James Cameron maakt sci-fi serie voor AMC

James Cameron maakt sci-fi serie voor AMC

Geen fictie, maar een docu-reeks.

Bram de Groot, 17 januari 2017 23:37

AMC heeft tijdens de Television Critics Association (TCA) Press Tour onthuld dat ze akkoord hebben gegeven op de verschijning van de documentaireserie James Cameron’s Story of Science Fiction (de werktitel) van James Cameron.
De regisseur achter films als The Terminator, Aliens, The Abyss, Terminator 2: Judgement Day en Avatar gaat een docu maken over de evolutie van sciencefiction, van de vroege films met een cult status tot aan de huidige sci-fi blockbusters. In iedere aflevering beantwoordt Cameron de grote vragen omtrent het genre. Hij duikt de geschiedenis rond films, series, games en boeken in om de antwoorden te kunnen geven.

Cameron geeft in een verklaring aan dat hij al snel een sci-fi nerd was: "Toen ik een kind was las ik alle boeken met een ruimteschip op de cover en ik keek 2001: A Space Odyssey vele, vele keren. De film inspireerde me om een filmmaker te worden. Ik vond de speciale effecten geweldig, maar ik hield meer van de achterliggende vragen: hoe zal de wereld eindigen? Zal technologie ons verwoesten? Wat betekent het om een mens te zijn?"

De serie gaat bestaan uit zes afleveringen van ieder een uur en in 2018 moet de reeks debuteren op AMC. Tussendoor werkt Cameron aan een andere (film)reeks: Avatar 2 t/m 5.

Bron: ComingSoon.net

Lees meer over: James Cameron, AMC, Story of Science Fiction, serie, 2001 A Space Odyssey, Avatar

Populair nieuws