search
Dave Erickson stapt op bij 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Dave Erickson stapt op bij 'Fear the Walking Dead'

AMC zal voor het eventuele vierde seizoen op zoek moeten naar een nieuwe showrunner.

The Hollywood Reporter meldt dat AMC-serie Fear the Walking Dead voor zijn eventuele vierde seizoen op zoek moet naar een nieuwe showrunner. Showrunner en uitvoerend producent Dave Erickson heeft besloten zich na het derde seizoen op andere AMC-projecten te gaan richten.

Het derde seizoen van de serie, dat zestien afleveringen krijgt, hoeft niet per se het laatste te zijn. Tegelijk is er nog geen verlenging voor een vierde reeks, maar gezien het feit dat elk seizoen tot nu toe langer is geworden dan zijn voorganger en de kijkcijfers gewoon goed zijn, lijkt de kans daarop groot. AMC zal dus op zoek moeten naar een opvolger.

De zender laat in een statement weten blij te zijn met het werk van Erickson tot nu toe. "We zijn ongelofelijk dankbaar voor Dave's geweldige werk aan de eerste drie seizoenen van Fear the Walking Dead. Met Dave als showrunner, heeft de serie zijn creatieve belofte om het universum van The Walking Dead op een compleet unieke manier te onderscheiden van de oorspronkelijke serie ingelost. Het is ook de tweede best bekeken dramaserie in kabeltelevisie geworden, enkel voorgegaan door The Walking Dead. We zijn er ook ongelofelijk dankbaar voor dat Dave besloten heeft onderdeel te blijven van de AMC-familie om zijn volgende passieproject na te streven. We kijken uit naar veel meer succesvolle samenwerkingen."

Heel ongewoon is het niet voor AMC-series om te wisselen van showrunner, lijkt het wel. The Walking Dead zag bijvoorbeeld Frank Darabont en Glen Mazzara vertrekken en nu is daar Scott Gimple de hoofdverantwoordelijke.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen