search
Daredevil wil masker aan wilgen hangen bij opening 'The Defenders'
Series / Nieuws

Daredevil wil masker aan wilgen hangen bij opening 'The Defenders'

Hoe ziet het leven eruit voor de gemaskerde held als we hem weer zien?

Als The Defenders van start gaat, zal Matt Murdock geen zin meer hebben om het masker van zijn alter ego, Daredevil, te dragen. Dit vertelt acteur Charlie Cox in een interview met vakblad Entertainmetn Weekly. Daarnaast schetst de acteur iets meer van de context van de serie.


"Er zijn een paar maanden verstreken sinds het eind van seizoen twee," begon Cox. "Ik denk dat het zware maanden zijn geweest voor hem. Hij heeft de dood van Elektra moeilijk kunnen verwerken, ik denk dat hij zich er verantwoordelijk voor voelde. Een van de grote dingen van Matt is dat hij de mensen wil beschermen van wie hij houdt. Dat is waarom hij zijn identiteit verborgen houdt. Maar daarin is hij niet geslaagd. Hij is achtergebleven met het dode lichaam van een geliefde en daarom denk ik dat hij probeert een nieuw leve op te bouwen."

Maar: "Het is net als het stoppen in een verslaving, in de hoop dat het makkelijker wordt. Hij zal wellicht wat verloren zijn en het beste wat hij op dit moment kan doen, is zich niet als burgerwacht op de straten begeven. Als we hem ontmoeten aan het begin van The Defenders, heeft hij geen vrede gevonden met dat idee. Ik denk dat hij zijn best doet iets van zijn leven te maken, maar zich nabij de afgrond bevindt. Dat is de crux van zijn problemen sinds het eerste seizoen: 'Moet ik wel of niet? Wat is beter voor de maatschappij?'"

De achtdelige serie is in de zomer te zien op Netflix.

Aanbevolen artikelen