarkola (Cecilia Waldemar) | Jaren: 2014 – 2016 | Release: SVT, YLE
Vorig jaar hadden we al het eerste seizoen van de Scandinavische thriller Thicket Than Water en nu bekijken we de Dvd-uitgave van het tweede seizoen. Deze zet het verhaal van liefde, haat en verraad, dat in het eerste seizoen opgebouwd werd, vrolijk voort en doet dat met veel succes.

De drie Waldemar-erfgenamen hebben nu gelijke rechten verworven over het vakantiehuis dat hun moeder naliet. Maar hoe sterk zijn de banden, als onvoorziene omstandigheden de toekomst van de erfgenamen en de familie zelf bedreigen? De wonden binnen de familie genezen moeilijk en de grote vraag is of iedereen wel bereid is grote offers te brengen.

Net als de eerste reeks, is ook de tweede van deze Scandinavische thriller weer erg sterk. Een blik op de IMDb leert dat gebruikers de serie gemiddeld een 7,3 geven en dat is niet bepaald slecht voor een televisiedrama. De show grijpt je en laat je niet meer los.


DVD: Thicker Than Water | Duur: 10 x 60 min. | Release: januari 2017 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD | EAN: 5-407003-480566 | Met dank aan: Lumière

Dit tweede seizoen heeft precies dezelfde look als de uitgave van het eerste. Wederom krijgen we een dubbeldikke Dvd-hoes aangeleverd, die er net en sfeervol uit ziet. Voorop zien we de drie hoofdpersonen, die niet heel vrolijk kijken. Maak je de hoes open, tref je ditmaal drie schijven aan – waar het vorige seizoen er vier had. Elke schijf heeft weer een eigen personage erop gedrukt staan. Daarnaast is te zien op welke schijf welke afleveringen staan.

Thicker Than Water ziet er in dit tweede seizoen weer prima uit. De opnames zijn lekker sfeervol, met uiteenlopend kleurgebruik. Niet altijd zijn die levensecht, in plaats daarvan heeft men gekozen voor kleurcombinaties met bepaalde momenten. Gelukkig leidt dat niet af van het geheel en zijn er genoeg details te zien.

De serie is verder voorzien van een prima Dolby Digital 5.1 soundtrack, waarbij vooral dialoog voorop staat. Dat komt helder en centraal uit de luidsprekers en wordt mooi aangevuld met muziek. Die overheerst zo nu en dan, maar nooit te erg. Interessanter zijn de achtergrondgeluiden, die zorgen voor een realistisch geheel.

Vervolg
Of er nog een derde seizoen komt, is niet zeker. De ontvangt van dit nieuwe seizoen was weer sterk, want zo schreef het Franse Le Figaro dat Thicker Than Water “een van de vijf beste familiekronieken van het afgelopen decennium” is. Maar de bevestiging hebben we nog niet.

Lees meer over: dvd, review, recensie, dvd, bluray, blu ray, Hendrik jansson schweizer, joel spira, bjorn bengtsson, aliette opheim, Jessica gabrowsky, saga sarkola

Informatie over de serie: Thicker Than Water

Populair nieuws