'Game of Thrones'-showrunners onthullen welk dode personage ze terug zouden laten keren

Showrunners GoT over sterfgevallen

Met toch wel interessante antwoorden.

Jim Pedd, 14 maart 2017 om 10:16

Tijdens het SXSW gingen showrunners David Benioff en D.B. Weiss in op allerlei vragen rond HBO-serie Game of Thrones. Niet alleen kregen we te horen dat het achtste seizoen slechts zes afleveringen krijgt, ook was er ruimte voor wat trivia. Het duo ging bijvoorbeeld in op de vraag welk personage ze terug zouden willen laten keren uit de dood.
Beiden gaven verschillende antwoorden: de een wilde Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) graag zien terugkeren en de ander Catelyn Stark (Michelle Fairley). Maar als het aankomt op sterfgevallen, waren ze het met elkaar eens: Khal Drogo was het moeilijkste. “We konden er nooit overheen komen dat Jason Momoa weg moest, want hij was fantastisch.”

Veel fans zullen het erover eens zijn dat de dood van Drogo (Jason Momoa) moeilijk was. Maar tegelijk was het precies zijn overlijden dat Daenerys (Emilia Clarke) op haar pad bracht. In die zin moest het - afgezien van het feit dat het in de boeken van George R.R. Martin gebeurde - wel zo zijn.

De gedachte om Joffrey terug te brengen zou interessant zijn, maar ingewikkeld. De terugkeer van Catelyn daarentegen is niet zo moeilijk, want in de boeken werd zij Lady Stoneheart, een wraaklustige tot leven gewekte versie van Catelyn. In de serie is het personage niet te zien en zal ze vermoedelijk ook niet te zien zijn.

Wie van de twee is jullie favoriete kandidaat om terug te keren? Catelyn of Joffrey.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Game of Thrones, David Benioff, DB Weiss, Khal Drogo, Jason Momoa, Joffrey Baratheon, Catelyn Stark, Jack Gleeson, Michelle Fairley

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws