search

Ons nieuws van donderdag 26 januari 2017

Eerste teaser Netflix-serie '13 Reasons Why'
Series / Trailer

Eerste teaser Netflix-serie '13 Reasons Why'

Geproduceerd door Oscar-winnaar Tom McCarthy (Spotlight) en actrice/zangeres Selena Gomez.



Na Tom McCarthy's laatste film Spotlight - die hem zijn eerste Oscar opleverde - ging de regisseur aan de slag met 13 Reasons Why, een nieuwe dramaserie van Netflix. De show wordt ook geproduceerd door actrice en zangeres Selena Gomez en de eerste trailer is nu te bekijken.

13 Reasons Why, gebaseerd op de reeks bestsellers van Jay Asher, gaat over Clay Jensen (Dylan Minnette), een jongeman die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z'n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah - op wie Clay overigens verliefd was - twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd en op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

Het eerste seizoen bestaat - waarschijnlijk niet geheel toevallig - uit dertien afleveringen en werd geschreven door Tony- en Pulitzerprijs-winnaar Brian Yorkey. 13 Reasons Why is vanaf 3 maart te zien via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspelers Marvel-serie 'Cloak and Dagger' mogelijk onthuld
Series / Nieuws

Hoofdrolspelers Marvel-serie 'Cloak and Dagger' mogelijk onthuld

De serie zou onderdeel moeten uitmaken van het Marvel Cinematic Universe..



De relatief onbekende acteurs Noah Gray-Cabey (Heroes) en Debby Ryan (Jessie) zijn naar verluidt gecast als Tyrone 'Ty' Johnson en Tandy Bowen in de Marvel-/Freeform-serie Cloak and Dagger. Hierboven een foto van de twee acteurs.

Fansite MCU Exchange heeft dit nieuws vernomen van onbenoemde bronnen, dus in de komende dagen zal blijken of het ook daadwerkelijk waar is. Een kleine aanwijzing is dat Gray-Cabey onlangs showrunner Joe Pokaski is gaan volgen op Twitter, terwijl Ryan dat heeft gedaan met de officiële Twitterpagina van de personages.

De geliefde stripreeks gaat over twee tieners met zeer verschillende achtergronden die erachter komen dat ze superkrachten hebben terwijl ze verliefd op elkaar worden. Tandy kan 'lichtdolken' werpen en Tyrone kan andere personen in het duister hullen. Ze merken al snel dat ze beter samenwerken dan individueel, maar hun gevoelens voor elkaar maakt een en ander nogal gecompliceerd.

De nieuwe serie zou onderdeel moeten uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. Gina Prince-Bythewood werd eerder aangekondigd als regisseur van de pilot-aflevering. De opnames van Cloak and Dagger moeten volgende maand beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grof geweld blijft in 'The Walking Dead', ondanks kritiek
Series / Nieuws

Grof geweld blijft in 'The Walking Dead', ondanks kritiek

Showrunner Scott Gimple reageert op eerdere verhalen.

Met de eerste aflevering van het zevende seizoen van AMC-serie The Walking Dead was er ook meteen flinke kritiek. Dat komt door de manier waarop Jeffrey Dean Morgans Negan een einde maakte aan het leven van twee personages. Met die kritiek gaat AMC schijnbaar weinig doen.

Nu stelt showrunner Scott Gimple namelijk het volgende: "Het geweld was in de première om een goede reden zo uitgesproken. De gruwelijkheid van wat er met de personages gebeurde hoorde specifiek bij die aflevering en het begin van dit compleet nieuwe verhaal. Ik denk niet dat het een niveau van geweld is dat per se de hele tijd terug moet keren. Het moet specifiek bij een verhaal horen, of een doel dienen. In dit geval was het omdat de personages getraumatiseerd moesten raken, op een manier waardoor ze wellicht de rest van hun levens zachtaardig zouden zijn. Dat was het plan van Negan in elk geval."

En dus benadrukt hij: "Het geweld in ge première was er voor een specifiek narratief doel en ik zou nooit zeggen dat dit de nieuwe basismanier van geweld weergeven is in de serie. Maar als we ooit weer zoiets gruwelijks laten zien, moet dat een goede reden hebben."

De woorden van Scott Gimple zijn enigszins opmerkelijk, want eerder vertelde uitvoerend producent Gale Ann Hurd nog dat er gekeken zou worde naar het geweld en dat "het iets minder gemaakt is later in het seizoen." Wie er gelijk krijgt gaan we snel merken, op 12 februari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op derde seizoen 'The Leftovers'
Series / Trailer

Eerste blik op derde seizoen 'The Leftovers'

De HBO-serie gaat in april verder.



Er is een vrij duistere eerste blik vrijgegeven op het derde en laatste seizoen van HBO-serie The Leftovers. Die lijkt te hinten naar een gebeurtenis waarbij iedereen gaat verdwijnen. In elk geval wordt duidelijk dat het einde nabij is, niet alleen voor de serie, maar ook voor de personages die we volgen.

Tot dusverre wilde showrunner Damon Lindelof enkel bevestigen dat de serie in april verder zou gaan, maar nu is ook meteen zeker dat 't 16 april wordt. De hele periode waar de serie zich in afspeelt, nadat miljoenen mensen spoorloos verdwijnen, lijkt snel tot een gruwelijk einde te komen.

De laatste reeks speelt zich af in Australië, en die locatie is gekozen omdat 't zich volgens showrunner Damon Lindelof "aan het einde van de wereld bevindt, net als de serie." De laatste tien afleveringen werken naar een hopelijk bevredigend antwoord toe. Wat vinden jullie van de teaser?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.