Grof geweld blijft in 'The Walking Dead', ondanks kritiek

Ondanks kritiek blijft Walking Dead gewelddadig

Showrunner Scott Gimple reageert op eerdere verhalen.

Jim Pedd, 26 januari 2017 om 10:09

Met de eerste aflevering van het zevende seizoen van AMC-serie The Walking Dead was er ook meteen flinke kritiek. Dat komt door de manier waarop Jeffrey Dean Morgans Negan een einde maakte aan het leven van twee personages. Met die kritiek gaat AMC schijnbaar weinig doen.
Nu stelt showrunner Scott Gimple namelijk het volgende: “Het geweld was in de première om een goede reden zo uitgesproken. De gruwelijkheid van wat er met de personages gebeurde hoorde specifiek bij die aflevering en het begin van dit compleet nieuwe verhaal. Ik denk niet dat het een niveau van geweld is dat per se de hele tijd terug moet keren. Het moet specifiek bij een verhaal horen, of een doel dienen. In dit geval was het omdat de personages getraumatiseerd moesten raken, op een manier waardoor ze wellicht de rest van hun levens zachtaardig zouden zijn. Dat was het plan van Negan in elk geval.”

En dus benadrukt hij: “Het geweld in ge première was er voor een specifiek narratief doel en ik zou nooit zeggen dat dit de nieuwe basismanier van geweld weergeven is in de serie. Maar als we ooit weer zoiets gruwelijks laten zien, moet dat een goede reden hebben.”

De woorden van Scott Gimple zijn enigszins opmerkelijk, want eerder vertelde uitvoerend producent Gale Ann Hurd nog dat er gekeken zou worde naar het geweld en dat “het iets minder gemaakt is later in het seizoen.” Wie er gelijk krijgt gaan we snel merken, op 12 februari.

Bron: EW

Lees meer over: The Walking Dead, Geweld, Scott Gimple, AMC, Jeffrey Dean Morgan, Gale Ann Hurd

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws