Slechts één tijdlijn in nieuwe seizoen 'Westworld'

De showrunners willen iets nieuws doen met het tweede seizoen.

Jim Pedd, 30-03-2017 08:00

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

HBO's Westworld bleek zich in het eerste seizoen over meerdere tijdlijnen af te spelen. De vraag voor velen is of dit ook in het nieuwe seizoen het geval zal zijn. Vermoedelijk is dat niet het geval. Showrunner Lisa Joy liet weten dat dit in elk geval niet het plan was en dat men "niet bepaald hetzelfde wilde doen".
Ze legde haar opmerking natuurlijk ook uit: "Het was logisch om meerdere tijdlijnen te hebben. Het liet namelijk zien hoe Dolores zich voelde en die verwarring. 'Ik ben verliefd, maar [The Man in Black] komt me halen. Maar ik ben niet veranderd en in de tussentijd is hij dat wel en verworden tot dit.' De tijdlijn was om duidelijk te maken hoe Dolores de wereld waarneemt."

De eerste tijdlijn in het seizoen draaide om William (Jimmi Simpson) en Logan (Ben Barnes). Voor William was het de eerste keer en dus was hij in eerste instantie een vriendelijke ziel. Later blijkt hij verworden te zijn tot de Man in Black (Ed Harris), een grove man die alles behalve respect voor de Hosts had.

Het tweede seizoen van de serie gaat vermoedelijk niet naar Samurai World, maar zal wel meer laten zien van Westworld. Naar verwachting is het in 2018 op HBO te zien.

Bron: TVInsider

Lees meer over: Westworld, HBO, Lisa Joy, Jimmi Simpson, Ben Barnes, Ed Harris

Populair nieuws