search
Monica Lewinsky staat centraal in vierde seizoen 'American Crime Story'
Series / Nieuws

Monica Lewinsky staat centraal in vierde seizoen 'American Crime Story'

Twee nieuwe reeksen over respectievelijk orkaan Katrina en de moord op Gianni Versace zullen in 2018 worden uitgezonden.

Jeffrey Toobins non-fictie boek The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson fungeerde als basis voor het eerste seizoen van FX-serie American Crime Story, en dat zal nu opnieuw gedaan worden met een ander boek. Fox 21 TV en FX Productions hebben namelijk de rechten bemachtigd van het boek A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal That Nearly Brought Down a President. Dit boek gaat over het Clinton-seksschandaal dat de media domineerde aan het eind van de jaren '90. De juridisch getinte serie zal zich met name richten op betrokkenen Paula Jones, Kenneth Starr en natuurlijk Monica Lewinsky.


De producenten van de serie werken momenteel hard aan twee seizoenen die het eerste seizoen over O.J. Simpson zullen opvolgen: de eerste is Katrina, over de gevolgen van orkaan Katrina in New Orleans, en de tweede is Versace, over de moord op modeontwerper Gianni Versace in 1997. Beide seizoenen zullen naar verwachting in 2018 worden uitgezonden.

Ryan Murphy, Brad Falchuk, Nina Jacobson en Brad Simpson zullen fungeren als uitvoerend producenten van de serie. Murphy werkt momenteel ook aan twee andere projecten voor FX: zo zal de serie Feud 5 maart a.s. van start gaan en werd afgelopen week bekend dat er nog zeker twee nieuwe seizoen van American Horror Story komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen