Dvd-recensie: 'Girls' seizoen 5

Dvd-recensie: 'Girls' seizoen 5

Een mooie uitgave van de HBO-serie.

Jim Pedd, 1 februari 2017 om 08:00

Bedenker: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zender: HBO
Sinds 2012 vertelt Lena Dunham ons in de komedie Girls verhalen over een viertal jonge vrouwen die samen in New York City wonen. Het uitgangspunt: hoe de groep omgaat met het moeilijke leven van een twintiger in New York, die net begint in het professionele leven en nog een weg moet vinden in de wereld van volwassen mensen.

In dit vijfde seizoen is Hannah gestopt met schrijven. Nu geeft ze samen met haar nieuwe vriend, Fran, les. Marnie heeft ondertussen ruimte nodig na haar huwelijksreis met Desi. Dan is er nog Jessa die hard werkt om haar droom te realiseren en therapeut te worden en Shoshanna die het goed doet met haar nieuwe baan in Japan.

Het seizoen trok gemiddeld een half miljoen kijkers naar HBO in de Verenigde Staten. De tien afleveringen zijn verder goed ontvangen. Op RottenTomatoes geeft het publiek de film gemiddeld een 3,9 van de 5 en critici kiezen voor een 8,1 van de 10. “Ondanks dat sommige personages verworden zijn tot een karikatuur, is het in het vijfde seizoen weer leuker om ze te zien worstelen met het leven, is de humor scherper en het verhaal beter dan in voorgaande seizoenen.”


Uitgave: Girls - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x 28 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital: Engels 5.1, Frans 5.1, Duits 5.1, Pools 2.0 | Ondertitels: Nederlands, Fans, Engels, Duits, Pools, Deens, Noors, Zweeds, Fins | EAN: 5-051889596172 | Release: februari 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van Girls seizoen 5 worden op nette wijze gepresenteerd en liggen naast elkaar in de hoes. Onder de schijf voor de eerste paar afleveringen, tref je korte informatie aan over de afleveringen van het seizoen. Verder ziet de uitgave er mooi uit, dankzij een zeer sfeervolle foto op de voorkant.

Beeld & Geluid
Vooropgesteld moet worden dat HBO het vijfde seizoen van prima beeldkwaliteit heeft voorzien. Het recensie-exemplaar betreft een Dvd-uitgave, die er prima uitziet. De opnames vonden digitaal plaats en bieden daardoor lekker veel details en mooie kleuren. Het geheel is dus fijn om naar te kijken, waarbij vooral de exotische kleuren in Japan opvallen.

Ook de audio is prima, waarbij net als eerdere reeksen, dialoog compleet centraal staat. De muziek die ter aanvulling te horen is, klinkt goed en overheerst niet. Tenzij het natuurlijk gaat om echte liedjes, zoals een mooie cover van David Bowie’s Life on Mars, die lekker hard te horen is.

Extra’s
Er is verder een hele reeks extra’s die meegeleverd wordt. Op de schijven tref je zo’n twintig minuten aan extra scènes aan, waarvan een deel duidelijk niet de beste toevoeging is. Vooral de half uur durende Inside the Episodes specials zijn mooi en bieden extra context bij de afzonderlijke afleveringen.


Toekomst
Girls werd in januari verlengd voor een zesde en laatste seizoen. Daarmee ging het in op eerdere verhalen van showrunner Lena Dunham, die meermaals verteld had dat er maar [i]“zoveel verhalen te vertellen zijn over twintigers en hun levens in New York”[i]. Het zesde seizoen is vanaf 12 februari op de Amerikaanse zender te zien.

Lees meer over: blu ray, dvd, review, recensie, girls, hbo, adam driver, Adam Stackler, 2015, seizoen 5, serie, Lena Dunham

Informatie over de serie: Girls

Populair nieuws