search

Ons nieuws van dinsdag 17 januari 2017

James Cameron maakt sci-fi serie voor AMC
Series / Nieuws

James Cameron maakt sci-fi serie voor AMC

Geen fictie, maar een docu-reeks.

AMC heeft tijdens de Television Critics Association (TCA) Press Tour onthuld dat ze akkoord hebben gegeven op de verschijning van de documentaireserie James Cameron's Story of Science Fiction (de werktitel) van James Cameron.

De regisseur achter films als The Terminator, Aliens, The Abyss, Terminator 2: Judgement Day en Avatar gaat een docu maken over de evolutie van sciencefiction, van de vroege films met een cult status tot aan de huidige sci-fi blockbusters. In iedere aflevering beantwoordt Cameron de grote vragen omtrent het genre. Hij duikt de geschiedenis rond films, series, games en boeken in om de antwoorden te kunnen geven.

Cameron geeft in een verklaring aan dat hij al snel een sci-fi nerd was: "Toen ik een kind was las ik alle boeken met een ruimteschip op de cover en ik keek 2001: A Space Odyssey vele, vele keren. De film inspireerde me om een filmmaker te worden. Ik vond de speciale effecten geweldig, maar ik hield meer van de achterliggende vragen: hoe zal de wereld eindigen? Zal technologie ons verwoesten? Wat betekent het om een mens te zijn?"

De serie gaat bestaan uit zes afleveringen van ieder een uur en in 2018 moet de reeks debuteren op AMC. Tussendoor werkt Cameron aan een andere (film)reeks: Avatar 2 t/m 5.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sentinels in 'X-Men'-serie
Series / Nieuws

Sentinels in 'X-Men'-serie

En zijn er cameo's van filmpersonages mogelijk in de show van Fox?

De Sentinels zijn terug! De schurkachtige robots speelden al een rol in Bryan Singers X-Men-film Days of Future Past en gaan nu ook op televisie een rol spelen. Tegenover IGN onthulde producent Lauren Shuler Donner dat de robots in de serie van Fox te zien zullen zijn. Ze ging ook in op de manier waarop de series (de titelloze show van Fox en Legion) met de films verbonden zijn.

"De serie van Matt [Nix] is veel meer onderdeel van een wereld waarin er mutanten zijn, die gehaat worden en er Sentinels zijn. Maar het verschilt van wat we tot nu toe gezien hebben. Je zal het gevoel hebben dat je kijkt naar de X-Men wereld," vertelde Donner.

"Met Legion zitten we in een eigen universum. Dat geeft Noah [Hawley] de vrijheid te doen wat hij wil. Maar omdat we spelen met veel verhaallijnen en delen van een reboot voorzien hebben, hadden we het gevoel dat we dit wel aan de fans konden geven en hopen dat ze het zouden accepteren."

En: "het filmuniversum maakt zich geen zorgen om Legion, eigenlijk zelfs helemaal niet om de tv-werelden. Ze zullen doorgaan op de manier zoals ze dat nu doen en gedaan hebben, en worden natuurlijk ook geweldig. Ik kan vooral zeggen dat de series nieuw en anders zijn."

Zijn er dan cameo's mogelijk van X-Men-filmhelden in de serie van Fox? "Dat hangt er vanaf. De films staan voorop, omdat die wereld al vaat ligt. Het zijn onze personages, dus we beslissen eerst in de films waar we heen gaan en als er personages zijn die we niet gebruiken, kunnen ze in de series verschijnen."

Legion gaat volgende maand al van start op het Amerikaanse FX. De serie van Fox zou nog in ontwikkeling zijn en mogelijk eind dit jaar op televisie verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dakota Fanning speelt hoofdrol in TNT-serie 'The Alienist'
Series / Nieuws

Dakota Fanning speelt hoofdrol in TNT-serie 'The Alienist'

Ze zal te zien zijn naast acteurs Luke Evans en Daniel Bruhl.

Dakota Fanning (Brimstone, War of the Worlds) heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol in TNT's veelbelovend klinkende verfilming van Caleb Carrs bestseller The Alienistt. Ze zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Daniel Bruhl (Rush, Inglourious Basterds, Captain America: Civil War) en Luke Evans (The Girl on the Train, Dracula Untold).

Bruhl zal de rol spelen van forensisch psycholoog Dr. Laszlo Kreizler, terwijl Evans de rol speelt van journalist John Moore. Samen moeten ze een reeks brute moorden in New York onderzoeken. Fanning speelt op haar beurt de rol van Sara Howard, een secretaresse van politiecommissaris Theodore Roosevelt, die vastberaden is om de eerste vrouwelijke rechercheur in de stad te worden.

The Alienist zal geregisseerd en geproduceerd worden door de BAFTA-genomineerde regisseur Jakob Verbruggen (Black Mirror). De serie is een co-productie van Paramount Television en Turners Studio T. Emmy-winnaar Cary Fukunaga (True Detective), Oscar-winnaar Eric Roth (Forrest Gump), Hossein Amini (Drive), Steve Golin en Rosalie Swedlin zullen fungeren als uitvoerend producenten. De opnames van The Alienist gaan binnenkort van start in Boedapest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aankondiging rond 'X-Files' volgt snel
Series / Nieuws

Aankondiging rond 'X-Files' volgt snel

Wellicht krijgen we ditmaal meer dan zes afleveringen.

Nadat Fox Mulder (David Duchovny) en Agent Dana Scully (Gillian Anderson) vorig jaar terugkeerden met een zes afleveringen tellende X-Files revival, leek het erop dat we snel meer te zien kregen. Maar dat mocht niet zo zijn, want in de tussentijd hebben we enkel gehoord dat iedereen meer wil maken.

Fox-baas David Madden stelt dat zijn zender echter druk bezig is met onderhandelingen met cast en crew, maar dat het niet eenvoudig is omdat de sterren erg druk zijn. Tegelijk verwacht hij "snel een aankondiging" te hebben. Het is verder duidelijk dat er "geen 22 afleveringen komen, maar waarschijnlijk wel meer dan zes. Dat is het doel." En: "ik denk dat we erop mikken om voor 2018 klaar te zijn."

Toch is dit niet voor het eerst dat er gesteld wordt dat er meer afleveringen in de maak zijn. In augustus plaatste Duchovny nog een verjaardagsbericht voor Gillian Anderson, waarin hij ook naar nieuwe afleveringen hintte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 'Better Call Saul' bekend
Series / Nieuws

Premièredatum 'Better Call Saul' bekend

En de terugkeer van Gus Fring is officieel.

Eindelijk heeft AMC laten weten wanneer Breaking Bad spin-off Better Call Saul terugkeert op televisie. Daar komt bij dat een belangrijk terugkerend personage "“ nadat daar al vrij opzichtig naar gehint werd in een televisiespot "“ bevestigd werd.

Niemand minder dan Gus Fring zal namelijk te zien zijn als het seizoen op maandag 10 april verder gaat. In het derde seizoen krijgen Jimmy McGill (Bob Odenkirk) en Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) snel te maken met drugsbaron Gus Fring (Giancarlo Esposito). Vermoedelijk krijgen we dan snel te zien hoe Jimmy verandert in de Saul Goodman die we in Breaking Bad leerden kennen.

De serie van Vince Gilligan en Peter Gould is waarschijnlijk net als voorgaande reeksen weer op Netflix te zien in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.