Achtste seizoen 'Game of Thrones' mogelijk langer dan verwacht

Mogelijk langer 8e seizoen Game of Thrones

En HBO kijkt naar de mogelijkheid een spin-off te maken.

Jim Pedd, 16 januari 2017 om 08:00

HBO’s Game of Thrones keert later dit jaar, ergens in de loop van de zomer terug, voor een zeven afleveringen tellend zevende seizoen. Het volgende, de achtste reeks, zou er nog eens zes krijgen en dan zou het verhaal van de strijd om de IJzeren Troon van het fictieve Westeros afgerond zijn. Nu lijkt het erop dat we mogelijk toch net iets meer afleveringen krijgen in het achtste seizoen.
Tegenover TVLine laat HBO’s Casey Bloys weten dat de showrunners, David Benioff en D.B. Weiss, nog niet zeker zijn van het aantal afleveringen voor het achtste seizoen en dat er om die reden nog geen formele verlening is. “We kijken op dit moment naar het aantal afleveringen dat ze willen maken,” aldus Bloys.

De hoop van de zender is dat Benioff en Weiss meer dan zes afleveringen zullen leveren. “Ze vogelen het nog uit, en proberen op dit moment geloof ik de algemene vorm van het seizoen te bepalen. Dat doen ze altijd, omdat ze denken dat het dan leidt tot de best mogelijke serie. Het gaat er voor mij om dat zij tevreden zijn, al zeg ik altijd ja tegen meer!” Mocht je je nu zorgen maken, dat is niet nodig: “Als je bang bent dat we geen achtste seizoen maken, kan ik je geruststellen, dat gaan we doen.”

Maar dat niet alleen, blijkens een artikel bij Variety kijkt de zender nog altijd naar de mogelijkheid om een spin-off te maken. “Ik kan daar alleen van zeggen dat we er naar kijken,” zegt Bloys hierover. “We hebben geen scenario’s, verkeren zelfs niet vlakbij een punt waarop we kunnen zeggen, ‘Dit gaan we maken’. Het is zo’n groot eigendom, dat we natuurlijk wel moeten bekijken of er meer mogelijk is. Het is een erg rijke wereld.”

Tegelijk is bekend dat HBO showrunners D.B. Weiss en David Benioff eerst de kans wil gunnen de ‘moederserie’ af te ronden. Dat gebeurt volgend jaar en dan hoopt de zender natuurlijk dat het duo meer series in de fictieve wereld van schrijver George R.R. Martin wil maken.

Lees meer over: HBO, Game of Thrones, Casey Bloys, David Benioff, DB Weiss, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws