search

Ons nieuws van woensdag 1 februari 2017

Alle tv-series op Dvd & Blu-Ray in februari 2017
Series / Blu-ray Review

Alle tv-series op Dvd & Blu-Ray in februari 2017

Welke komen in jouw collectie te staan?

Deze eerste maand van het jaar staat er een beperkt aantal titels op de releaselijst met Blu-ray en Dvd-uitgaven.

Welke tv-serie(s) mag jouw collectie verwelkomen?

1 februari: Into The Badlands (Seizoen 1) - Ook op Blu-ray
14 februari: Inspector Morse (Seizoen 3)
14 februari: Inspector Morse (Seizoen 4)
14 februari: Agatha Christie's Partners in Crime
14 februari: Goede Tijden, Slechte Tijden (Seizoen 15)
14 februari: Hemlock Grove (Seizoen 2)
14 februari: De Mannen van Dokter Anne (Seizoen 1)
14 februari: The Secret (Miniserie)
15 februari: Colony (Seizoen 1) - Ook op Blu-ray
15 februari: Chicago Med (Seizoen 1)
15 februari: Madam Secretary (Seizoen 1)
28 februari: Acquitted (Seizoen 2)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast Stephen King-verfilming 'Mr. Mercedes' rond
Series / Nieuws

Cast Stephen King-verfilming 'Mr. Mercedes' rond

Vanaf de herfst 2017 te zien.

Met het ongelukkige overlijden van acteur Anton Yelchin werd de verfilming van Stephen Kings Mr. Mercedes flink uitgesteld. Maar nu heeft zender AT&T een vervanger gevonden en heeft het bekend gemaakt dat de opnames binnenkort van start gaan. De show moet vanaf de herfst te zien zijn en heeft rollen voor onder meer Holland Taylor, Mary-Louise Parker en Brendan Gleeson.

Zender AT&T onthulde nu definitief welke acteurs een rol gaan spelen in de serie:

"De cast van mr. Mercedes wordt aangevoerd door onder meer Brendan Gleeson ("Harry Potter") als Detective Bill Hodges, Harry Treadaway ("Penny Dreadful") als Brady Hartsfield, Kelly Lynch ("Magic City") als Deborah Hartsfield, Jharrel Jerome ("Moonlight") als Jerome Robinson, Scott Lawrence ("Avatar") als Detective Peter Dixon, Robert Stanton ("Mercury Rising") als Anthony "Robi" Frobisher, Breeda Wool ("Unreal") als Lou Linklatter, Justine Lupe ("Francis Ha") als Holly Gibney en Ann Cusack ("Nightcrawler") als Olivia Trelawney, with Mary Louise-Parker ("Weeds") als Janey Patterson, en Holland Taylor ("The Truman Show") als Ida Silver."

Voor iedereen die niet bekend is met het boek van Stephen King hieronder nog de synopsis:

"Mr. Mercedes volgt moordenaar Brady Hartsfield (Treadaway), die de gepensioneerde politieagent Bill Hodges (Gleeson) blijft lastigvallen met een reeks brieven en e-mails. De ex-agent besluit daarom er zelf op uit te gaan en de moordenaar te pakken voordat hij nog eens toe kan slaan."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: Peter Capaldi stopt als 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Officieel: Peter Capaldi stopt als 'Doctor Who'

Hij blijft aan tot de Christmas Special van 2017.

Het werd al een tijdje verwacht en nu is het zeker. Acteur Peter Capaldi stopt volgend seizoen met Doctor Who. Hij vertrekt daarmee samen met showrunner Steven Moffat, die na het tiende seizoen vervangen wordt door Chris Chibnall. Peter Capaldi zal afleveringen blijven opnemen tot de Christmas Special komende december. Daarmee mag de BBC op zoek naar de dertiende (hoewel, technisch gezien veertiende) Doctor.

"Het wordt mijn laatste," vertelde Capaldi over het tiende seizoen van de reboot-reeks. "Dit wordt het einde voor mij, ik heb namelijk het gevoel dat het tijd is om nieuwe uitdagingen aan te nemen."


Het tiende seizoen gaat deze lente van start en introduceert een nieuwe compagnon voor de Doctor. Die wordt gespeeld door Pearl Mackie en draagt de naam Bill. Tegelijk zou Jenna Coleman's Clara Oswald mogelijk op eender welke wijze terugkeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit jaar nieuw seizoen 'Making a Murderer'
Series / Nieuws

Dit jaar nieuw seizoen 'Making a Murderer'

Wanneer is ook Netflix niet bekend.

Het is nog niet zeker wat we mogen verwachten van het tweede seizoen van Netflix-serie Making a Murderer. Het zou kunnen dat er de komende tijd telkens een paar afleveringen vrijgegeven worden en dus niet meteen een heel seizoen. In elk geval zouden de grote nieuwe wendingen in het proces van Steven Avery telkens weer in beeld gebracht kunnen worden. Hoe dan ook, laat Netflix nu weten dat er dit jaar in elk geval een paar afleveringen komen.

Dit bevestigde Netflix-baas Cindy Holland tegenover USA Today. Zij stelde dat filmmakers Moira Demos en Laura Ricciardi op dit moment werken aan nieuwe afleveringen. "Het verhaal duurt nog voort, dus je zult later dit jaar nieuwe afleveringen zien verschijnen, zoals het verhaal zich blijft ontvouwen. We weten echter nog niet zeker wanneer de nieuwe afleveringen er zijn."

Het meest recente nieuws rond de docureeks is dat er binnenkort twee nieuwe afleveringen kunnen verschijnen. Daarop antwoordde Holland: "Laura en Moira bevinden zich regelmatig in Manitowoc om opnames te maken en werken aan de juiste manier om het verhaal te vertellen. Dus we laten hen bepalen wanneer ze er klaar voor zijn. Weinig mensen binnen Netflix kennen alle details van wat we krijgen en we proberen het geheim te houden omdat het om een zaak gaat die nog bezig is."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen 'Orange is the New Black' speelt zich over 3 dagen af
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Orange is the New Black' speelt zich over 3 dagen af

En draait vermoedelijk dus alleen om de opstand.

Netflix-serie Orange is the New Black krijgt binnenkort zijn vijfde seizoen. Dat speelt zich volgens actrice Danielle Brooks over een periode van slechts een paar dagen af en pikt het verhaal direct na het einde van seizoen 4 op. Dit vertelde de actrice tegenover E! Online.

"Seizoen vijf speelt zich af over een periode van drie dagen. Je krijgt dertien afleveringen en ontdekt wat er gedurende drie dagen gebeurd is. Dus, het wordt erg gedetailleerd en erg intens. Maak je borst dus maar nat. Pak je popcorn, zakdoekjes, alles. Ik weet niet wanneer het komt, want dat vertellen ze ons nooit, maar ergens in de zomer."

Daarmee wordt het helder dat het nieuwe seizoen echt alleen gaat draaien om de opstand in Litchfield. Daarmee werd het vierde seizoen afgesloten, maar dan ook meteen middenin de gebeurtenissen. Het lijkt logisch dat de gevangenisbewaarders meer dan een paar dagen nodig hebben om de opstand compleet neer te slaan.

De show krijgt ook nog een zesde en zevende seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Girls' seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Girls' seizoen 5

Een mooie uitgave van de HBO-serie.

Bedenker: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zender: HBO

Sinds 2012 vertelt Lena Dunham ons in de komedie Girls verhalen over een viertal jonge vrouwen die samen in New York City wonen. Het uitgangspunt: hoe de groep omgaat met het moeilijke leven van een twintiger in New York, die net begint in het professionele leven en nog een weg moet vinden in de wereld van volwassen mensen.

In dit vijfde seizoen is Hannah gestopt met schrijven. Nu geeft ze samen met haar nieuwe vriend, Fran, les. Marnie heeft ondertussen ruimte nodig na haar huwelijksreis met Desi. Dan is er nog Jessa die hard werkt om haar droom te realiseren en therapeut te worden en Shoshanna die het goed doet met haar nieuwe baan in Japan.

Het seizoen trok gemiddeld een half miljoen kijkers naar HBO in de Verenigde Staten. De tien afleveringen zijn verder goed ontvangen. Op RottenTomatoes geeft het publiek de film gemiddeld een 3,9 van de 5 en critici kiezen voor een 8,1 van de 10. "Ondanks dat sommige personages verworden zijn tot een karikatuur, is het in het vijfde seizoen weer leuker om ze te zien worstelen met het leven, is de humor scherper en het verhaal beter dan in voorgaande seizoenen."



Uitgave: Girls - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x 28 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Dolby Digital: Engels 5.1, Frans 5.1, Duits 5.1, Pools 2.0 | Ondertitels: Nederlands, Fans, Engels, Duits, Pools, Deens, Noors, Zweeds, Fins | EAN: 5-051889596172 | Release: februari 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van Girls seizoen 5 worden op nette wijze gepresenteerd en liggen naast elkaar in de hoes. Onder de schijf voor de eerste paar afleveringen, tref je korte informatie aan over de afleveringen van het seizoen. Verder ziet de uitgave er mooi uit, dankzij een zeer sfeervolle foto op de voorkant.

Beeld & Geluid
Vooropgesteld moet worden dat HBO het vijfde seizoen van prima beeldkwaliteit heeft voorzien. Het recensie-exemplaar betreft een Dvd-uitgave, die er prima uitziet. De opnames vonden digitaal plaats en bieden daardoor lekker veel details en mooie kleuren. Het geheel is dus fijn om naar te kijken, waarbij vooral de exotische kleuren in Japan opvallen.

Ook de audio is prima, waarbij net als eerdere reeksen, dialoog compleet centraal staat. De muziek die ter aanvulling te horen is, klinkt goed en overheerst niet. Tenzij het natuurlijk gaat om echte liedjes, zoals een mooie cover van David Bowie's Life on Mars, die lekker hard te horen is.

Extra's
Er is verder een hele reeks extra's die meegeleverd wordt. Op de schijven tref je zo'n twintig minuten aan extra scènes aan, waarvan een deel duidelijk niet de beste toevoeging is. Vooral de half uur durende Inside the Episodes specials zijn mooi en bieden extra context bij de afzonderlijke afleveringen.



Toekomst
Girls werd in januari verlengd voor een zesde en laatste seizoen. Daarmee ging het in op eerdere verhalen van showrunner Lena Dunham, die meermaals verteld had dat er maar [i]"zoveel verhalen te vertellen zijn over twintigers en hun levens in New York"[i]. Het zesde seizoen is vanaf 12 februari op de Amerikaanse zender te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.