search

Ons nieuws van woensdag 29 maart 2017

CBS kondigt vervolg aan voor 16 series
Series / Nieuws

CBS kondigt vervolg aan voor 16 series

Enkele titels blinken echter uit door hun afwezigheid...

Geoffrey Ketels

CBS heeft goed nieuws voor de fans van heel veel series! De volgende namen kunnen immers allemaal rekenen op een vervolg: Blue Bloods, Hawaii Five-0, Life in Pieces, Madam Secretary, Mom, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans evenals Scorpion. Buiten deze veteranen zijn er ook heel wat jonge series die met zekerheid een vervolg krijgen. Hierbij gaat het dan weer om Bull, Kevin Can Wait, MacGyver, Man With a Plan en Superior Donuts. Eerder raakte bovendien reeds bekend dat ook het verhaal van NCIS en The Big Bang Theory nog (lang) niet ten einde is.

Bovenstaande lijst met verlengingen is op zich vrij indrukwekkend te noemen, maar toch zijn er een aantal CBS projecten die uitblinken door hun afwezigheid. Wat bijvoorbeeld te denken van Criminal Minds en haar spin-off Beyond Borders? Ook met betrekking tot Code Black, Elementary en de komedies 2 Broke Girls en The Odd Couple blijft het vooralsnog ijzig stil. Uiteraard hoeft dit niet meteen te betekenen dat deze projecten gecancelled zijn.

Welke van de bovenstaande namen die nog geen verlenging te pakken hebben zou jij graag terug willen zien komen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Miles Teller speelt hoofdrol in Amazon-serie van Nicolas Winding Refn
Series / Nieuws

Miles Teller speelt hoofdrol in Amazon-serie van Nicolas Winding Refn

Drive-regisseur Refn neemt alle afleveringen voor zijn rekening.

Miles Teller (Whiplash, War Dogs) zal de hoofdrol spelen in de nieuwe misdaadserie Too Old to Die Young, die geregisseerd wordt door Drive-regisseur Nicolas Winding Refn voor Amazon Studios.

Teller speelt in de serie een rouwende politieagent die, samen met de man die zijn partner heeft neergeschoten, terechtkomt in de onderwereld van Los Angeles. Hij raakt verzeild in een wereld vol met huurmoordenaars, Yakuza-soldaten, drugsdealers, Russische maffioso en tienerbendes.

Refn schreef het scenario van Too Old to Die Young samen met de bekroonde stripschrijver Ed Brubaker. Het is de bedoeling dat Refn alle afleveringen van de serie zal regisseren. Refn zelf beschrijft de serie als een "existentiële reis om een samurai te worden".

Too Old to Die Young is slechts een van een handvol veelbelovende series van Amazon. in 2017 en 2018 verwachten we ook David O. Russells maffia-dramaserie met Julianne Moore en Robert De Niro, Matthew Weiners The Romanoffs en Barry Jenkins miniserie The Underground Railroad.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: Acquitted seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: Acquitted seizoen 2

Weer een prima, maar lege uitgave van Lumière.

Bedenkers: Anna Bache-Wiig, Siv Rajendram Eliassen | Cast: Nicolai Cleve Borch (Aksel Borgen), Lena Endre (Eva Hansteen), Anne Marit Jacobsen (Mai-Britt Nilsen), Ellen Dorrit Petersen (Inger Moen Hansteen), Henrik Rafaelsen (Lars Hansteen) | Jaren: 2015 - heden | Zender: TV2

Het succes van het eerste seizoen van de Noorse serie Frikjent - ofwel Acquitted, gaf alle aanleiding voor een vervolg. In het thuisland had de show bij elke aflevering een marktaandeel van maar liefst veertig procent. Dat vervolg is nu in Nederland uitgebracht op Dvd en wij mochten die uitgave recenseren.

In dit tweede seizoen wordt Aksel opnieuw geconfronteerd met zijn verleden en de moord op zijn jeugdliefde Karine. William overleeft zijn zelfmoordpoging en ontkent de moordpoging op zijn eigen dochter. Maar Aksel is geobsedeerd met de missie om hem op te sluiten in de gevangenis en gaat dus tot het uiterste voor gerechtigheid. Zal de waarheid nu wel aan het licht komen?

Waar het eerste seizoen al een prima 7,8 scoorde op IMDb, doet de serie het ook na het tweede seizoen gewoon goed. Op die site heeft de serie nu namelijk gemiddeld een 7,6.



Dvd: Acquitted seizoen 2 | Duur: 8 x 45 minuten | Release: maart 2017 | Video: 16:9 | Audio: Noors Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-407003-480801 | Met dank aan: Lumière

Kregen we eerder de Blu-ray van het eerste seizoen aangeleverd hebben we van dit tweede seizoen de Dvd opgestuurd gekregen. Kort zoeken op het internet laat zien dat er geen Blu-ray uitgave bestaat van dit nieuwe seizoen hier in Nederland. Erg is dat niet. De serie ziet e weer prima uit namelijk, met twee op elkaar geklikte schijven in een dubbeldikke Dvd-hoes.

Beeld & Audio
Acquitted ziet er ook in dit tweede seizoen prima uit. Net als bij andere Scandinavische series ziet het geheel er behoorlijk sfeervol uit. Wat het beeld betreft, is er weinig speciaals te zien en ziet het er degelijk uit. Met de audio is verder niets mis, vooral wat betreft het dialoog is er aandacht besteed. De serie laat zich dus prima aanhoren en heeft een paar stukken met de nodige muzikale ondersteuning. Waar er actie is, komt dat ook goed uit de luidsprekers.

Extra's
We merkten het al bij het eerste seizoen op en herhalen het nog maar eens: het is jammer dat er geen extra's toegevoegd zijn. We hadden zelf wel wat leuke dingen kunnen bedenken, zoals een mini-docu waarin de makers over hun inspiratiebronnen vertelden.

Toekomst
Aangezien ook het tweede seizoen van Acquitted succesvol was, kan er vanuit gegaan worden dat men kijkt naar de mogelijkheid van een derde seizoen. Een bevestiging daarvan is nog niet binnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moonlight'-regisseur maakt Amazon-serie 'The Underground Railroad'
Series / Nieuws

'Moonlight'-regisseur maakt Amazon-serie 'The Underground Railroad'

Oscar-winnaar Barry Jenkins zal alle afleveringen regisseren.

Moonlight-regisseur Barry Jenkins zal een nieuwe serie voor Amazon Studios schrijven en regisseren. De serie gaat over de beruchte 'Underground Railroad', die ten tijde van de slavernij in de Verenigde Staten werd aangelegd. Het is de bedoeling dat Jenkins alle afleveringen zal regisseren.

Het project bevindt zich momenteel nog in de vroegste fase van ontwikkeling en is gebaseerd op de bestseller The Underground Railroad van auteur Colson Whitehead. Het verhaal gaat over een jong meisje en wat zij te verduren krijgt tijdens haar vrijheid in het racistische zuiden van het toenmalige Amerika.

Naast Moonlight regisseerde Jenkins onlangs een aflevering van de nog te verschijnen Netflix-serie Dear White People en een aflevering van PBS-serie Futurestates.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Louis Herthum nu vaste aanwezige in 'Westworld'
Series / Nieuws

Louis Herthum nu vaste aanwezige in 'Westworld'

Hij is de 'vader' van Dolores.

Louis Herthum is nu een vaste kracht in Westworld. De acteur heeft dus promotie gekregen voor het tweede seizoen van de HBO-serie. Hij is niet de eerste die promotie kreeg: ook actrice Talulah Riley kreeg eerder al promotie.

Beiden zullen dus meer te zien zijn in het tweede seizoen van de serie, waarvan de productie nog van start moet gaan. Acteur Louis Herthum speelt de rol van Peter Abernathy, de 'vader' van Dolores. Verder was hij een van de eerste aanwijzingen voor het eindspel van Arnold voor de Hosts. Hij bleek eind van het seizoen ook onderdeel van iemand anders plan te zijn.

Het tweede seizoen zal in 2018 te zien zijn en meer vragen beantwoorden. Verwacht wordt dat onder meer de praktische kant van het park belicht wordt. Ook schijnt Samurai World een rol te spelen, al lijkt daar nauwelijks sprake van te zijn, aangezien steeds meer personages uit het Westworld-park nu promotie krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast verzameld op beeld 'Star Trek Discovery'
Series / Foto's

Cast verzameld op beeld 'Star Trek Discovery'

Ze dragen geen kostuums, maar staan wel voor het eerst samen op de gevoelige plaat.

Er zijn nog geen officiële beelden vrijgegeven van de cast van Star Trek: Discovery. Natuurlijk weten we dat de castleden van de show al enige tijd bezig zijn met de opnames van de serie, maar beelden van hun personages zijn er nog niet. Toch is er nu een mooi beeld online gekomen, online gezet door acteur Chris Obi.

Op onderstaand beeld van de productie zien we de volgende castleden verzameld (van links naar rechts): Jason Isaacs, Michelle Yeoh, Sonequa Martin-Green, echtgenoot Kenric van Martin-Green, Doug Jones, James Frain en Shazad Latif. Volgens het bericht van Obi zelf waren ze de verjaardag van Frain aan het vieren.



Star Trek Discovery speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in de eerste serie af. De crew van dit schip staat centraal, al volgen we voor de verandering eens geen kapitein maar de eerste officier. Centraal in de serie, die in de herfst te zien moet zijn, staat een incident dat wel genoemd is in de franchise, maar niet getoond.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'True Detective' dichterbij
Series / Nieuws

Derde seizoen 'True Detective' dichterbij

HBO geeft opdracht tot script.

Na het fantastische eerste seizoen van True Detective verscheen er een jaar later een veel matiger tweede seizoen. HBO heeft een derde seizoen nooit echt afgeschreven, maar tot op heden werd deze ook niet nagejaagd. Nu meldt Entertainment Weekly dat er al twee afleveringen zijn geschreven door serie-bedenker Nic Pizzolatto. HBO zou zich dus voorbereiden op de terugkeer.

Ook meldt EW dat Emmy Award-winnaar en schrijver David Milch aangetrokken is om samen met Pizzolatto te kijken naar een volgend seizoen. Milch is bekend van zijn werk aan series als NYPD Blue, Deadwood en Luck. Naar verwachting gaat Milch niet de showrunner worden. Dit moet nog uitgedacht worden.

Ondanks dat beide seizoenen goed werden bekeken, werd het tweede seizoen flink afgekraakt door de critici. Matthew McConaughey, een van de sterren uit het eerste seizoen, heeft aangegeven graag terug te keren.

Overigens is Pizzolatto ook druk met een andere show, namelijk Perry Mason met Robert Downey Jr. Ook voor HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.