search

Ons nieuws van maandag 27 maart 2017

Einde voor 'The Knick' na twee seizoenen
Series / Nieuws

Einde voor 'The Knick' na twee seizoenen

Cinemax ziet geen brood meer in het drama.

Geoffrey Ketels

Het medische drama 'The Knick' van Steven Soderbergh krijgt geen vervolg meer. Eigenlijk komt dit nieuws niet als een complete verrassing. Naast het feit dat het vrij lang duurde vooraleer er een mogelijk vervolg werd aangekondigd was het ook nog eens zo dat we aan het einde van het tweede seizoen afscheid moesten nemen van de ster van de reeks, namelijk Clive Owen.

HBO miniseries en Cinemax programming president Kary Antholis wist in een statement het volgende aan te geven; "Na een veelgeprezen tweede seizoen van ons drama 'The Knick' hebben we besloten om niet verder te gaan met deze reeks. Ondanks het feit dat we bijzonder trots zijn op wat we met deze serie hebben weten neer te zetten en we zeer veel respect hebben voor het werk van Steven Soderbergh is het tijd geworden om er afscheid van te nemen.

Was jij een fan van de serie The Knick en ga je ze missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producenten vonden onthulling datum 'Game of Thrones' beschamend
Series / Nieuws

Producenten vonden onthulling datum 'Game of Thrones' beschamend

Het ging allemaal niet zoals gepland.

De premièredatum van het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones werd op ietwat ongebruikelijke wijze onthuld. HBO wilde dat speciaal maken, door fans een groot blok ijs te laten smelten. Maar die stunt mislukte, doordat het smelten langzamer ging dan verwacht en de livestream een aantal keren uitviel. Nu blijkt dat niet alleen acteur Nikolaj Coster-Waldau de stunt beschamend vond, maar ook de producenten.

"Ik sprak met Dan [Weiss] en David [Benioff] en zij vertelden het ongelofelijk beschamend te vinden. Iedereen vroeg zich af wat er ging gebeuren. 'Het smelt!' en 'Het is gecrasht' en 'Oh mijn god!'. Ik dacht gewoon, laten we weglopen, het gewoon negeren. Het is maar een datum. En weet je, ik dacht echt dat er kritiek zou zijn en mensen dachten, 'rot nou maar op', hierna. Maar dat is tot nu toe veel vaker gebeurd met de serie, iedere keer als er een belangrijk personage sneuvelde bijvoorbeeld. En weet je, iedereen keert uiteindelijk gewoon terug," aldus de acteur tegenover The Daily Beast.

Nu is het vooral de vraag wat HBO gaat bedenken voor het achtste seizoen…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dave Erickson stapt op bij 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Dave Erickson stapt op bij 'Fear the Walking Dead'

AMC zal voor het eventuele vierde seizoen op zoek moeten naar een nieuwe showrunner.

The Hollywood Reporter meldt dat AMC-serie Fear the Walking Dead voor zijn eventuele vierde seizoen op zoek moet naar een nieuwe showrunner. Showrunner en uitvoerend producent Dave Erickson heeft besloten zich na het derde seizoen op andere AMC-projecten te gaan richten.

Het derde seizoen van de serie, dat zestien afleveringen krijgt, hoeft niet per se het laatste te zijn. Tegelijk is er nog geen verlenging voor een vierde reeks, maar gezien het feit dat elk seizoen tot nu toe langer is geworden dan zijn voorganger en de kijkcijfers gewoon goed zijn, lijkt de kans daarop groot. AMC zal dus op zoek moeten naar een opvolger.

De zender laat in een statement weten blij te zijn met het werk van Erickson tot nu toe. "We zijn ongelofelijk dankbaar voor Dave's geweldige werk aan de eerste drie seizoenen van Fear the Walking Dead. Met Dave als showrunner, heeft de serie zijn creatieve belofte om het universum van The Walking Dead op een compleet unieke manier te onderscheiden van de oorspronkelijke serie ingelost. Het is ook de tweede best bekeken dramaserie in kabeltelevisie geworden, enkel voorgegaan door The Walking Dead. We zijn er ook ongelofelijk dankbaar voor dat Dave besloten heeft onderdeel te blijven van de AMC-familie om zijn volgende passieproject na te streven. We kijken uit naar veel meer succesvolle samenwerkingen."

Heel ongewoon is het niet voor AMC-series om te wisselen van showrunner, lijkt het wel. The Walking Dead zag bijvoorbeeld Frank Darabont en Glen Mazzara vertrekken en nu is daar Scott Gimple de hoofdverantwoordelijke.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Inhumans' gebruikt titellogo van gecancelde Marvel Studios-film
Series / Foto's

'Inhumans' gebruikt titellogo van gecancelde Marvel Studios-film

Grootste IMAX-release in aantocht.

Met de Nederlandse regisseur Roel Reiné als verantwoordelijke voor de eerste twee afleveringen verschijnt later dit jaar een nieuwe Marvel-serie: Inhumans. Nu is het titelogo bekend en op 1 september debuteert de tweeluik in de IMAX-zalen.

Bovenstaande informatie werd verkregen via social media. Onderstaande afbeelding laat namelijk de datum en het logo zien. De laatste is een iets aangepaste versie van het logo dat werd ontworpen voor de MCU-film die in 2016 van de kalender werd geschrapt. De eerste twee episodes zullen twee weken op het grootste scherm te zien zijn. Daarna verschijnt de achtdelige serie op de zender ABC.

De serie, compleet opgenomen met IMAX-camera's, gaat zich focussen op Black Bolt en de Inhumans. Of de IMAX-show ook naar Nederland komt, is nog de vraag. Hieronder het logo:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' 'Punisher' werft 'Scarface'-actrice
Series / Nieuws

Netflix' 'Punisher' werft 'Scarface'-actrice

Setfoto's onthullen haar aandeel.

Nieuwe foto's vanaf de set van de Marvel / Netflix-serie Punisher heeft onthuld dat actrice Mary Elizabeth Mastrantonio een rol heeft gekregen. De actrice is vooral bekend van haar aandeel als Gina Montana - de zus van Tony - in de misdaadfilm Scarface (1983). Ook is ze te zien in films als The Abyss (1989) en Robin Hood: Prince of Thieves (1991).

Het is nog niet bekend welke rol ze gaat spelen in de zevende seizoen van de Netflix superheldenserie, welke zich op een of andere manier afspeelt in hetzelfde universum als waarin blockbusters als Guardians of the Galaxy en The Avengers zich afspelen.

Op onderstaande setfoto's is ze te zien naast het personage Rawlins, een CIA-agent gespeeld door Paul Schulz. Er wordt gesuggereerd dat Mastrantonio een slechterik speelt, mogelijk Ma Gnucci. Dit is een van de grootste vijanden van de Punisher a.k.a. Frank Castle.

Met Jon Bernthal opnieuw als de titelheld moet Netflix' Punisher nog in 2017 op het kleine scherm verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.